معصومه ابتکار روز سه شنبه در نشست تخصصی جنگ، مهاجرت و اثرات آنها بر زنان، خانواده و محیط زیست که به مناسبت روز جهانی اثرات تخریبی جنگ ها و مناقشات مسلحانه بر محیط زیست در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، افزود: در جمهوری اسلامی ایران شاهد حضور بین ۳ تا ۴ میلیون مهاجر در طی چهار دهه سپری شده از انقلاب هستیم و متاسفانه مجامع بین المللی این خدمات جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نشناخته و نادیده می گیرند. وی در باره این خدمات گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از نادر کشورهای دنیا است که تمام خدمات آموزشی رایگان را بنابر دستور مقام معظم رهبری که در این زمینه صادر فرمودند برای کودکان مهاجر در ایران ارایه می دهد؛ خدماتی که بسیار با کیفیت و تاثیرگذار در آینده و زندگی این کودکان مهاجر است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه تهدیدات علیه ایران هر روز وسیع تر می شود در صورتی که خواست ایران را می توانند در مقابل خواسته خود قرار دهند و دست از دوگانگی بردارند، خاطرنشان کرد: آنان جمهوری اسلامی ایران را به دلیل احتمال واهی که ممکن است ایران به سلاح هسته ای دست یابد سالهاست به انحای مختلف آزار و تهدید و تحریم می کنند.
وی تصریح کرد: این تحریم ها آثار نابهنجاری به دنبال دارد که نمونه آن بر بیماران مشهود است که گزارش مرگ کودکان ای بی را شنیده ایم. همچنین یکی از مهمترین آثار تحریم تهدید مهاجران کشورهای همسایه است. در تهران از ۱۵ کشور، مهاجر ناشی از جنگ وجود دارد که تحریم ها می تواند بر ارائه کیفیت خدمات به این مهاجرین اثرگذار باشد.
ابتکار ضمن تبریک هفته وحدت، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم همدلی بیشتری را در بین جوامع اسلامی ببینیم و توطئه هایی که صورت می گیرد را از طریق افرادی که به دنبال صلح هستند، خنثی کنیم. همچنین امیدواریم این نشست ها به شرایط کنونی و ضرورت همگرایی دولت و دولت ها برای ایجاد صلح بیانجامد و این آگاهی را در بین جوانان ایجاد کند که جنگ دردهای زیادی را برای جوامع ایجاد خواهد کرد.
معاون رئیس جمهوری در پایان با بیان اینکه همواره سخن از صلح می شود اما جنگ ها، جهان امروز را ناپایدار کرده است، گفت: جنگ ها بر تروریسم افزوده است. متاسفانه جنگ بر تخریب جوامع اثرات منفی بسیاری گذاشته است که امیدوار هستیم که این نشست بتواند در این زمینه اثرگذار باشد.