«جعفر محمدنژادسیگارودی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: وزیر نیرو تیرماه پارسال مصوبه دستورالعمل تعیین شرایط و روش صادرات برق تجدیدپذیر تولیدی توسط نیروگاههای متعلق به بخش غیر دولتی را برای اجرا ابلاغ کرد.
مدیرکل روابط عمومی سازمان ساتبا با اشاره به ظرفیتهای بسیار قوی کشورمان در زمینه تولیدبرق از انرژیهای نو ادامه داد: ابلاغ مصوبه فوق این امکان را برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم کردهاست تا با سرمایه گذاری در زمینه تولید برق از منابع تجدیدپذیر علاوه بر تامین نیازهای داخلی به راحتی و با شفافیت بیشتر برای صادرات برق تولیدی خود اقدام کنند.
محمد نژادسیگارودی خاطرنشان ساخت: صادرات برق تولیدی از انرژیهاینو بهدلیل اینکه برای نخستین بار در کشور مطرح شد سئوالات زیادی برای تولید کنندگان بههمراه داشت و علاوه برآن نیاز به هماهنگی های زیادی بود بر همین اساس کارگروهی توسط ریاست سازمان ساتبا برای پیگیری کارها تشکیل شد و اقدام های لازم درحال رسیدگی است.
سخنگوی سازمان ساتبا گفت: اکنون اگر افرادی تمایل دارند برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر خود را صادرکنند این امکان فراهم است و ابلاغ مصوبه وزیر نیرو تسهیل بیشتر کار را به همراه داشته است.
محمدنژاد سیگارودی ادامه داد: هیچگونه محدودیت و ممنوعیتی برای صادرات برق تولیدی از منابع انرژیهای نو وجود ندارد و صادرات به راحتی ممکن است.
«همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو ۲۲ مهرماه امسال ظرفیت فعلی نیروگاههای تجدیدپذیر را ۸۴۱ مگاوات اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
این مقام مسئول افزود: تا پایان امسال ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور به هزارمگاوات خواهد رسید.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو مصمم است تاپایان دولت دوازدهم ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را به ۴ هزار مگاوات برساند.
وی با بیان اینکه ایران علاوه بر برخورداری از منابع عظیم انرژیهای فسیلی از منابع خوب در انرژی تجدیدپذیر برخوردار است، ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ هزار مگاوات پتانسیل انرژی بادی شناسایی شده است.
حائری از شناسایی ۱۵۰ هزار مگاوات انرژی آفتاب برای ایجاد مزارع انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: با وجود ۸۲ هزار مگاوات نیروگاههای آبی، اتمی و تلمبه ذخیرهای پتانسیل بسیار زیادی در استفاده از انرژی تجدیدپذیر در کشور ایجاد شده است.