مشهد- ایرنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: با اجرای طرح آموزش آگاهی از خطرات مین تاکنون ۳.۳ میلیون نفر از مهاجران افغانستانی در این استان این آموزش‌ها را فراگرفتند.

مجتبی احمدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آموزش‌ها از سال ۱۳۸۴ هنگام خروج مهاجران افغانستانی از ایران در گذرگاه مرزی دوغارون به آنان ارائه شده است.

وی اظهار داشت: این اقدام انساندوستانه با برگزاری کلاس‌های آموزشی در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین توسط جمعیت هلال احمر تایباد صورت گرفته است.

وی گفت: این خدمات با هدف حمایت از اتباع مهاجر افغانستانی و جلوگیری از بروز حوادث ناشی از مین و آسیب دیدگی آنان ارائه می‌شود.

احمدی اجرای طرح درمان اعتیاد و توانبخشی را از دیگر خدمات به مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی دانست و افزود: این طرح در قالب توافق سه جانبه میان صلیب سرخ جهانی، جمعیت هلال احمر و سازمان مردم نهاد به نام جمعیت بهبود یافتگان در منطقه گلشهر ارائه می‌شود.

وی اظهار داشت: در این راستا مهاجران افغانستانی با تامین هزینه از سوی صلیب سرخ خدمات درمان و ترک اعتیاد و نیز خدمات توانبخشی برای افراد ناتوان دریافت می‌کنند.

مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر تایباد از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعال شده است. 

آموزش تشخیص انواع مین و گلوله‌های منفجر نشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگ‌ها، تابلوها و محل‌های مین گذاری شده از مهمترین آموزش‌های ارائه شده به مهاجران افغانستانی در ارتباط با آموزش‌های آگاهی بخشی از خطرات مین است.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مرکز مین افغانستان از سال ۲۰۰۵ میلادی ماهیانه ۱۷۲ نفر از شهروندان این کشور بر اثر برخورد با مین جان باخته‌اند. 

شهرستان تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.

شمار مهاجرین و اتباع خارجی دارای مجوز اقامت در خراسان رضوی ۳۲۰ هزار نفر است. ۹۵ درصد از مهاجرین افغانستانی ساکن خراسان رضوی در مشهد و پنج درصد دیگر در سایر شهرستان‌های این استان اقامت دارند.