بیرجند - ایرنا - رئیس دیوان عالی کشور وظیفه مدیران دستگاه‌های اجرایی را خشکاندن ریشه‌های فساد داخل دستگاه‌ها دانست و گفت: دیر جواب دادن مدیران سبب می‌شود ارباب رجوع برای تسریع در کار خود پول پرداخت کند و زمینه فساد در اداره ایجاد شود.

حجت‌ الاسلام سید احمد مرتضوی‌ مقدم روز سه‌شنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی بر لزوم فسادزدایی در دستگاه‌های مختلف تاکید کرد و افزود: در این زمینه دو وظیفه مهم برعهده داریم که یک وظیفه ما پایین کشیدن گردن کلفت‌های کلان کشور است و در این زمینه دستگاه قضا قدم‌های خوبی برداشته است که مردم نیز امیدوار شده‌اند.

وی گفت: همچنین تاخیر در رسیدگی و خدمت به مردم سبب رشوه دادن می‌شود لذا یکی از اقدامات مهمی که باید در ادارات مختلف در دستور کار قرار بگیرد، ریشه کن کردن زمینه‌های فساد است.

وی اظهار داشت: در وهله نخست به مدیرانی که زمینه فساد را ایجاد می‌کنند باید تذکر داد و در صورت عدم اصلاح، وی باید از دستگاه اجرایی اخراج شود چون این حرکات و رفتارها زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: اگر عملکرد ما درست باشد و مدیران به وظایف شرعی و قانونی خود به درستی عمل کنند در ادارات شاهد فساد نخواهیم بود.

وی افزود: بسیاری از مردم که در دستگاه‌های اجرایی به دنبال وکیل هستند به این خاطر است که کارشان در موعد مقرر انجام نمی‌شود اما خراسان جنوبی از این بابت استان نمونه است.

مرتضوی‌ مقدم با تاکید بر اینکه عوامل مانع کار سریع در ادارات باید برداشته شود گفت: از این طریق خدمت‌رسانی به مردم سریع و به موقع انجام و جلوی هرگونه فساد اداری نیز گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: در کشور هر فردی می‌خواهد کاری انجام دهد ابتدا به دنبال آشنا در دستگاه‌های اجرایی است که خود زمینه‌ساز فساد است و چون کارش با تاخیر انجام می‌شود به دنبال راهی در تسریع خدمت است.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: دستگاه قضا فسادزدایی را ابتدا از خود آغاز کرد و هر قاضی متخلف را بدون اغماض کنار می‌گذارد لذا مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز باید ابتدا از خود آغاز کنند.

وی تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی باید سختگیری‌های بی‌مورد را حذف کنند و جایی که احساس می‌کنند کار قانونی برای خدمت به جامعه است سختگیری‌هایی از قبیل ماده، دستورالعمل و آیین نامه‌ها را کنار بگذارند.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: مدیران بایستی از راهکارها، ابتکار و هنر خود در تسریع امور قانونی استفاده کنند نه اینکه جلوی غلتک انقلاب و نظام چوب بگذارند.

وی بیان کرد: همیشه نزدیک انتخابات شاید عده‌ای حرکاتی برای جلب توجه رو کنند اما این درست نیست و باید همیشه خدمت‌گذار مردم باشند.

حجت‌ الاسلام مرتضوی‌ مقدم گفت: تعامل بین دستگاه‌های اجرایی به معنای برد برد نیست که دستگاهی کاری را انجام دهد و در قبال آن کاری از آن دستگاه انجام شود بلکه تعامل به معنای تمکین از قانون است.

وی تصریح کرد: به اسم تعامل نباید در ادارات کار خلاف قانون انجام شود بلکه مقاومت در مقابل قانون صحیح نیست و ضد تعامل است.

رئیس دیوان عالی کشور اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران، احقاق حقوق مردم، انجام طرح‌های مفید برای جامعه را نوعی تعامل دانست و گفت: برای انجام امور مردم باید دستگاه‌ها نسبت به یکدیگر گذشت داشته باشند تا کار مردم انجام شود.

وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم فرمایش مقام معظم رهبری درخصوص رونق تولید نادیده گرفته شود بلکه باید حمایت از سرمایه‌گذار در اولویت قرار بگیرد.

مرتضوی‌ مقدم بیان کرد: باید سرمایه‌گذاری که پول و کار مشروع و قانونی دارد از ابتدا تا انتها مورد حمایت قرار گیرد و به او تضمین داده شود.

وی گفت: برخی تولیدکنندگان به دلیل مشکلات اقتصادی زمین خورده‌اند اما انسان‌های علاقمندی به تولید و نظام است که باید از این افراد دستگیری و حمایت کرد.

رئیس دیوان عالی کشور عنوان کرد: اینکه فوری حکم جلب تولیدکننده را بگیرند و وی را دستگیر کنند تولید بهبود پیدا نمی‌کند هرچند حق و حقوق فرد مهم است اما تولید کننده هم نسبت به جامعه حق و حقوق دارد و باید به وی مهلت داد تا امور را تصحیح کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مدیران لاابالی یا بی‌تفاوت به درد نظام جمهوری اسلامی نمی‌خورند و این گونه مدیران باید تصفیه و تصحیح شوند.

وی افزود: مردم جمهوری اسلامی خیلی نجیب هستند و با همه بدخلقی‌های برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی، نظام را دوست دارند لذا شایسته خدمت هستند.

وی کم‌کاری، بی‌توجهی به حقوق مردم و بی‌حوصله‌گی را از جمله نشانه‌های مدیران لاابالی ذکر کرد و گفت: مدیری که حاضر نیست حرف مردم را بشنود به درد نظام نمی‌خورد در حالیکه پاسگویی وظیفه مدیر است اما نه تنها پاسخگویی نمی‌کنند که برخورد تندی هم با ارباب رجوع دارند.

رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: در خراسان جنوبی انگیزه برای خدمت در دستگاه‌های اجرایی به ویژه در استانداری و دادگستری وجود دارد.

وی افزود: ما مدیران جامعه هستیم در حالیکه مردم از برخی دستگاه‎های اجرایی، نحوه پاسخگویی و برخوردهای مدیران ناراضی هستند.

مرتضوی‌ مقدم گفت: خراسان جنوبی در این زمینه به نسبت دیگر استان‌ها در وضعیت خوبی قرار دارد اما مردم برخی استان‌ها از نحوه برخورد مدیران اداره‌ها، گلایه دارند و می‌گویند مدیران کار خود را درست انجام نمی‌دهند، دیر می‌آیند و زود می‌روند، پاسخ درستی نمی‌دهند در حالیکه هر مدیر باید دستگاه خود را مدیریت کند.

وی اظهار داشت: ما خدمت‌رسان مردم هستیم و از آنها طلبکار نیستیم بلکه مردم از ما طلبکار هستند و باید حقشان را ادا کنیم لذا مدیران باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

رئیس دیوان عالی کشور شامگاه دوشنبه بدو ورود به بیرجند مورد استقبال استاندار خراسان جنوبی، رئیس کل دادگستری و جمعی از مسئولان استان قرار گرفت و با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار کرد.

وی امروز در نشست شورای قضایی استان نیز شرکت کرد و سفر به شهرستان قاینات، بازدید از حوزه‌های قضایی و دیدار با قضات از برنامه‌های سفر سه روزه وی به خراسان جنوبی است.