کلینتون در مصاحبه با رادیو شبکه خبری انگلیسی بی بی سی اظهار داشت: همه رای دهندگان در انگلیس مستحق هستند نتایج این گزارش را تا پیش از برگزاری انتخابات سراسری رویت کنند.
دولت محافظهکار «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلستان به پنهانکاری و عدم انتشار گزارش محرمانه، درباره خطر دخالت مسکو در فرآیندهای سیاسی این کشور متهم شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، در جلسه ای که با حضور آژانس های اطلاعاتی انگلیس نظیر جی سی اچ کیو، امآی۵ و امای۶ در کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان این کشور برگزار شد، شرکت کنندگان درباره تلاش روسیه برای تأثیرگذاری بر نتیجه همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ و انتخابات سراسری سال ۲۰۱۷ ابراز نگرانی کردند.
این گزارش قرار است بعد از انتخابات سراسری انگلیس در تاریخ ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) منتشر شود.
این گزارش شامل اتهاماتی همچون جاسوسی، براندازی و دخالت در انتخابات است. به رغم مخالفت نمایندگان کمیته اطلاعات پارلمان انگلیس، دولت این کشور می گوید زمان انتشار این گزارش غیرعادی نیست.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسییه هرگونه دخالت ادعایی کشورش در امور داخلی انگلیس را تکذیب کرده است.
کلینتون روز سه شنبه در مصاحبه با برنامه زنده رادیو بی بی سی گفت: «به نظر من قابل توضیح نیست که دولت شما گزارش مربوط به دخالت روسیه را منتشر نمی کند. این شرم آور است.»
کلینتون افزود: آمریکا با مشکل مشابهی در انتخابات سال ۲۰۱۶ مواجه بود؛ انتخاباتی که شکست خود او در مقابل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جمهوریخواه آمریکا را رقم زد.
وی افزود: ترامپ و کمپین او به دلیل ارتباطات شان با روسیه، عوامل روسیه و کسانی که به دنبال گسترش منافع روسیه بودند، در معرض تحقیقات قرار داشتند اما افکار عمومی آمریکا تا قبل از انتخابات این موضوع را نمی دانست.
کلینتون مدعی شد: روس ها هنوز هم در نظام انتخاباتی کشورش دخالت دارند و به تبلیغات خود ادامه می دهند. بنابراین تردیدی درباره نقش روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ و تداوم چنین نقشی وجود ندارد.
«ساجد جاوید» وزیر خزانه داری انگلیس در مصاحبه با بی بی سی گفته است که زمان انتشار گزارش مربوطه، به دلیل ماهیت حساس محتوای آن «کاملا عادی» است.
اما «امیلی تورنبری» وزیر خارجه در سایه انگلیس گفته است تصمیم دولت انگلیس در خودداری از روشنگری درباره انتشار این گزارش قبل از تعطیلی پارلمان در آستانه انتخابات سراسری، «به وضوح تحت تاثیر انگیزه های سیاسی» انجام می شود.
وی هفته گذشته خطاب به اعضای مجلس عوام انگلیس گفت این گزارش می تواند به طرح سوالاتی درباره ارتباط بین روسیه، برگزیت و رهبری توری (حزب محافظه کار) منجر شود که این امر می تواند کمپین های انتخاباتی محافظه کاران را از مسیر اصلی آن خارج کند.
برخی منابع آگاه به بی بی سی گفته اند که هیچ سازمان یا اداره دولتی دیگری در انگلیس مخالف انتشار این گزارش نیستند و تصمیم گیری در این زمینه برعهده داونینگ استریت (دفتر نخست وزیر انگلیس) است.
در آمریکا، گزارش تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه تحقیقات دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا الگوی گسترده ای از چنین دخالتی در این انتخابات را به ویژه با استفاده از رسانه های اجتماعی و درز اسناد محرمانه ارائه داد. با این حال این گزارش نتوانست به نتیجه ای درباره همدستی بین مسکو و کمپین ترامپ دست یابد.
به نوشته بی بی سی، تاکنون شاهدی دال بر حملات سایبری در مقیاسی مشابه در انگلیس وجود ندارد و انگلیس و مقامات دولتی این کشور گفته اند شاهدی برای اثبات بر دخالت «موفقیت آمیز» روسیه در انتخابات این کشور ارائه نشده است.