بغداد - ایرنا - یک رسانه نزدیک به دولت پیشین عراق در گزارشی عنوان کرد که آمریکا اکنون از پرونده اعتراض های خیابانی در عراق و بین‌المللی کردن آن برای انجام تغییرات اساسی در این کشور از جمله اهرم فشاری برای دور کردن بغداد از تهران استفاده می‌کند.

پایگاه خبری المسله روز سه شنبه در گزارشی نوشت: برخی  گروههای عراقی آمریکا را متهم کرده اند که دنبال بین المللی کردن پرونده تظاهرات در عراق است تا از این طریق بغداد را از ایران دور و زمینه انحلال سازمان بسیج مردمی (الحشد الشعبی) این کشور نیز فراهم شود. . 

گزارش در واکنش به بیانیه مداخله جویانه اخیر  کاخ سفید مبنی بر ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق، افزوده است: آمریکا قصد دارد موضوع اعتراضات اخیر در عراق را به یک موضوع بین المللی تبدیل و با بسیج همپیمانان غربی و برخی کشورهای منطقه، یک موضع واحد به نفع برگزاری انتخابات زودهنگام و پایان دادن به سیاست های کنونی عراق در قبال ایران بویژه رویکردهایی که احزاب شیعه دارند، از آن بیرون بکشد. 

این منابع به المسله گفتند: کشورهایی که دنبال - به زعم آنها - کاهش نفوذ ایران در عراق هستند، روند بسیج کشورها  و افکار عمومی عراق علیه ایران را ادامه خواهند داد تا در یک انتخابات زودهنگام زیر نظر کشورهای خارجی و ناظران بین المللی، فضا بگونه ای باشد که مردم به احزاب شیعه رای ندهند و براندازی آنها در واقع از طریق صندوق های رای صورت گیرد. 

المساله در ادامه گزارش خود تاکید کرده است که بیانیه کاخ سفید، دیدگاه این منابع را تایید می کند چرا که - به گفته این رسانه - واشنگتن در این بیانیه با درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام (در واقع) حمایت خود را از دولت عبدالمهدی برداشته و خواستار استعفای او شده است. 

این منابع همچنین علت عدم موافقت با سفر عبدالمهدی به آمریکا را همین نگاه واشنگتن می دانند که نخست وزیر عراق را هم پیمان الحشد الشعبی و ایران می داند در حالی که آمریکا خواستار  انحلال الحشد، قطع ارتباط سیاسی و اقتصادی با ایران و کشورهای همسو با ایران مانند سوریه است. 

درهمین حال به گزارش ایرنا، بیانیه کاخ سفید درباره ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق در حالی که مرجعیت عالی این کشور بعنوان فصل الخطاب، از دو هفته پیش، بر انتخابات دوره‌ای، مخالفت با موج‌سواری طرف‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی بر تظاهرات و تحمیل خواسته خود بر ملت عراق تاکید کرده بود، نشانگر اشتباه محاسباتی دیگری از سوی آمریکا در عراق بوده و حتی به گفته برخی ناظران، سیاست واقعی واشنگتن در موج سواری بر تظاهرات عراق را عریان کرده و به شکست کشانده است. /