مهاباد- ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۳۶ هزار هکتار از مزارع آبی و دیم استان در کشت پاییزه امسال به محصول جو اختصاص یافت.

علی عیدی روز پنج‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این مقدار مزارع جو کشت شده در سال زراعی جاری در استان، ۱۲ هزار هکتار به صورت آبی و ۲۴ هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است.

وی اضافه کرد: امسال برای بهره‌وری بیشتر مزارع جو و استفاده از ارقام پربازده، ۲۸۰ تُن بذر جو آبی از ارقام «بهمن» و «واکسیما» و سه تُن بذر جو دیم «سهند» در اختیار کشاورزان استان قرار داده شده است.

وی با اشاره به اینکه جو محصولی کم توقع نسبت به منابع آب و خاک بوده و دارای مقاومت بالایی در برابر انواع آفت‌هاست، افزود: شهرستان‌های شاهین‌دژ، میاندوآب و بوکان داری بیشترین سطح زیر کشت این محصول است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: کشاورزان استان ارقام دیگری از جمله «آبیدر»، «ماکویی» و ارقام بومی را در مزارع خود کشت می‌کنند و ۹۰ درصد جو تولیدی در استان به مصرف دام رسیده و بقیه برای مصارف دیگر اعم از تولید نان جو استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان برای تناوب کشت، جو را در مزارع می‌کارند، افزود: در سال زراعی گذشته کشاورزان استان با کشت این محصول در حدود ۳۵ هزار هکتار از مزارع دیم و آبی، در مجموع ۹۰ هزار تُن محصول را از مزارع خود برداشت کردند.

جو از جمله محصولات مهم در بخش کشاورزی است که بیشتر در صنعت دامداری از آن استفاده می‌شود، کشت این محصول در پاییز و برداشت آن در اوایل خرداد سال بعد است و به همین خاطر بیشترین آب مورد نیاز خود را از باران تامین می‌کند و نیاز چندانی به آبیاری بهاره ندارد.

یکی از امتیازهای دیگر کشت جو در مزارع، برداشت زودهنگام آن در ابتدای خرداد است و کشاورزان می‌توانند در همان فصل دوباره کشت محصولاتی دیگر از جمله ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای و سبزیجات، گوجه و حتی سیب‌زمینی را در مزرعه خود آغاز کنند. 

۸۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دیمی و آبی و ۱۷۰ هزار هکتار زمین دارای قابلیت کشت در آذربایجان‌غربی وجود دارد.