تهران- ایرنا- دومین مرحله کارگاه تاریخ شفاهی ورزش ایران با هدف ارتقاء سواد تاریخ شفاهی پژوهشگران و محققان در حوزه ورزش، امروز چهارشنبه با حضور رییس کمیته ملی المپیک در محل آکادمی المپیک برگزار شد.

تدوین تاریخ ورزش در ایران با تکیه بر تاریخ شفاهی، تدوین تاریخ کمیته المپیک و پارالمپیک، عبرت آموزی و تبدیل دانش ضمنی و پنهان جامعه ورزش به دانش آشکار جزو اهداف اصلی این طرح به شمار می‌رود.

همچنین روایت مستندسازی ابعاد پنهان و ناگفته تاریخ ورزش ایران، ارائه تصویری زنده از تاریخ ورزش ایران مبتنی بر تجربه مستقیم و غیرمستقیم فرد مصاحبه شونده، فراهم کردن زمینه آزادسازی اطلاعات و تبادل تجربیات با سایر خاطرات و اسناد، گردآوری اسناد و مدارک و آثار مرتبط با طرح‌ها و باز تولید فرهنگ پهلوانی و اخلاقی ورزشی و دانش ورزشی بین پیشکسوتان و نسل جوان در زمره اهداف فرعی این دوره است.

«سیدرضا صالحی‌امیری» رییس کمیته ملی المپیک، «حبیب‌الله اسماعیلی» مدیر موزه، کتابخانه و مرکز اسناد امام خمینی (ره)، «مرتضی نورایی» عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان، «غلامرضا عزیزی» رییس پژوهشکده اسناد  به عنوان استادان این کارگاره هستند.

اهداف و ضرورت‌ها، آشنایی با مفاهیم تاریخ و تاریخ شفاهی، روش تحقیق در تاریخ شفاهی و مراحل اجرایی پروژه تاریخ شفاهی؛ موضوعات مورد بحث در این کارگاه آموزشی ۲ روزه است.

همچنین به شرکت‌کنندگان در این کارگاه آموزشی گواهی‌نامه معتبر اعطاء می‌شود.

تاریخ شفاهی یکی از شیوه‌های پژوهش در ساختار معرفت تاریخ است که به شرح و شناسایی وقایع، رویداد و حوادث تاریخی بر اساس دیدگاه‌ها، شنیده‌ها و عملکرد شاهدان و ناظران و فعالان آن ماجرا به صورت گفت وگویی فعال و هدفمند برای بازنمایی و بازسازی موضوع خاص دنبال می‌کند.

راه اندازی طرح تاریخ شفاهی ورزش ایران به عنوان بخش مغفول مانده، یکی از برنامه‌های راهبردی کمیته المپیک است.

کمیته ملی المپیک قصد دارد تا این کارگاه آموزشی را که نخستین مرحله آن سال گدشته برگزار شد را در این دوره هم در سه مرحله مقدماتی، متوسطه و پیشرفته برگزار کند که مرحله مقدماتی آن از امروز و به مدت ۲ روز  برپاست.