دهلی نو-ایرنا- نخستین رزمایش سه منظوره دریایی هند و آمریکا با هدف عملیات انسان دوستانه و امداد رسانی از امروز(چهارشنبه) در خلیج بنگال آغاز شد.

نشریه "تایمز او ایندیا" روز چهارشنبه نوشت: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ماه گذشته در سفر نارندرا مودی نخست وزیر هند به تگزاس از تصمیم دو کشور برای برگزاری این رزمایش خبر داده بود.

در این رزمایش ۹ روزه، کشتی های جنگی، جنگنده و بالگرد های نیروی دریای هند  و کشتی های جنگی نیروی دریایی آمریکا شرکت خواهند کرد.

یک سخنگوی نیروی دریایی هند با بیان اینکه هدف از این رزمایش افزایش همکاری ها برای انجام عملیات های انسان دوستانه و امداد رسانی است افزود،این رزمایش در راستای افزایش همکاری های دفاعی هند و آمریکا برگزار می شود.

هند و آمریکا به صورت سالانه چندین رزمایش زمینی، دریایی و هوایی برگزار می کنند. از جمله رزمایش های نظامی مهم دو کشور می توان به رزمایش های مالابار ،مبارزه با تروریسم اشاره کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، سال گذشته  ضمن بیان سیاست خود در ارتباط با منطقه آسیای جنوبی اعلام کرد که بخش مهمی از این سیاست، توسعه همکاری استراتژیک آمریکا  با هند است.

در ماه ژوئن(خرداد) 2016، آمریکا هند را به عنوان  "شریک اصلی دفاعی" خود معرفی کرد. هدف از این سیاست ارتقاء  تجارت و فناوری های دفاعی با هند منطبق با نزدیکترین متحدان و شرکای این کشور است.

هند در سال های اخیر منابع تامین نظامی خود را گسترش داده است. شرکت های نظامی آمریکا در مقایسه با رقبای روس خود توانسته اند قرارداد های بیشتری را  با هند امضا کنند. در سه سال گذشته هند ۱۳ قرارداد با شرکت های آمریکایی به ارزش ۲۸۸ میلیارد روپیه امضا کرده است درحالی که این کشور ۱۲ قرارداد با شرکت های روسی به ارزش ۸۳ میلیارد روپیه امضا کرده است.

آمریکا در سال های اخیر  به یکی از بزرگ ترین تامین کنندگان نظامی هند تبدیل شده است و در یک دهه گذشته توانسته قردادهای نظامی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار با هند امضا کند.