مختار مهاجر روز چهارشنبه در گزارشی از آخرین وضعیت کشت کلزا در استان اظهار داشت: امسال سهمیه کشت کلزا برای این استان از سوی وزارتخانه ۱۰۰ هزار هکتار تعیین شده که تاکنون قرارداد کاشت کلزا در ۵۶ هزار هکتار از اراضی استان با کشاورزان بسته شد.
به گفته وی کشاورزان در صورت تمایل به کشت کلزا می توانند برای بستن قرارداد کشت این محصول و دریافت خدماتی مانند تامین نهاده های موردنیاز به مراکز خدمات جهادکشاورزی مراجعه کنند.
امسال کشت پاییزه دانه روغنی کلزا با بذرپاشی این محصول در زمینهای زراعی مناطق کوهستانی استان گلستان از هفته آخر شهریورماه آغاز و تا پایان مهرماه انجام شد.
کشت کلزا در مناطق دشتی این استان از آبان آغاز و تا اواخر آذرماه ادامه می یابد.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در خصوص تامین نهاده های کشت کلزا هم افزود: تاکنون ۱۹۱ تن بذر کلزا از ارقام مختلف بین کشاورزان استان توزیع شد.
رییس اداره پنبه و دانه های روغنی جهادکشاورزی گلستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت : امسال ۵۰۰ تن بذر بوجاری و ضدعفونی شده کلزا توسط جهادکشاورزی استان تدارک دیده شده و کشاورزان نگران تامین بذر مورد نیاز کشت این محصول نباشند.
علی موسی خانی افزود: در گلستان حدود ۱۵ رقم کلزا از جمله هایولا۵۰، هایولا ۴۸۱۵، هایولا ۵۵۹، آرجیاس، دِلگان و تِراپُل کشت می شود.
وی گفت: حمایت دولت از توسعه زراعت کلزا در گلستان برای رسیدن به خودکفایی در تولید، رعایت تناوب زراعی و افزایش درآمد بهره برداران منطقه همچنین ادامه دارد.
سال زراعی گذشته برنامه تعیین شده وزارت جهاد کشاورزی برای کشت کلزا در گلستان ۸۵ هزار هکتار بود که کشاورزان در ۸۷ هزار و ۲۵۵ هکتار این محصول را کاشته بودند.
طبق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، سال زراعی گذشته باتوجه به از بین رفتن افزون بر ۱۰ هزار هکتار از کشتزارهای کلزای استان بر اثر وقوع سیل، از سطح ۷۷ هزار هکتار سطح کشت باقیمانده کلزا، ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا برداشت و با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۳۴ هزار و ۳۹۸ ریال به دولت فروخته شد.
گلستان در تولید دانه روغنی کلزا در چند سال اخیر، رتبه نخست کشور را دارد.
این استان شمالی با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا است.
زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است که نظارت در زمان داشت، مدیریت آفات، بیماری ها و علف های هرز این محصول اهمیت زیادی دارد.
همچنین کشت کلزا ضمن مشارکت در تولید روغن خوراکی مورد نیاز کشور در داخل و تلاش برای بی نیازی از واردات این محصول، بهترین تناوب برای گندم و جو است که رعایت این امر علاوه بر افزایش تولید سال آینده، آفات، بیماری ها و علف های هرز را کاهش می دهد.