بیروت- ایرنا- تظاهرات اعتراض آمیز لبنانی ها در حالی وارد چهارمین هفته خود شده است که کشته شدن یکی از معترضان در جنوب بیروت موجب خشم معترضان لبنانی شده است و از سوی دیگر زمزمه‌هایی مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام تحت نظارت بین‌المللی شنیده می‌شود.

این در حالی است که یک هیئت از وزارت خارجه فرانسه دیروز (سه شنبه )  وارد بیروت شد و همزمان با آن تماس سفارت های انگلیس و آمریکا در بیروت با نمایندگان سیاسی در لبنان نیز افزایش یافته است.

در این میان بامداد امروز منابع لبنانی اعلام کردند در اثر تیراندازی یک سرباز ارتش به سمت تجمع معترضان در "خلده" در جنوب بیروت یک نفر به نام "علاء ابوفخر" مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان در اثر شدت جراحت درگذشت.

ابوفخر از اعضای حزب سوسیالیست ترقیخواه به رهبری "ولید جنبلاط" بود.
اکنون معترضان با به آتش کشیدن لاستیک ها و قرار دادن سنگ های بزرگ در بزرگراه منتهی به بیروت این مسیر را مسدود کرده اند .

در این شرایط گروهی از نیروهای ارتش وارد خلده شدهاند تا با تظاهرکنندگان گفتگو کنند.

از آغاز تظاهرات اعتراض آمیز در لبنان در شامگاه ۲۵ مهر ماه (۱۷اکتبر) تاکنون این دومین بار است که حادثه تیراندازی به سمت تظاهرکنندگان رخ داده است. در هفته دوم تظاهرات نیز حادثه مشابهی در منطقه البداوی در حومه بیروت رخ داد که یکی از تظاهرکنندگان به طور سطحی آسیب دید.

به نوشته روزنامه "الاخبار" اکنون آنچه در خلده رخ داده است موجب تحریک تظاهرکنندگان و خشم آنان شده است تا جایی که برای نخستین بار شعارهایی علیه رئیس جمهور شنیده شد زیرا از نظر برخی از معترضان مصاحبه شب گذشته "میشل عون" با شبکه "ال. بی. سی" به مثابه تحریک تظاهرکنندگان بود زیرا عون در بخشی از سخنان خود گفت تظاهرکنندگان به کشور خنجر می زنند.

الاخبار نوشت: نکته مهم این است که تصمیم مسدود کردن راهها قبل از سخنرانی عون گرفته شده بود و شرکت کنندگان در آن به ویژه در برخی خیابان های بیروت و جاده ساحلی و بقاع حامیان جریان المستقبل به رهبری سعد حریری و نیز حامیان ولید جنبلاط و حزب "نیروهای لبنانی" به رهبری سمیر جعجع بودند.

توافق بر سر تشکیل دولت حاصل نشده است

از سوی دیگر اظهارات عون مبنی بر اینکه تشکیل دولت فنسالار (تکنوکرات) امکان پذیر نیست و باید دولت تکنو-سیاسی تشکیل شود به این معنی است که اختلاف بر سر تشکیل دولت و شکل آن همچنان پابرجاست و در این میان "سعد حریری" نخست وزیر دولت پیشبرد امور  تاکید دارد که یا باید دولت تکنوکرات که خود اعضای آن را انتخاب کند، تشکیل شود و یا اینکه وی تمایلی به نخست وزیری مجدد ندارد .

نکته دیگر اینکه اندکی پیش از پایان مصاحبه شب گذشته میشل عون، راههای ارتباطی در مناطقی که مناطق حامیان جریان المستقبل به شمار می آیند، مسدود شد و سپس این وضعیت به مناطق متعددی در بیروت و بیرون از آن امتداد یافت؛ اقدامی که به عقیده برخی کارشناسان به مثابه دور جدیدی از متوسل شدن حریری و جنبلاط و حزب نیروهای لبنانی به تظاهرات مردمی و معترضان و بهره برداری از این وضعیت در گفتگوهای دولتی است به ویژه اینکه عون شب گذشته به صراحت با تشکیل دولت فن سالار مخالفت کرد و گفت، برای اینکه جبران باسیل وزیر خارجه دولت پیشبرد امور نیز در دولت جدید حضور داشته باشد، مانعی وجود ندارد .

عون همچنین از حق حزب الله در مشارکت در دولت حمایت کرده و گفت: نمی توان حزبی را که یک سوم ملت لبنان به شمار می آید، دور کرد.

بین المللی کردن بحران در لبنان

در این شرایط  دعوت به انتخابات زودهنگام تحت نظارت بین المللی بحران در این کشور را به سمت بین المللی شدن پیش می برد.

در همین ارتباط  روز گذشته هیئت فرانسوی به رهبری "کریستف فارنو" مدیر اداره خاورمیانه و شمال آفریقا در وزارت خارجه فرانسه وارد بیروت شد و با نمایندگان تعدادی از گروههای سیاسی لبنان دیدار کرد و همزمان با آن  تماس های سفارت آمریکا و انگلیس نیز با نیروهای سیاسی لبنان افزایش یافته است.

در این میان شماری از شهروندان لبنانی روز گذشته با حضور در مقابل سفارت فرانسه در بیروت به سفر فارنو و سیاست های مداخله جویانه پاریس در لبنان اعتراض کردند.