به گزارش روز چهارشنبه شبکه تلویزیونی فرانس 24، کارشناسان سیاسی و نظامی تصمیم مقامات اتحادیه اروپا مبنی بر سرمایهگذاری برای راهاندازی چند پروژه جدید دفاعی را به منزله گام مهمی به سوی خودکفایی در زمینه سلاخت تسلیحات جنگی و استقلال قاره سبز از آمریکا ارزیابی می کنند.
کشورهای اروپایی معمولا هر سلاح جدیدی اعم از زمینی، دریایی، هوایی و سایبری را بعد از آزمایش های میدانی در اختیار ناتو قرار می دهند. اما به نظر میرسد با زیر سؤال رفتن اهمیت اتحاد ناتو از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و سیاست های وی درباره این پیمان نظامی، آنها به انجام همکاریهای دفاعی میان خودشان ترغیب شدهاند.
اکنون مدتی است که کشورهای اروپایی خارج از چارچوب پیمان نظامی ناتو، به همکاری های نظامی چند جانبه میان خود روی آورده اند.
با تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا، فرانسه وآلمان، فرانسه به همراه 23 کشور دیگر عضو این اتحادیه، در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی برای تأمین بودجه، توسعه و استقرار نیروهای مسلح خود پیماننامهای با هم امضا کردند.
این کشورها هم اکنون 47 پروژه دفاعی مشترک در حال اجرا دارند که بسیاری از آنها خارج از چارچوب ناتو اجرا و عملیاتی می شود.
به عنوان مثال می توان به همکاری دو جانبه فرانسه و ایتالیا برای ساخت ناوچه های گشتی اشاره کرد که نمونه هایی از آن نیز ساخته شده است.
همچنین فرانسه به همراه کشورهای سوئد، اسپانیا و پرتغال مشغول همکاری برای راه اندازی یک سامانه جدید ضد زیر د ریایی هستند.
بر اساس توافقی که روز گذشته (سهشنبه) در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل اتخاذ شد، ۱۳ طرح از جمله پروژه تولید یک ناو گشتی جدید، یک نوع سلاح الکترونیکی متلاشیکننده سامانههای ضد هوایی و نیز یک سامانه جدید ردیابی موشکی تصویب شد.
گفتگو برای تصویب این طرحها چند ماه طول کشید و تنها چند روز پس از آن به سرانجام رسید که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه ناتو به رهبری آمریکا را در وضعیت «مرگ مغزی» توصیف کرده و خواستار همکاری بیشتر کشورهای اروپایی در زمینه دفاعی شده بود. 9041