اسلام آباد - ایرنا - بانی تحصن ضددولتی در شهر «اسلام آباد» پایتخت پاکستان که از ۱۳ روز گذشته تجمع اعتراضی علیه دولت «عمران خان» نخست وزیر این کشور را مدیریت می کند شامگاه چهارشنبه پایان تحصن را اعلام کرد و همزمان گفت: مرحله دوم نهضت ضددولتی به زودی در مناطق دیگر پاکستان اجرا می شود.

به گزارش رسانه های پاکستان، «مولانا فضل الرحمان» رئیس حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل که رهبری تحصن مخالفان دولت را برعهده دارد ساعاتی پیش طی سخنرانی در جمع هواداران خود پایان تحصن را اعلام و گفت: ما امروز اسلام آباد را ترک می کنیم.

وی مدعی شد: مرحله بعدی پویش ضددولتی در جای جای پاکستان به اجرا درخواهد آمد که هدف آن پیشروی به سمت هدف اصلی یعنی برکناری دولت خواهد بود.

فضل الرحمان در حالی پایان تحصن ۱۳ روزه علیه دولت عمران خان را اعلام می کند که چند دور مذاکرات میان تیم مذاکراتی وی با نمایندگان دولت به بن بست رسید و تاکنون دستاوردی از حضور مخالفان و تحت فشار قرار گرفتن دولت دیده نشده است.

وی بار دیگر مطالبه خود مبنی بر استعفای نخست وزیر و برگزاری انتخابات قبل از موعد در پاکستان را تکرار کرد و عمران خان را به زد و بند درخصوص مسئله کشمیر، تضعیف موقعیت پاکستان از جمله فلج کردن معیشت کشور متهم کرد.

پیش تر بیم این می رفت که تحصن کنندگان با حرکت از محل فعلی خود به سمت منطقه قرمز اسلام آباد جایی که نهادهای عالی کشور از جمله کاخ ریاست جمهوری، دفتر نخست وزیر، وزارتخانه ها و سفارتخانه های کشورهای مختلف قرار دارد، حرکت کنند به همین از دو هفته گذشته تدابیر شدید امنیتی در پایتخت پاکستان وضع شده و نیروهای انتظامی برخی از مسیرهای منتهی به منطقه قرمز را مسدود کردند.

مولانا فضل الرحمان بانی تحصن ضددولتی افزود: هواداران وی امروز با ترک اسلام آباد خود را برای مرحله دوم راهپیمایی آزادی شامل تحصن در شهرهای مختلف و بستن جاده های مهم بین شهری آماده خواهند کرد.

کارشناسان سیاسی در پاکستان معتقدند که به رغم ادعای رئیس حزب جمعیت علمای اسلام، سایر احزاب مخالف به ویژه مسلم لیگ نواز و حزب مردم تمایلی برای همراهی تحصن ضددولتی نداشته و همین موضوع باعث تحصن هواداران فضل الرحمان تاکنون هیچ دستاوردی نداشته باشد.

به عقیده آنان، با توجه به چالش های جدی پاکستان در داخل و خارج از کشور به ویژه اوضاع نه چندان مساعد اقتصادی و همچنین تشدید تنش با همسایگان شامل هند و افغانستان، ذی نفعان سیاسی باید از خود خویشتنداری نشان داده و تمامی اختلافات را نه با خشونت، تندخویی و یا بروز آشوب بلکه با مذاکره و گفت وگوهای مستقیم حل و فصل کنند نکته ای سایر احزاب سیاسی از جمله ارتش پاکستان نیز بر آن تاکید کرده است.