تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹

تهران - ایرنا - طی سال‌های اخیر با آغاز فصل پاییز شاهد افزایش میزان آلودگی هوا در شهرهای بزرگی همچون تهران و در نتیجه آمار بالای مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی یا تعطیلی مدارس هستیم اتفاقی که به‌یقین تبعات منفی گسترده‌ای را به‌دنبال دارد.

تهران - ایرنا - طی سال‌های اخیر با آغاز فصل پاییز شاهد افزایش میزان آلودگی هوا در شهرهای بزرگی همچون تهران و در نتیجه آمار بالای مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی یا تعطیلی مدارس هستیم اتفاقی که به‌یقین تبعات منفی گسترده‌ای را به‌دنبال دارد.

پاییز سال ۱۳۹۸ نیز ساکنان تهران و سایر کلان شهرها با وجود تمهیدات مختلف شاهد هوایی آلوده بودند و شهروندان این شهرها با مشکلات جدی در سلامت‌شان روبه‌رو شدند. مدارس و مراکز دانشگاهی برای روزهای متمادی تعطیل شدند.

در حالی که در مورد کارکردهای طرح ترافیک جدید هم اختلاف‌نظرهایی وجود داشت، با این حال بارها اعمال محدودیت های ترافیکی از درب منازل اعمال شد.

«مجتبی خالدی» سخنگوی سازمان اورژانس کشور  با اشاره به آمار مراجعه کنندگان به بخش اورژانس مراکز درمانی بر اثر آلودگی هوا از ۲۸ آذر تا چهارم دی اظهارداشت: به دلیل بروز آلودگی هوا و افزایش ذرات معلق هوا در شهرهای اصفهان، البرز، تهران، مرکزی، قزوین، قم، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خوزستان، یزد و همدان تعداد ۱۷ هزار و ۳۰۳ نفر به اورژانس پیش بیمارستانی سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۴۷۱ نفر بیماران قلبی و ۶ هزار و ۵۳۰ نفر بیماران تنفسی بوده‌اند.

انتشار اخبار مربوط به تشدید آلودگی هوا در کلان‌شهرهای کشورمان نیز سبب اتخاذ تصمیم‌هایی نظیر تعطیلی مدارس در استان تهران، افزایش عوارض ورود به طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا در پایتخت و نیز کاهش قیمت بلیت وسایل حمل و نقل عمومی شد.

قانون هوای پاک با هدف رفع مشکل آلودگی هوا در کلان‌شهرها به ویژه تهران تصویب شد اما با گذشت چهار سال، همچنان شاهد تاخت‌وتاز آلودگی در هوای شهرهای بزرگ هستیم، به اعتقاد معاون سازمان حفاظت محیط زیست، علت تداوم این وضعیت درست عمل نکردن دستگاه‌ها به وظایف قانونی‌شان است.

یکی از عوامل این وضعیت عمل نکردن به قانون هوای پاک اعلام می‌شود و مسئولان محیط زیست هم می گویند دستگاه‌ها درباره اجرای قانون هوای پاک به‌سختی به ۵۰ درصد تعهدات خود عمل کرده‌اند آن هم تعهداتی ساده که اگر درست عمل می‌کردند الان قطعا وضعیت ما این نبود.

برخی کارشناسان اجتماعی اما به منظور کاهش این آسیب (آلودگی هوا) به وفاق جامعه با دولت برای اجرای سیاست ها، آموزش و فرهنگ سازی بیش از این ترغیب و تشویق و توبیخ ها تاکید می کنند. به گفته این تحلیلگران استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و دوچرخه نقشی اساسی در کاهش و رفع این پدیده ایفا می کنند که جز با شرح علمی و اجتماعی محقق نمی شود.

در پرونده پیش رو اخبار مرتبط با موضوع آلودگی کلانشهرها دسته‌بندی شده است تا دسترسی علاقه‌مندان به آنها راحت‌تر باشد.