اصفهان- ایرنا - استاد دانشکده الهیات و معارف اهل بیت دانشگاه اصفهان گفت: مساله وحدت فقط معطوف به امت اسلام نیست بلکه باید در بین همه موحدان و یکتاپرستان دنیا برقرار شود.

محمدصالح طیب‌نیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امروز وحدت میان ملت‌های مختلف در دنیا دچار چالش شده و لازم است که نخبگان کشورها با تنور افکار عمومی برای ایجاد وحدت جهانی تلاش کنند.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر اتحاد خوبی بین جامعه شیعی و برخی اهالی سنت در عراق و لبنان به وجود آمد، تصریح کرد: راهپیمایی عظیم اربعین نمونه‌ای از این وحدت است که دشمن نسبت به آن احساس خطر می‌کند.

این استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه دشمن امروز در حوادث کشور عراق به‌دنبال از بین بردن این اتحاد است، خاطرنشان کرد: اسراییل ضربه سنگینی از حزب الله خورده و وقتی می‌بیند نمی‌تواند بر آن غلبه کند به‌دنبال تفرقه‌افکنی و ایجاد اختلاف است.

طیب‌نیا با تاکید بر اینکه برخورد با این موضوع نیاز به هوشیاری در داخل کشورمان و عراق دارد، گفت: اگر در آشوب‌های منطقه، شعاری علیه کشورمان داده می‌شود نباید نسبت به آن واکنش نشان دهیم.

وی اضافه کرد: وحدت باید در همه بخش‌ها از جمله سیاست نیز ایجاد شود و اگر مسئولان نسبت به عملکرد همدیگر انتقاد دارند در فضای مناسب و عالمانه آن را مطرح کنند تا مردم از نظام، مایوس نشوند. 

وی با بیان اینکه قرآن کریم و نهج‌البلاغه، وحدت را از رهاوردهای بعثت پیامبر اسلام می‌دانند، گفت: تعبیری وجود دارد که به‌واسطه حضور رسول اکرم، بین برخی از اقوام که اختلاف یکصد ساله داشتند، اتحاد برقرار شد و اینگونه بود که تمدن صدر اسلام شکل گرفت.

این استاد فلسفه دانشگاه اصفهان افزود: خطبه‌ها و روایت‌های بسیاری از امام علی(ع) در نهج‌البلاغه درباره وحدت وجود دارد به‌ طوری که امیرالمومنین می‌فرمایند که اگر همه امت‌های قبل خود را بررسی کنید، می‌بینید که مهمترین عامل موفقیت آنها، وحدت بوده است.

وی ادامه داد: همچنین امام علی (ع) می‌فرمایند که اگر دیدید اختلاف بین امت می‌افتد، سکوت کنید که این امر نشان‌دهنده اهمیت وحدت از دیدگاه ایشان است.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: وظیفه استادان و نخبگان جامعه است که با تبیین سیره اهل بیت در طول تاریخ برای مردم، در جهت تقویت هرچه بیشتر وحدت بین امت اسلام و با سایر موحدان دنیا قدم بردارند.

فاصله میان ۱۲ ربیع‌االاول که سالگرد ولادت پیامبر اکرم (ص) بنابر روایات اهل سنت است تا ۱۷ ربیع‌الاول که تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات موجود در شیعه است، از سوی امام خمینی (ره) به عنوان هفته وحدت نامگذاری شد؛ هفته وحدت امسال با نام جشن‌های بهار مهربانی برگزار شد.