سرهنگ ابراهیم حسنآبادی روز پنجشنبه در مراسم آغاز به کار یگان حفاظت امور اراضی استان گلستان در گرگان همچنین خواستار حمایت بیشتر دستگاه قضایی شد و گفت: از زمان راه اندازی این یگان در کمتر از یک سال قبل تاکنون ۱۰۰ هزار فقره پرونده در مراجع قضایی پیگیری شد.
وی همکاری بنگاه های ملکی روستایی، پلیس امنیت اقتصادی، استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران، ادارات خدمات رسان برق، گاز و آب، هم افزایی یگان های حفاظت راه و شهرسازی، منابع طبیعی و محیط زیست و امور اراضی را از جمله عوامل ممانعت از تغییر کاربری زمین های کشاورزی اعلام کرد.
مشاور انتظامی رییس سازمان امور اراضی کشور هم در این جلسه گفت که همه ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور در معرض تهدید تغییر کاربری هستند.
نقی ایروانی به ارزش زمین کشاورزی در گلستان اشاره کرد و گفت: اقتصاد این استان بر پایه کشاورزی استوار بوده و زمین های کشاورزی مستعدی دارد که باید با اقدامات پیشگیرانه مانع تغییر کاربری آن ها شد.
دادستان گرگان نیز بر اهمیت حفظ خاک در ایجاد امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: تشکیل یگان حفاظت امور اراضی می تواند نقش موثری در حفظ و حراست از زمین های کشاورزی و پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز داشته باشد.
حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی افزود: درآمد ساکنان این استان بیشتر از طریق فعالیت کشاورزی بوده و سرمایه گذاری برای پیشگیری از تغییر کاربری زمین های زراعی آن بسیار مهم است.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان هم در این جلسه به ارزش زمین های کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در این استان بیش از ۶۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که سازمان جهادکشاورزی گلستان آمادگی دارد تا امکانات و نیروهای خود را برای تقویت فعالیت و اثر بخشی یگان حفاظت امور اراضی استان به کارگیری کند.
مختار مهاجر همچنین ایجاد معادن شن و ماسه در زمین های کشاورزی را آفت کشاورزی استان دانست و خواستار برخورد قانونی با تغییر دهندگان کاربری اراضی زراعی استان شد.
در این مراسم سرهنگ محمد صالح خلیلی به عنوان فرماندهی یگان حفاظت امور اراضی گلستان معرفی شد.
گلستان واقع در شمال کشور، هفدهمین استان کشور بعد از مازندران است که یگان حفاظت امور اراضی در آن آغاز به کار کرده است.