به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، «محمدباقر لاریجانی» روز پنجشنبه در حاشیه سمینار سراسری آموزش پزشکی مبتنی بر توانمندی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعبیر دانشگاه آزاد از آییننامه شورای برنامهریزی کشور برای انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی این دانشگاه از رشته دامپزشکی به پزشکی را درست نمیدانیم.
وی تاکید کرد: این موضوع در شورای سنجش و پذیرش کشور که وزرای علوم و بهداشت، معاونان آموزشی ۲ وزارتخانه و رئیس دانشگاه آزاد عضو آن هستند، بررسی می شود و بر اساس تصمیمات این شورا عمل می کنیم.
لاریجانی به آخرین تمهیدات وزارت بهداشت برای پیشگیری از فروش صندلی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: صیانت از آموزش پزشکی و ورود و خروج به دانشگاههای علوم پزشکی یکی از موضوعات بسیار حساس و با اهمیتی است که وزیر بهداشت تأکید زیادی در این موضوع دارد و دانشگاههای علوم پزشکی این موضوع را با جدیت رصد میکنند.
تیمهای ارزیابی برای جذب دانشجویان علوم پزشکی تشکیل میشود
وی در ادامه از تشکیل تیمهای متعدد نظارت و ارزیابی برای جذب دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این تیمها علاوه بر اینکه ورود و خروج در دانشگاههای علوم پزشکی را مورد ارزیابی قرار میدهند برخی مسائل دیگر در این دانشگاهها را نیز مورد بازبینی قرار خواهند داد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت شروع مباحثی نظیر صندلی فروشی در رشتههای علوم پزشکی را یکی از آفتهای فضای مجازی عنوان کرد و گفت: البته ممکن است ما در خیابان یا فضاهای دیگری با مواردی مواجه شویم که در آن عنوان شود برای ورود به یک رشته خاص با شماره تلفنی تماس گرفته شود که این موضوع هم از سوی نهادهای نظارتی مورد پیگیری قرار می گیرد.
لاریجانی در خصوص تغییر تحصیل دانشجویان از رشته دامپزشکی به رشتههای پزشکی نیز تصریح کرد: عدهای از فرزندان استادان در این راستا تغییر رشته دادند که البته دانشگاه آزاد برداشتی از آییننامه شورای برنامهریزی کشور داشت که به نظر وزارت بهداشت برداشت درستی نیست.
کسی نمیتواند کنکو را دور بزند
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مرتبط با کنکور سراسری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور در حال انجام است؛ این سازمان اسامی دانشجویان رشتههای علوم پزشکی را به طور مستقیم به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال می کند.
به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، ورودی و خروجی افرادی که در این دانشگاهها مشغول به تحصیل میشوند، کنترل و ارزیابی خواهند شد تا مشخص شود افرادی که در رشتههای علوم پزشکی تحصیل میکنند در چه زمانی وارد و در چه بازه زمانی نیز فارغالتحصیل می شوند.
لاریجانی تاکید کرد: تیمهایی در حوزه آموزش پزشکی مستقر کردهایم که تمام معرفی شدگان کنکور و کسانی را که در دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل میکنند مورد ارزیابی قرار بدهند و هر مورد یا تخلفی که با آن مواجه شویم قطعا مطابق مقررات با آن برخورد خواهیم کرد.
به گفته لاریجانی، هیچ کسی نمیتواند با روشهای مختلف از لابهلای معرفی کنکور توسط سازمان سنجش برای ورود به دانشگاهها مسیر انحرافی را طی کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: هر فرد یا افرادی که مواردی از تخلف در جذب دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی مشاهد کنند میتوانند موضوع را به وزارت بهداشت یا نهادهای نظارتی اطلاع دهند؛ این موضوع در وزارت بهداشت با جدیت پیگیری میشود به طوری که چند روز گذشته از نمایندگان مجلس و تیمهای نظارتی در وزارت بهداشت دعوت کردیم تا بر روند ورود به دانشگاهها نظارت داشته باشند.
سنجش دانشجویان دانشگاههای خارج از کشور به هنگام انتقال به داخل
لاریجانی در خصوص روند انتقال دانشجویان خارج از کشور در دانشگاههای علوم پزشکی داخل و احتمال تخلف در این روند گفت: فضای مجازی میتواند هر موضوعی را که بخواهد مطرح کند، اما مجموعه آموزش پزشکی کشور و وزیر بهداشت حساسیتهای کافی برای نظارت بر نحوه جذب این دانشجویان انجام میدهند.
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، در واقع دانشجویانی که از دانشگاههای خارج از کشور به داخل منتقل میشوند با روش پیشرفتهای در کشور مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای انتقال دانشجویان از دانشگاههای خارج به داخل ملاکها و معیارهایی نظیر رتبه آن دانشگاه در رنکینگهای بینالمللی نظیر شانگهای را مورد ارزیابی قرار میدهد و دانشجویان دانشگاههایی را در کشور منتقل میکنیم که آن دانشگاه در رنکینگهای بینالمللی رتبههای زیر ۸۰۰ را داشته باشند.
لاریجانی با بیان اینکه افرادی که در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کنند برای انتقال به دانشگاههای داخلی باید حائز برخی ضوابط باشند، افزود: این ضوابط با دقت در وزارت بهداشت پیگیری میشود که البته ممکن است در هر اقدامی تخلفاتی وجود داشته باشد، اما مهم این است که ما این موضوع را رصد میکنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام مدارک قبلی دانشجویانی که به دانشگاههای داخلی منتقل شدند دوباره مورد ارزیابی قرار میگیرد به گونهای که وزارت بهداشت و مجموعه اداره دانشجویان خارج از کشور، سال گذشته بعد از مسائل و مشکلات ارزی با درخواستهای زیادی برای انتقال در دانشگاههای کشور مواجه شد.
انتقال ۳۰۰ دانشجو به داخل
لاریجانی با بیان اینکه در گذشته سالانه حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان به دانشگاههای داخلی منتقل میشدند، اظهار داشت: در زمان حاضر حدود ۶ هزار پرونده پزشکی برای انتقال در دانشگاههای داخلی در وزارت بهداشت وجود دارد که حدود ۲ هزار پرونده سال گذشته تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه انتقال دانشجویان به دانشگاههای داخلی از سال ۲۰۱۹ به طور کامل قطع شد، گفت: از سال ۲۰۱۹ هر دانشجویی که در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کند، موظف است تا پایان دوره تحصیلی در همان دانشگاه ادامه تحصیل دهد و به هیچ عنوان به صلاح کشور نمیدانیم که کنکور دور بخورد.
وی تصریح کرد: افرادی با رتبههای پایینتر از دانشگاههای خارج وارد دانشگاههای داخل می شوند در حالی که بسیاری از استعدادها در کشور از ورود به دانشگاه به دلیل کنکور باز می مانند.
وی خاطر نشان کرد: سیستمهای نظارتی این وزارتخانه برای پیگیری و ارزیابی روند پروندههای انتقال دانشجویان به دانشگاههای داخلی زمانی فعال شد که تعداد افرادی که مدارک از سال آخر تحصیلی قبل از کنکور ارائه میدادند افزایش یافت.
به گفته لاریجانی، به همین خاطر این پروندهها را سال گذشته مورد ارزیابی قرار دادیم و با سیستمهای نظارتی آموزش و پرورش نیز پیگیری کردیم که وضعیت بسیاری از این پروندهها روشن و بسیاری از آنها در تأیید اصالت مدارک خود دچار چالش شدند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در نتیجه هیچ کدام از این افراد به دانشگاهها راه پیدا نکردند که آمار آنها حدود ۶۰ یا ۷۰ نفر بود و از آن به عنوان فروش صندلی یاد شد.
این مقام مسئول وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به بروز تخلف یاد شده، تمام پروندههایی که برای انتقال به دانشگاههای داخلی تشکیل شد در وزارت بهداشت دوباره ارزیابی میشوند تا هیچ کس نتواند با تخلف وارد دانشگاه شود.
وی افزود: البته در این راستا تحصیل برخی از افراد متوقف شد و این پروندهها به دستگاههای نظارتی و پروندههای متخلفان به قوه قضاییه ارائه می شود؛ حتی افرادی که پروندههایی برای ورود به دانشگاههای داخلی تشکیل دادهاند و با درخواست آنها موافقت نشده باشد اگر تخلف یا جعلی در مدارک شان وجود داشته باشد به نهادهای نظارتی و قضایی تحویل داده خواهند شد، چرا که معتقدیم کسانی که مهر پلیس را جعل کرده اما در خارج از کشور نبودند صلاحیت تحصیل در رشتههای پزشکی را ندارند.