محمد اصغری روز پنجشنبه در دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با موضوع (آب، سیل و محیط زیست) در دانشگاه گنبدکاووس اظهار داشت که اگر چنین سامانهای در هواشناسی استان گلستان و دیگر نقاط کشور که نیازمند آن هستند، نصب و راه اندازی شود، پیشبینیهای هواشناسی با دقت بیشتری انجام خواهد شد.
وی با تقدیر از صدور بموقع اطلاعیه هواشناسی گلستان قبل از وقوع بارشها در روزهای پایانی سال گذشته در این استان، گفت: این اقدام سبب شد تا برخی اقدامات مورد نیاز توسط ستادهای مدیریت بحران بموقع انجام شود، اگرچه شدت بارشها بیش از حد تصور مدیران بود.
اصغری اضافه کرد: گلستان یک استان سیل خیز در کشور محسوب میشود و سیل امسال آخرین آن نخواهد بود، لذا تجهیز این استان به سامانه راداری و تجهیزات مدرن هواشناسی یک الزام است که پیگیریهای لازم برای تخصیص بودجه ۱۶۰ میلیارد ریالی سازمان برنامه و بودجه انجام شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس اعلام مدیرکل هواشناسی گلستان، هم اکنون مناقصه خرید این تجهیزات درحال انجام است ضمن اینکه مبلغ ۵۰ میلیارد ریال دیگر هم از منابع استانی برای ساخت ابنیه مورد نیاز نصب سامانه راداری پیش بینی شده که امیدواریم هرچه سریعتر گلستان به این سامانه تجهیز شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم در این همایش با تشریح علل وقوع سیل در کشور و این استان، گفت: وقوع بارشهای شدید و رگباری، شرایط نامناسب حوزههای آبخیز به دلیل پایین بودن زمان تمرکز سیل (حدود یک ساعت)، پرشیب بودن گلستان، کاهش ظرفیت حمل سیلاب به علت رسوبگذاری در آبراههها و سرعت پایین لایروبی رودخانهها به دلیل کمبود اعتبار از مهمترین علل وقوع سیل در این استان است.
ابوطالب قزلسفلو با اشاره به انجام برخی اقدامات آبخیزداری توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برای پیشگیری و کاهش خسارات سیل، افزود: اگرچه این اقدمات تاحدودی موثر است اما باید دیگر ادارات و نهادها هم دراین خصوص اقدامات مورد نیاز را انجام دهند.
وی، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم برای رعایت اصول ساخت و سازها و عدم تجاوز به حریم رودخانهها و منابع طبیعی را نیز در کاهش خسارت سیل موثر دانست و اضافه کرد: با این حال مجموعه اقدامات حوزه آبخیزداری این اداره کل درسال های اخیر که در سطح ۵۰۰ هزار هکتار انجام شده، تنها میتواند ۸۰ تا ۱۳۰ میلیون متر مکعب سیلاب را مدیریت کند.
قزلسفلو، انجام جنگلکاری و بوتهکاری را از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی گلستان برای جلوگیری و کاهش خسارت سیللابها و نیز بیابانزدایی اعلام کرد و گفت: امسال در بحث بوتهکاری در مراتع شمالی استان (گنبدکاووس، مراوه تپه و آق قلا) یک میلیون و ۷۰۰ هزار بوته که بیشتر از گونه آتریپلکس هستند، تولید شده و در درحال انتقال به مراتع برای کاشت میباشند.
به گزارش ایرنا، دراین همایش ملی یک روزه از ۳۵۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه ۲۹۸ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی توسط هیات دواران پذیرفته شده که تعدادی از مقالات در دو نوبت صبح و عصر ارائه و به مقالات برتر هم لوح سپاس و تندیس همایش داده میشود.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.