گناباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با توجه به موقعیت و ظرفیتهای خاص این شهرستان در تولید زعفران، بازار منطقه ای گل زعفران حلقه مفقوده رونق این محصول در گناباد است که هم افزایی بیشتر سایر بخشهای دست اندرکار را می طلبد.

علیرضا حسین زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در سطح استان خراسان رضوی و کشور به شمار می رود و طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بالاتری برخوردار است.

وی ادامه داد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستانهای همجوار خراسان رضوی و خراسان جنوبی، گناباد با برنامه ریزی صحیح  قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در این منطقه را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خوار و بار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در سطوح ملی و بین المللی بیشتر بهره گرفت.

حسین زاده افزود: بازار سنتی فروش گل زعفران در روستای سنوی گناباد از قدیم و سالهای بسیار دور مشتریانی از  شهرستانهای همجوار نظیر تربت حیدریه داشته است و متقاضیان از شهرستانهای همجوار برای خرید این محصول مراجعه می کردند ولی هم اینک این بازار باید از نظر کمی و کیفی توسعه یابد و به قطب عرضه این محصول تبدیل شود.

وی ادامه داد: برداشت زعفران در گناباد از دهم آبان ماه جاری آغاز شده است و پیش بینی می شود افزون بر ۱۲ تن زعفران از این اراضی تولید و برداشت شود و از هر ۸۵ کیلوگرم گل زعفران به طور معمول یک کیلو زعفران خالص برداشت می شود و حدود ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه جمع آوری و استحصال زعفران این شهرستان در سال زراعی جاری خواهد بود.

۸۶  هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار زمینهای کشت زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است و در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمینهای زیر کشت این شهرستان به زعفران اختصاص دارد.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.