ارومیه- ایرنا- نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران با موضوع مدیریت پایدار و نوآورانه آب کشاورزی سازگار با تغییر اقلیم (با محوریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه) به میزبانی دانشگاه ارومیه به کار خود پایان داد.

رئیس دانشگاه ارومیه روز پنجشنبه در آیین اختتامیه این کنگره اظهار داشت: علم و دانش باید در خدمت توده قرار گیرد و مردم از فواید آن بهره‌مند شوند اما هم‌اکنون در بیشتر موارد این مسئله صورت نمی‌گیرد.

رحیم حب‌نقی با تاکید بر اینکه تبادلات علمی برای دانشگاهیان فواید بسیاری را به همراه خواهد داشت، افزود: علم فشرده دانشگاه‌ها باید به کشاورزان منتقل شود تا آنان بهره‌مند شوند و کشاورزی بهینه در کشور شکل گیرد.
وی ادامه داد: در برخی از موارد کشاورزان خود عامل کمبود آب هم می‌شوند و گسترش بی‌رویه کشاورزی یکی از عواملی به شمار می‌رود که دریاچه ارومیه را به شکل کنونی تبدیل کرده است.
رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه دخالت‌های انسانی دریاچه ارومیه را خشک کرده، افزود: همه ما مسئولیت داریم که دریاچه ارومیه را احیا کنیم چون این دریاچه سرمایه‌ای ملی بوده و متعلق به کل ایران است.
وی در ادامه با اشاره به وجود پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه، تصریح کرد: یکی از اهداف تاسیس این پژوهشکده این است که دانش ما در اختیار مسئولان قرار گیرد.
«حب‌نقی» در پایان ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصل از برگزاری کنگره‌های علمی همچون کنگره بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران در خدمت مردم و مسئولان قرار گیرد.
مقالات برتر اولین کنگره بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران در ۲ بخش شفاهی و پوستر در ادامه این آیین معرفی شد و از نفرات برگزیده تجلیل به عمل آمد.
در بخش شفاهی عنوان مقاله اول به علی داننده‌مهر، علی سورمان و میرجعفر صادق صغری از دانشگاه «یاشار» ترکیه تعلق گرفت؛ مقاله رضا دلیر حسن‌نیا و فرزین محمدی از دانشگاه تبریز به عنوان مقاله دوم معرفی شد و مقاله افشین خرسند و همکارانش از دانشگاه ارومیه هم به عنوان مقاله سوم مورد تجلیل قرار گرفت.
پوستر مقاله سیده مرضیه حسینی، حامد مازندانی‌زاده و بیژن نظری از دانشگاه قزوین رتبه اول را کسب کرد؛ دومین پوستر برتر را بهزاد حصاری و همکارانش از دانشگاه ارومیه از آن خود کردند و رتبه سوم این بخش به پوستر جاوید رحیمی و مجید منتصری از دانشگاه ارومیه تعلق گرفت.
۲۸۵ مقاله از طرف پژوهشگران به دبیرخانه کنگره ارسال شده بود که پس از داوری، ۲۱۵ مقاله پذیرفته شد؛ در طول ۲ روز برگزاری این کنگره ۴۰ مقاله به صورت شفاهی و ۱۷۵ مقاله هم به صورت پوستر ارائه شد.
برگزاری پنج نشست تخصصی، ۹ کارگاه آموزشی، نشست مدیران گروه‌های مهندسی آب دانشگاه‌های سراسر کشور و برپایی نمایشگاه با حضور شرکت‌های مشاور، پیمانکار و تولیدکننده قطعات اندازه‌گیری و آبیاری و زهکشی از دیگر برنامه‌های اولین کنگره بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران بود.

سه دوره گذشته کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ در دانشگاه‌های فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان و شهید چمران اهواز برگزار شده است.