حسین مدرس خیابانی روز پنجشنبه در نشست ملی میز خرما در بوشهر افزود: این میزان صادرات از لحاظ ارزش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته که این موضوع در حالت افزایش وزنی صادرات به این معنی است که قیمت و پایههای صادراتی واقعی شدهاست.
وی ادامه داد: در سال جاری برای مشوقهای صادراتی ۸۷۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده که تحقق آن میتواند رونق بخش حوزه صادرات باشد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: صادرات راه نجات تولید کشور است ولی با این حال نباید از بازار داخل شویم و امروز در حوزه تولید و صادرات علاوه بر حفظ بازار ۸۰ میلیونی داخل باید بازار ۱۵ کشور همسایه را فتح کنیم.
وی بیان کرد: برای تحقق این مهم تبلیغات و رسانه جایگاهی مهم دارد که سازمان توسعه تجارت نیز در این موضوع مهیای همکاری است.
مدرس خیابانی ادامه داد: در حوزه بازار رسانه معجزه میکند ولی با این وجود درزمینه مصرف داخلی در تبلیغات رسانهای بخوبی کار نشدهاست.
وی گفت: خرمایی که مصرف سرانه آن در استان بوشهر ۲۰ کیلو است میتوان این مصرف سرانه را در سایر استانها نیز محقق کرد.
مدرس خیابانی ادامه داد: امروز برای سازمان توسعه تجارت هیچ رسالتی مهم تر از بازاریابی نیست، کمک هزینه اعزام هیات تجاری و برگزاری نمایشگاه همه برای بازاریابی است.
وی گفت: این بازاریابی به منظور حفظ بازارهای موجود و نفوذ به بازارهای جدید است که دستیابی به آن نیازمند برنامهریزی جامع است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی افزود: برای ماه رمضان نیز باید ساز و کاری طراحی شود تا خرما با قیمت مناسب بر سر سفرههای مردم برسد نه شرایط به گونهای باشد که در این ماه قیمت خرما شاهد افزایش ۲ برابری باشد.
مدرس خیابانی ادامه داد: در ارتباط با صادرات برای پرداخت تسهیلات به صنایع بستهبندی خرما از محل تبصره ها، سازمان صنعت، معدن و تجارت آماده کمک است.
وی ادامه داد: میز خرما برای سال آینده نیز باید در استان بوشهر باشد و برای کرمان و خوزستان نیز به ترتیب پیش بینی میزبانی میزهای ملی پسته ،شیلات و آبزیان شدهاست.
مدرس خیابانی گفت: در ارتباط با میزهای ملی انتظار است استانها نسبت به برگزاری منظم نشستهای آن اهتمام جدی داشته باشند تا اهداف مدنظر فعالان اقتصادی فراهم شود.
بندر بوشهر در جنوب ایران از روز سهشنبه هفته جاری میزبان نمایشگاه بینالمللی صنعت خرما است و همایش بینالمللی خرما نیز از برنامههای جنبی این نمایشگاه است.
رایزن اقتصادی بازرگانی کشور بنگلادش، رئیس اتاق بازرگانی منمن ترکیه، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس نظام صنفی و منابع طبیعی کشور، رئیس انجمن ملی خرما و نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی از جمله حاضران در این همایش بین المللی هستند.
استان بوشهر با بیش از ۶ میلیون اصله نخل در سطح ۳۴ هزار هکتار نخلستان سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما تولید میکند.