تهران-ایرنا- «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد دمشق مسئله سرقت نفت خود از سوی آمریکا را در سازمان ملل مطرح کرده و تقاضای غرامت خواهد نمود.

بشار اسد در گفت و گو با خبرگزاری رسانه‌های روسی روسیه ۲۴ و راشا تودی که روز جمعه منتشر شد، گفت: البته این طبیعی است اما همان طور جهانیان می‌دانند، امروز سازمان ملل واقعی وجود ندارد چون حقوق بین الملل وجود ندارد. همه شکایات تقدیمی به  سازمان ملل در قفسه ها (بدون رسیدگی) مانده اند چون این شبه دولتی است که گروه های جنایتکار متکی بر اصل زور آنرا اداره می کنند".

رئیس جمهور سوریه افزود:" اکنون ما در دنیای شبیه جنگل زندگی می کنیم که اکنون به دنیای قبل از جنگ جهانی دوم نه بعد از آن شباهت دارد. به این دلیل ما شکواییه ها را ارسال خواهیم کرد اما آنها (بدون رسیدگی) در قفسه ها خواهند ماند".

حدود ۹۰ درصد ذخایر نفتی سوریه در شرق رود فرات متمرکز شده است، منطقه‌ای که قبلاً دژ و منبع اصلی درآمد تروریست‌های داعش بود و اکنون عمدتاً توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) کنترل می‌شود.

دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد واشنگتن برای «محافظت از نفت» سوریه، تعداد محدودی نظامی را در شمال این کشور حفظ می‌کند.

غرب مسبب وضعیت امروز سوریه است

وی همچنین گفت وضعیت امروز سوریه از جمله وضع معیشتی مردم وابسته به چند عامل خارجی از جمله محاصره این کشور از سوی غربی‌ها است که بر تامین سوخت و انرژی و برق تأثیر گذاشته است.

 اسد تاکید کرد که محاصره سوریه از سوی کشورهای غربی بر اموری مانند تامین سوخت و تولید برق و نیز سرمایه گذاری ها در سوریه تاثیر گذاشته است.

وی افزود که دولت سوریه به محض ورود به مناطق آزاد شده اقدام به بهبودی شرایط آنها کرده و  فورا اقدام به بازسازی مدارس و امکان عمومی می کند.

رئیس جمهوری سوریه تصریح کرد که دو محور اساسی که شهروندان سوریه را با سختی مواجه کرده وضعیت اقتصادی و تامین نیازهای اساسی و آموزشی و بهداشتی و درمانی فرزندانشان است.

"بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه روز گذشته نیز در دیدار با هیأت پارلمانی ایران گفت که دمشق و با دوستان خود در مقابل غرب و کشورهای استعمارگر و زیاده‌خواهی‌های آنان ایستاده و به جنگ برخاسته است.

اسد تاکید کرد که پایبندی ما به اصول ثابت خود، مهم‌ترین عنصر مبارزه با تروریسم است و  جنگ ما و دوستانمان در مواجهه با زیاده‌خواهی غرب و کشورهای استعمارگر، با نابودی مزدوران آنان همراه خواهد بود؛ مزدورانی که بتدریج

در چندین نقطه دست به خودکشی زده‌اند.

هدف ترکیه، تداوم تنش در شمال سوریه است

اسد درباره توافق روسیه و ترکیه درباره شمال سوریه گفت: ما آن را مثبت ارزیابی می کنیم نه به این دلیل که به ترکیه که به تعهدات سابق خود پایبند نبوده اعتماد داریم بلکه به این دلیل که حضور روسیه در جریان این توافق مثبت خواهد بود چرا که ما در برابر سه گزینه قرار داشتیم که گزینه اول طرح ترکیه و گروه های وابسته به آن و گزینه دوم طرح آمریکا که باز هم با آنکارا در ارتباط بود و قصد داشت با وارد شدن ترکیه به شمال سوریه وضعیت این کشور پیچیده تر شود و راه حلی که ما خود را به آن نزدیک می دیدیم، برهم زده شود و گزینه سوم نیز طرح آلمان برای حمایت های بین المللی بود که همه این طرح ها در نهایت به آمریکا ختم می شد در حالی که ورود مسکو به این تنش« تاثیر مثبت و نقش مهمی در برابر بهانه ترکیه که کردهای سوریه بودند، داشته و شرایط را برای خروج ترکیه از خاک سوریه فراهم کرد.

کسی باور نمی کند ترکیه بخواهد سه میلیون پناهجوی سوری را به شمال سوریه بازگرداند

وی درباره تصمیم ترکیه برای بازگردان سه میلیون پناهجوی سوری در خاک این کشور به شمال سوریه تصریح کرد که هیچ کس باور نمی کند که آنکار قصد بازگردن سه میلیون پناهجوی سوریه به مناطق شمال سوریه را دارد بلکه هدف اصلی از این امر یک فریبکاری و ایجاد درگیری های فرقه ای در این مناطق است. این امر باعث ایجاد درگیری میان شهروندان اصلی در شمال سوریه در شهرها و روستا و منازل و مزارع و زمین ها با شهروندانی سوری می شود که از ترکیه وارد این مناطق می شوند و نیز هدف اصلی و حقیقی ترکیه بازگرداندن دوباره تروریست ها و عناصر مسلحی است که در سوریه در جریان جنگ شکست خورده اند. درحالی که هر دو این اهداف خطرناک است و باعث بی ثباتی در سوریه می شود و ما آن را رد می کنند.

آمریکا به دنبال درگیری های فرقه ای در مناطق شمالی است

رئیس جمهوری سوریه همچنین گفت که استفاده از واژه نیروهای کرد در واقع یک بازار گرمی آمریکایی برای تحریک و ایجاد درگیری های فرقه ای در شمال سوریه است درحالی که غالب شهروندان سوریه در شمال و شمال شرق سوریه را شهروندان عرب با بیش از 70 درصد جمعیت تشکیل می دهند و گروههایی که در این مناطق در نبرد با داعش حضور دارند متشکل از گروهی از کرده است و آمریکا به طور عمد از گروه های کرد حمایت می کند و این مناطق را مناطق کردی معرفی می کند تا درگیری های فرقه ای میان ساکنان آن بوجود آورد اما ارتباط دولت سوریه در طول جنگ با آنها قطع نشده به رغم اینکه دولت سوریه ی دانست برخی از این گروهها با آمریکا تعامل دارند و واشنگتن از آنها حمایت مالی و تسلیحاتی می کند و این به معنای این نیست که کردها شهروندان سوریه نیستند بلکه اغلب کردهای میهن پرست در کنار دولت و ملت سوریه ایستاده اند .


ترکیه باید خاک سوریه را ترک کند

رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: توافق روسیه و ترکیه درباره عقب نشینی گروههای مسلح از مناطق مرزی باید اجرایی شود، این گروهها متشکل از کردها و عرب های سوریه بوده و با عدم عقب نشینی آنها بهانه برای ترکیه برای اجرایی کردن طرح خود که از ابتدای جنگ برای آن برنامه ریزی کرده، فراهم می شود آنها باید 30 کیلو متر ازنقطه مری عقب نشینی کنند و اعلام کرده اند که آن را اجرا می کنند اما هنوز به طور کامل اجرا نشده است اما اینگونه توافق ها فوری اتفاق نمی افتد.

وی افزود  که همکاری میان ما و روسیه برای اجرای این توافق به طور کامل، در جریان است و پس از اجرایی شدن آن باید به ترکیه بگوییم که خاک سوریه را ترک کنند.

هرگونه طرح تقسیم را رد می کنیم

اسد گفت: مشکلاتی در سوریه با برخی از کردها رخ می دهد و بار دیگر تاکید می کنم که اغلب کردها از زمان پیش در سوریه هستند و مشکلاتی با آنها وجود نداشت .. گروه هایی افراط گرا وجود دارد، این گروه ها طرح های تقسیم ارائه می دهد، برخی از آنان مربوط به فدرالیسم و اداره خودمختاری هستند و قبلا گفتم که این منطقه عربی است، پس عرب  هستند که حق دارند صحبت کنند چون آنها اکثریت هستند، وضعیت در سوریه با وضعیت در شمال عراق و جنوب شرق ترکیه متفاوت است. اکثریت کرد ها در این منطقه وجود ندارد.

وی تاکید کرد: دولت وملت سوریه هرگونه طرح تقسیم  را رد می کند، این گروه ها که توسط آمریکا حمایت شده امروز می گوید که اوضاع سوریه پس از بحران تغییر یافت … حتما که اوضاع پی از وقوع جنگ تغییر یابد چرا که هر جنگ در هر جامعه تغییر را ایجاد می کند.

باید به صورت قویتر، از این جنگ خارج شویم و هرگونه طرح های تقسیم را رد می کنیم.

ناآرامی های اخیر در برخی کشورهای همسایه سوریه

رئیس جمهوری سوریه درباره تفاوت تظاهرات و ناآرامی های اخیر در برخی کشورهای سوریه از جمله عراق و آنچه سال های گذشته در سوریه رخ داد، گفت: تظاهرات در کشورهای همسایه هیچ شباهتی به آنچه در سوریه رخ داد، ندارد؛ چراکه در آن زمان اموالی به برخی اشخاص پرداخت می‌شد تا برای راهپیمایی به خیابان‌ها بیایند و بخش کوچکی از مردم با هدف تغییر اوضاع عمومی کشور تظاهرات کردند. شلیک گلوله و قتل از همان روزهای اول تظاهرات آغاز شد و این بدان معناست که تظاهرات خودجوش نبوده است.
وی افزود: اگر تظاهرات در کشورهای همسایه خودجوش و صادقانه بوده و بیانگر تمایل ملی برای بهبود اوضاع اقتصادی و سیاسی در این کشورها است، باید دارای رویکرد ملی باقی بماند؛ چراکه کشورهای دیگری که در هر چیزی در سراسر جهان مداخله می‌کنند مانند آمریکا و کشورهای غرب و به ویژه انگلیس و فرانسه، از این وضعیت برای ایفای نقش در راستای منافع خودشان سوء استفاده می‌کنند.