سنندج - ایرنا - نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از برگزاری همایش معرفی فرصت‌های توسعه و سرمایه‌گذاری کردستان در تهران خبر داد و گفت: امیدواریم با این اقدام نقش کوچکی در بهبود فضای کسب و کار در این استان داشته باشیم.

حسین سلاح‌ورزی روز جمعه در همایش راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در سنندج اظهار داشت: این همایش برای نخستین بار است که به همت اتاق ایران و به منظور تسهیل و بهبود فضای سرمایه‌گذاری و در نتیجه توسعه استان کردستان برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: رغبت سرمایه‌گذاری در این استان کم است که یکی از دلایل آن به نبود محیط کسب و کار مناسب برای جذب سرمایه‌گذار مربوط می‌شود در حالیکه سالانه حدود پنج تا ۶ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایه‌گذاری‌های جدید در کردستان وجود دارد تا به متوسط کشوری برسد.

سلاح‌ورزی یادآور شد: واقعیت این است که دولت قادر نیست مسائل توسعه‌ای استان‌هایی همچون کردستان را حل کند و در این رابطه فعالان بخش خصوصی باید وارد میدان شوند.

وی به اهمیت فضای کسب و کار و نسبتی که با توسعه دارد اشاره کرد و افزود: هم در سند چشم انداز توسعه و هم برنامه ششم هدف گذاری شده که ایران به قدرت اقتصادی منطقه  تبدیل شود و هر سال ۱۰ پله در شاخص بهبود کسب و کار ارتقا پیدا کند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: امروز با آنچه هدف‌گذاری شده فاصله معنا داری وجود دارد و حتی در سال‌هایی هم پله‌های ترقی معکوس داشتیم.
سلاح‌ورزی با اشاره به اینکه  براساس نتایج پژوهش معتبر دانشگاهی در چندین کشور مورد مطالعه رابطه معناداری بین میزان مقررات و توسعه وجود دارد،  گفت: بر منبای این پژوهش اگر بتوانیم سه نمره شاخص ادارک فساد در کشور را بهبود دهیم امکان دارد تا پنج درصد شاهد رشد اقتصادی باشیم.
 

میانگین سرانه زمین صنعتی در کردستان افزایش می‌یابد

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم در این همایش اظهار داشت: همت و تلاش بخش دولتی و خصوصی یافتن راهکارهایی برای بهبود کسب و کار و جذب سرمایه‌گذار در استان است.

احمد خسروی با اشاره به اینکه شرکت شهرک ها به لحاظ ماموریت کاری خود به دنبال ایجاد زیرساخت‌های صنعتی و فراهم کردن فضای کسب و کار است، افزود: در ۲ سال اخیر حدود ۱۰ درصد از قراردادهای فروش زمین در استان انجام شده است.

وی یادآور شد: با برنامه‌ها وپیش‌بینی‌ها اگر  اقدامات مربوط به ایجاد شهرک هزار هکتاری استان، شهرک شماره چهار سنندج و منطقه آزاد  در کنار تکمیل دیگر شهرک‌های صنعتی استان انجام شود میانگین سرانه زمین صنعتی استان افزایش می‌یابد.

نماینده شرکت‌های دانش بنیان در کردستان هم در این همایش گفت: شیوه کلیشه‌ای طرح مشکلات و انتظار حل آن از مسئولان  کشوری در سفرهای استانی و آن هم در خارج از حیطه مسئولیت آنها ایجاد شده است.

آکو کشاورزی تشخیص و دسته‌بندی مسائل و تدوین نقشه راه را امری ضروری اعلام کرد و افزود: وقتی نقشه راه وجود داشته باشد دیگر کسی انتظار حل یک شبه مشکلات را ندارد و این اطمینان ایجاد می‌شود که در مسیری برای دستیابی به اهداف قرار گرفته‌ است.

وی با اشاره به اینکه درآمد سرانه مردم کردستان پایین‌تر از میانگین کشوری است،  یادآور شد: معاون اقتصادی استاندار کردستان اعلام کرده بود که برای رسیدن به میانگین درآمد سرانه کشور باید ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان انجام شود.

کشاورزی با طرح این سوال که شکاف اقتصادی ایجاد شده با چه برنامه‌ای ترمیم می‌شود، افزود: بی‌شک برای پاسخ به این سوال نیاز به داشتن نقشه راه و برنامه‌ای مشخص است.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های فناور استان مستعد صادرات هستند و نیاز به حمایت دارند، گفت: برای اینکه کردستان به پایانه صادراتی تبدیل شود نیاز به لحاظ کردن مشوق‌های صادراتی است.

نماینده شرکت‌های دانش بنیان در کردستان اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان در استان‌های کم‌ برخوردار وقتی موفق به تولید کالایی می‌شوند تنها از طریق شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی می‌توانند محصول خود را عرضه کنند.

نماینده بخش صنعت در کردستان هم در این همایش گفت: در شرایط اقتصادی کنونی که تولید به جهادی مقدس می‌ماند واحدهای تولیدی بدون حمایت دولت قادر به انجام کار نخواهند بود.

سعیدی اضافه کرد: اگر چه حمایت‌های فعلی دلسوزانه است ولی رفع کننده موانع پیش روی تولید نیست.

وی با اشاره به اینکه چرخ صنعت با تعارف و بخش‌نامه نمی‌چرخد، افزود: سرمایه‌گذاران و کارآفرینان انتظار دارند که وقتی به اداره و سازمانی مراجعه می‌کنند درخواست آنها در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه وجود ساختار ناقص و نبود نقشه راه مانع سرعت بخشی به فعالیت سرمایه‌گذاران شده است، یادآور شد: بروکراسی اداری، نبود سرمایه در گردش و مسائل بیمه‌ای و مالیاتی بخشی از چالش‌های پیش‌روی صنعت است.

این فعال بخش صنعت استان  کردستان  گفت: علی‌رغم این مشکلات در شرایط کنونی می‌توان با همدلی و هم‌افزایی مردم و مسئولان خبرها و کارهای ارزشمندی انجام شده است.

سعیدی اضافه کرد: فعالیت اجرای زنجیره تامین سیلیس در پنج فاز در استان آغاز شده است و  تکمیل آن منجر به اشتغال یک هزار نفر می‌شود.