شهرام کرمی جمعه ۲۴ آبان در آیین اختتامیه سیامین جشنواره فجر استان فارس در جمع هنرمندان عنوان کرد: مایه شادمانی است که استان فارس از قابلیت بخش خصوصی به بهترین وجه استفاده میکند و در این میان، حمایت شهرداری از فعالیتهای حوزه هنرهای نمایشی نیز بسیار ستودنی است.
وی ابراز داشت: استان فارس ظرفیت بسیار خوبی در عرصه هنرهای نمایشی دارد و از استانهای شاخص در این زمینه بهشمار میرود که هنرمندانی شایسته به عرصه ملی و جهانی تقدیم کرده است.
کرمی با بیان اینکه ظرفیت و سرمایه انسانی در هنر تئاتر که شامل هنرمندان و مخاطبان است، در استان فارس یگانه است، گفت: امکانات مرکز هنرهای نمایشی کمتر از قابلیتهایی است که در فعالیتهای هنری نیاز است.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به روند تاریخی برگزاری جشنوارههای استانی از دهه ۶۰، هدف اصلی این مراسم را گردهمایی هنرمندان تئاتر و ایجاد فرصتی برای تبادل تجربه، نظرات و آشنایی متقابل دانست.
وی بیان کرد: نکته شایان توجه این است که استان فارس در همه دورههای برگزاری در سراسر کشور هنرمندانی شایسته، ملی و بینالمللی به جامعه هنری تقدیم کرده است.
دبیر سیامین جشنواره تئاتر فجر استان فارس نیز در آیین اختتامیه این جشنواره عنوان کرد: فراخوان این جشنواره در اردیبهشتماه سال جاری ارائه شد و در مرحله مقدماتی ۴۰ گروه در جشنواره شرکت کردند که در داوری اولیه ۲۲ اثر به مرحله نیمه نهایی راه یافت و در نهایت ۱۲ اثر به مرحله استانی این جشنواره رسید.
صابر سهرابی با اشاره به حضور فعال بخش خصوصی در سیامین جشنواره تئاتر فجر فارس، این اقدام را ستود و حمایت مجموعه فرهنگی هنرشهر آفتاب را مایه رونق هنرهای نمایشی عنوان کرد.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته تلاش بر این بوده است که حمایتهای بسیاری از تئاتر صورت گیرد و حاصل آن را میتوان در تفاوتی مشاهده کرد که در کیفیت و کمیت آثار و نیز بخش جوایز جشنواره سیام، انجام شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر اینکه هنر نمایش میتواند بهراحتی دردهای جامعه را انعکاس دهد، گفت: تئاتر در کاهش آسیبهای اجتماعی و نیز آموزش به قشر جوان بسیار موثر است؛ از همین رو حمایت از فعالان و دستاندر کاران این حوزه در دستور کار این اداره کل است.
درمان ناهنجاریهای اجتماعی در گرو هنر است
مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این آیین با اشاره به اینکه درمان بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی در گرو هنر است، گفت: هنردرمانی با بیان خلاقانه و ابراز احساسات، سلامت روح و روان را به همراه دارد و به بهبود روابط بین فردی کمک میکند.
کیوان نیازی اضافه کرد: از ویژگیهای هنر تئاتر پویایی و ارتباط بیواسطه با مخاطب است که میتوان از آن در کنترل آسیبهای اجتماعی و افزایش شور و نشاط در جوانان بهره گرفت.
وی با بیان اینکه هنر تئاتر در کلانشهرها بیشتر از شهرستانها مورد توجه است، بر ضرورت آشنایی همه بخشهای اجتماع با این هنر تاکید کرد.
مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری فارس بیان کرد: بازنمایی گذشته و بازیابی هویت فرهنگی و مذهبی نیز با ماهیت هنر تئاتر آمیخته است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در آیین اختتامیه سیامین جشنواره تئاتر فجر استان فارس هنرمند را به تنگبلوری تشبیه کرد که شفاف و شکننده است و وظیفه مسئولان را اعتماد به صداقت و حمایت از آنان دانست.
ابراهیم گشتاسبیراد اظهار داشت: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز با پشتیبانی از هنرمندان تئاتر در عرصه تبلیغات شهری زمینه را برای حضور اقشار کمتربرخوردار در سالنهای تئاتر فراهم کرد.
وی در توضیح این مطلب گفت: حمایت این سازمان از هنرمندان عرصه نمایش بهصورت تهاتر بوده؛ بدینترتیب برای انجام تبلیغات شهری تعدادی بلیت از آنان دریافت شده که درنهایت به دعوت از شهروندان مناطق کمبرخوردار و کودکان کار به سالن نمایش انجامیده است و از این رهگذر هنر نمایش را بین مردم راه یافته است.
معاون شهردار شیراز با اشاره به اجرای تئاترهای خیابانی در حاشیه این دور از جشنواره بیان داشت: این تجربه و تجربههای پیشین نشان داد، نمایشهای خیابانی بسیار مورد توجه مردم است و این استقبال تاکید کرد که کار هنری در درجه نخست باید برای مردم کف کوچه و خیابان باشد.
سیامین جشنواره تئاتر فجر استان فارس با حضور ۱۲ گروه از استان فارس طی چهار روز از ۲۱آبانماه تا ۲۴ آبانماه در شیراز برگزار شد. در این دوره از جشنواره ۹ اثر از شیراز و ۳ اثر از شهرستانهای لامرد، مرودشت و فسا با یکدیگر برای کسب سهمیه سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر که از دهم تا بیستم بهمن ۹۸ در تهران برگزار می شود، به رقابت پرداختند.
نمایشهای راهیافته به بخش استانی در پلاتو و سالن سبز مجموعه فرهنگی و هنری هنرشهر آفتاب، تماشاخانه استاد هودی واقع در پارک آزادی و تماشاخانه استاد لایق در مجموعه تئاتر شهر واقع در دروازه کازرون در سه نوبت به اجرا پرداختند.
داوری این دوره از جشنواره بر عهده عطاالله کوپال کارگردان، استاد دانشگاه، مترجم و پژوهشگر مطرح تئاتر، محمدرضا خاکی دکترای نمایش تئاتر و کارشناسیارشد هنر و تئاتر و سهیلا نجم پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و مترجم بوده است.