سمنان- ایرنا- مطبوعات استان سمنان در هفته‌ گذشته به مسایل مختلفی پرداختند که لزوم وحدت، انتقال آب خزر، کوخ‌نشینی و کاخ‌های مجلل و آیین‌های ملی، مهمترین این موضوع‌ها بود.

اصناف، تسهیلات اشتغالزایی و بیماری سالک، کتابخانه، ادبیات دولتمردان، خویشاوندگماری، توسعه استان و اقتصادبنیان، کار و کوشش، عدالت و دینداری، هویت ملی، آیین‌های سنتی شهمیرزاد، رونق تولید، مفاخر مهدیشهر، اعتراضات مردم لبنان و عراق، و وحدت مسوولان و دولتمردان از جمله موضوع‌هایی بود که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته گذشته به آن‌ها پرداختند.

هفته‌نامه کویر امروز

« هفته نامه کویر امروز » استان سمنان یکی از نشریه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان سمنان به موضوع‌های همچون اصناف، تسهیلات اشتغالزایی و بیماری سالک در دامغان پرداخت.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « دریای مازندران حیات بخش کویر » به قلم حسن اشجعی است.

در این مطلب آمده است: سال های طولانی خشکسالی، سال ها تحمل کم آبی و ســال ها انتظار بــرای مقابله با قهر طبیعت بر زمین و ساکنان آن و حال مخالفت های برخی از نمایندگان شــهرهای اســتان همجوار برای جلوگیری از آبرسانی به استان کویری سمنان کویر.

اگــر بهانه آنان با این پروژه آلوده کردن دریا و منطقه است نگاهی به پروژه های آب شیرین کن کشورهایی نظیر عربستان و امارات و حتی نزدیکتر به خودمان جزیره قشم می تواند پاسخ منطقی و محکمی برای آنان باشد که در صورت بهره برداری صحیح هیچ آلودگی منطقه را تهدید نمی کند.

اگر بهانه کاهش آب دریای خزر است که ظاهرا قبل از ما کشورهای حاشــیه دریای خزر دست به این اقدام مبارک زده اند کما اینکه بارندگی های تقریبا دائمی شمال، ورودی آب رودخانه ولگا واتصال دریای خزر به دریای آزاد کامال نگرانی آنها را برطرف می کند.

اما در اینجا آن چیزی که بیشترمی توان متصور شد، نزدیکی به انتخابات مجلس شورای اسلامی است که با تهییج مردم به این بهانه برای خودشان اعتبار کســب کنند. چرا این آقایان در طول سالها بحث و پیگیری طرح از سوی مقامات مسئول و نهادهای متولی از مطالعات آن گرفته تا مصوب شدن سینه چاک نکردند، حال که به تصویب و مرحله اجرا رسیده مخالفت خود را آشکار می کنند.

بی توجهی به این طرح حیاتی می تواند منجر به نابودی بخشی از سرزمین ایران اسلامی، مهاجرت و آوارگی چند صد هزار نفر از ساکنان این منطقه کویری شود.

روزنامه پیام

« روزنامه پیام استان سمنان» در هفته‌ گذشته مطالبی چون کتابخانه، ادبیات دولتمردان، خویشاوندگماری، توسعه استان و اقتصادبنیان، کار و کوشش و عدالت و دینداری را مورد اشاره قرار داد.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « در حاشیه کوخ‌نشینی و کاخ‌های مجلل » به قلم محمد علیان است.

در این مطلب آمده است: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بحبوحه حکمرانی طاغوت، فقر و نداری در اکثر خانواده‌ها حاکمیت داشت و اختلافات طبقاتی بیداد می‌کرد، برخی از سردمداران رژیم خودکامه و منحوس پهلوی در بهترین کاخ‌های مرمرین با تجملات عالی و دکوراسیون اروپایی بدون در نظر گرفتن اطراف و اطرافیان یعنی قشر ضعیف و کم‌درآمد جامعه که در وضعیت بحرانی و نامساعد تنگناهای معیشتی با دشواری زندگی می‌کردند، دولتمردان نورچشمی دربار و جان‌نثاران رژیم در ناز و نعمت به سر برده و هیچ‌گونه کمبودی در زندگی مرفه احساس نمی‌کردند و کلمه‌ای را به نام « فقر» نمی‌فهمیدند.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: دوران شکوهمند که نهال انقلاب اسلامی با قیام همگانی و خون مقدس شهدای گرانقدر و اتحاد و وحدت کلمه همه اقشار مختلف به ثمر نشست، طولی نکشید که فرهنگ ساده‌زیستی، ساده‌پوشی، سالم زندگی کردن به روش بزرگان دین و الگوبرداری ائمه اطهار(ع) سرلوحه وزرای وقت، دولتمردان، مدیران ارشد و حتی میانی ادارات دولتی بود که آن صداقت و کردار نیک سرمشق بزرگ و ارزشمند برای مردم کشور عزیزمان محسوب می‌شد.

در ادامه این مطلب آمده است: اما پس از سال‌ها برخی از نامحرمان و نابخردان با هدف خاص روی کارآمده و در مصدر قدرت سیاسی نشستند و ریاکاری در راس مدیریت بانک‌ها، وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای حساس با حیله و ترفند نفوذ کرده و پس از جلب اعتماد و اطمینان کاخ‌های سربه فلک کشیده را از راه نامشروع و رانت‌خواری به نام خود یا فرزندان خویش و حتی اقوام نزدیک با خون مستمندان ساختند و بر دیگران فخر فروختند و خندیدند.

به راستی چرا هنوز از کوخ‌نشینی تا کاخ‌نشینی فاصله‌های بسیار زیادی داریم؟ کدامین راه نرفته در پیش داریم؟ مگر نمی‌دانیم که اختلاف طبقاتی در جامعه ما بیداد می‌کند؟

دوهفته نامه پیمان همدلی

«پیمان همدلی» یکی از دو هفته نامه های استان سمنان به موضوعات ضرورت پرداختن به هویت ملی، آیین‌های سنتی شهمیرزاد، رونق تولید و مفاخر مهدیشهر پرداخته است.

در مطلبی به عنوان « سیزده تیرُم سنتی ماندگار در بین مردم مهدیشهر » به قلم یدالله حاجی‌علیان نوشته شده، آمده است:

سـیزده تیرماه جشـنی ملـی به یـادگار مانـده از ایران باسـتان بـوده کـه بـه فراموشـی سـپرده شـده اسـت ولـی عشـایر ایـل سنگسـری و مـردم مهدیشـهر این سـنت کهـن را تـا به امـروز حفـظ و مانـدگار کرده اند.

تیــرُم مــاه تیــر تقویــم سنگســری اســت که دومین فصل پاییز می‌باشد و ماه‌های  آبــان و آذر شمســی را دربــر می‌گیــرد. تیــرم از ۱۰ آبــان مــاه شمســی شــروع شــده و تــا ۹ آذر بــه پایــان می‌رســد.

در ایــن تقویــم تیــرم و روز ۱۳ ایــن مــاه کــه روز تیر نام دارد را سیزده تیرم می گویند و به مناسبت تقارن نام ماه با روز جشنی تحت عنــوان جشــن تیــرگان برگــزار می‌شــود کــه باقــی مانــده از پنــج جشــن ایــران باســتان اســت کــه مــردم مهدیشــهر ایــن ســنت را حفــظ کرده‌انــد. 

سـیزده تیـرم کـه معـادل ۲۲ آبـان ماه شمسـی می‌باشد و جشن تیرگان است مراسم ویژه خود را دارد کـه تهیـه غـذا بـا ۱۳ نوع مواد مغضـی به غیر از گوشـت و برنـج از ویژگی‌هـای ایـن مراسـم اسـت.

در شــب ســیزده تیــرم مــردم در خانــه بــزرگان قــوم جمــع شــده و از ســوی میزبــان بــا پخــت برنـج مخصـوص کـه در آن عـلاوه بـر گوشـت بـره سنگســری کــه گوشــتی ارگانیــک و درعین حال محصولی منحصربه فـرد در بیـن دیگـر محصـولات پروتینـی اسـت بـه همـراه برنـج تـارم مازندران کـه طعـم و عطـر آن وصف ناپذیـر اسـت به عنوان مواد اصلی ایــن غــذا و در کنارش ســیزده مــواد دیگــر شـامل اسـفناج، چغنـدر، زردک، کدو، سـیب زمینی، آلو،به، هویج، عدس، لوبیا چشــم بلبلی، بادمجـان، گوجـه و کشـمش آماده و میل می‌کنند.

تیرماه جشنی ملی بوده که به فراموشی سـپرده شده ولی عشایر ایل سنگسـری و مردم مهدیشهر این سنت را حفظ و ماندگار کرده‌اند.

روزنامه بیان مردم

روزنامه «بیان مردم» دیگر نشریه استان سمنان است که در هفته گذشته موضوع‌هایی چون اعتراضات مردم لبنان و عراق، خویشاوندگماری و وحدت مسوولان و دولتمردان را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « تریبون‌ها را اختصاصی نکنیم » نوشته محمد همتی با اشاره به رونق تولید کارخانه اتوبوس سازی عقاب افشان پس از برجام و شرایط جدید اقتصادی در دولت دوازدهم است.

در این مطلب آمده است: اینک چه شد که آن دو هزار کارگر و مهندسین کارخانه دچار دغدغه شدند و کارخانه‌ای که سهم تولید ۹۰ درصدی کشور را به خود اختصاص داده بود دوباره به کمترین تولید رسیده است، یعنی یک دستگاه در روز؟! 

باید آسیب شناسی دقیقی داشته باشیم که چرا پس از چند سال برجام به سرانجام نرسید و برای مخالفین به ابزار تخریب دولت تبدیل شد؟! چه کسانی از جریان های آمریکا و موساد و آل سعود بر طبل خروج از برجام می کوبیدند و عوامل افراطی داخلی نیز به جای نقد عالمانه و منصفانه به دنبال انتقام  انتخاباتی با ادبیات برجام وارد شدند و به جای نقد و تحلیل برجام آن را چماقی برای کوبیدن دولت تبدیل کرده و رنگ بنفش آن را با عمروعاص مقایسه نمودند؟!

رهبر انقلاب بارها سیاه‌نمایی ارکان نظام از جمله دولت، مجلس و قوه قضاییه را کار دشمنان و موجب ناامیدی مردم بیان داشته و از زمینه‌های دوقطبی شدن جامعه بر شمردند که این نوع تفکر پایه‌های جمهوریت نظام را متزلزل ساخته و موجب نارضایتی های مردمی و تولید بی اعتمادی روز افزون و نافرمانی‌های مدنی در جامعه خواهد شد.

 در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: باید بکوشیم تا از چند شخصیتی شدن رفتار مردم جلوگیری کنیم نقد منصفانه داشته باشیم و از عدالت و انصاف خارج نشویم که عدالت ناموس اسلام است.