تهران- ایرنا- مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از افزایش ۵۳ درصدی واردات برای توسعه فازها و پتروشیمی‌های این منطقه در هفت ماه امسال خبر داد و گفت: ۹۶.۸ هزار تن کالا به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار وارد گمرک این منطقه شده است.

پارس جنوبی در سال‌های اخیر توسعه بالایی را تجربه کرده به گونه‌ای که اغلب فازهای پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده و در بخش پتروشیمی‌ها نیز شاهد بهره‌برداری و افزایش ظرفیت تولید بوده‌ایم.

توسعه پارس جنوبی تا آنجا است که اکنون بیش از ۷۰ درصد از گاز مورد نیاز کشور از این میدان مشترک تامین می‌شود. همچنین با تکیه بر تامین خوراک به واسطه بهره‌برداری از فازها، ‌توسعه پتروشیمی نیز در دستور کار است و قرار است تا سال ۱۴۰۰ دومین جهش پتروشیمی صورت گیرد تا ظرفیت تولید این صنعت به ۱۰۰ میلیون تن افزایش پیدا کند.

این در شرایطی است که در سال‌های اخیر، به دلیل تحریم‌ها، تامین تجهیزات مورد نیاز از سایر کشورها با مشکل همراه بوده با این حال، ‌به گفته مدیر کل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، ‌در هفت ماهه امسال، واردات برای توسعه فازها و پتروشیمی‌های منطقه عسلویه ۵۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

«احمد پورحیدر» ادامه داد: در طی هفت ماه نخست امسال، ۱۲.۷ میلیون تن کالا به ارزش ۴.۴ میلیارد دلار مواد غیرنفتی صادر شده که در مقایسه با مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۵ درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به صدور  ۱۲.۸ میلیون تن کالا شامل متانول، پروپان، بوتان، پلی اتیلن سبک و سنگین، میعانات گازی، آمونیاک، گوگرد، استایرن، نفت خام و... و. از این منطقه، افزود: این صادرات به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار به خارج از کشور انجام شده است.

وی گفت: این کالاها به کشورهای چین، امارات، کره جنوبی، هند، ژاپن، هنگ هنگ، اندونزی، ایتالیا، آلمان، ترکیه، مصر، کویت و غیره ... صادر شده است.

پور حیدر تاکید کرد: همچنین مقدار ۹۶.۸ هزار تن کالا به ارزش ۱.۵ میلیارد و ۵۰۳ دلار برای تکمیل فازها و سایر پتروشیمی‌ها وارد منطقه شده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش ۵۳ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۳.۴ هزار تن کالا به ارزش ۸.۸ میلیون دلار به عنوان ترانزیت خارجی از مبدا عسلویه صورت گرفته، ادامه داد: این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از  نظر وزن ۵۵۵ درصد و از نظر ارزش ۷۰ درصد رشد داشته است.