همدان- ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: این استان با ۲۱ هزار و ۲۲۰ هکتار سطح زیرکشت سیب‌زمینی و تولید سالانه ۸۹۵ هزار و ۸۵۰ تن رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

امیر لاهوتیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه متوسط برداشت سیب‌زمینی از مزارع استان همدان ۳۴ تا ۴۰ تن در هر هکتار است اظهار داشت: یک پنجم سیب‌زمینی کشور در همدان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: شهرستان بهار با پنج هزار و ۹۴۰ هکتار اراضی زیرکشت سیب‌زمینی و تولید ۲۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید سیب زمینی استان در سال ۹۸ را به خود اختصاص داده است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی همدان ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سه بخش دیگر شامل سردخانه ها، صنایع تبدیلی و صادرات نیز مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی همدان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ واحد سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ تن با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در سطح استان فعال هستند افزود: با این تعداد زمینه اشتغال ۵۵۲ نفر فراهم شده است.

لاهوتیان ادامه داد: ۵۳ واحد سردخانه ای با ظرفیت ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ تن با اشتغال ۵۴۹ و سه واحد فرآوری سیب زمینی نیز با ظرفیت ۱۱۷ هزار و زمینه اشتغال ۳۰۱ نفر در سطح استان در حال ساخت است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: صادرات سیب زمینی به خارج از کشور برای حمایت از کشاورزان استان همواره در دستور کار این سازمان قرار دارد و در همین راستا در سال ۹۷ در حدود ۱۳۶ هزار و ۶۳۲ تن سیب زمینی به ارزش ۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول سال ۹۸ نیز ۵۴ هزار و ۲۵۰ تن به ارزش ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از استان همدان به کشورهای همسایه صادر شده است. 

لاهوتیان با بیان اینکه این استان سالانه یکصد هزار تن بذر سیب زمینی نیاز دارد افزود: بذرهای سیب زمینی تولیدی استان شامل ارقام ˈآگریاˈ، ˈمارفوناˈ، ˈسانتهˈ و ˈبانباˈ است که در پایه های مختلف بذری است. 

وی اضافه کرد: بذر به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی و اساسی ترین ابزار تولید کیفی در کشاورزی است که اهمیت ویژه ای در افزایش و پایداری تولید، حفظ و توسعه ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی دارد. 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه پروسه تولید بذر از آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شروع می شود افزود: محققان به نژادی، اصلاح و تکثیر گیاهان با مطالعه روی خصوصیات ارقام مختلف و با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی رو به تغییر هر منطقه، رقمی جدید را به عنوان هسته اولیه بذر معرفی می‌کنند. 

لاهوتیان ادامه داد: هسته های اولیه بذری در مزارع تحقیقاتی مخصوص تولید بذر کشت شده و در نهایت پس از سه تا چهار سال خالص و تکثیر و در طبقه بذر گواهی شده و هیبرید وارد چرخه تولید شده و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد. 

گفتنی است، ۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان مکانیزه  و ۹۵ درصد سطح این مزارع مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است.