سنندج - ایرنا - پانزدهمین دفتر امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی مراکز دانشگاهی کشور روز شنبه در مراسمی با حضور مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه کردستان آغاز به کار کرد.

این دفتر با هدف رفاه حال دانشجویان غیر ایرانی و تسهیل امور تحصیلی آنان تمدید اقامت، مهاجرت، صدور ویزا و به طور کلی امور کنسولی این دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه کردستان راه اندازی شده است.

رئیس دانشگاه کردستان در مراسم آغاز به کار این دفتر اظهار داشت: یکی از مهمترین رسالت‌های دانشگاه کردستان ارتقای وجهه بین المللی آن است که هم موجب درآمدزایی می شود و کارهای فرهنگی ویژه ای را در کنار خود دارد.

رحمت صادقی اضافه کرد: دانشجویان خارجی سفیران فرهنگی هستند که می توانند فرهنگ کشور ما را به کشوهای خود صادر کنند.

وی به استقبال ویژه دانشجویان اقلیم کردستان عراق برای ادامه تحصیل در دنشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۴۹۲ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه کردستان به موفقیت های دانشگاه کردستان در رتبه بندی های جهانی اشاره کرد و یادآور شد: این دانشگاه هم اکنون در رتبه ۸۰۱ رتبه بندی تایمز است و در رتبه بندی کشوری هم در رشته های غیرپزشکی در رده ۱۵ و در رشته های جامع در ردیف هشتم قرار دارد.

وی تاکید کرد: رتبه بندی در علوم فیزیک هم دیروز منتشر شد که دانشگاه کردستان در بین رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاههای جهان است.

تبال استاد و دانشجو با دانشگاه‌های اروپایی

مدیر دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه کردستان هم گفت: ۴۹۲ دانشجوی خارجی در دانشگاه کردستان تحصیل می‌کنند که از اقلیم کردستان عراق، افغانستان و سوریه هستند.

قباد شفیعی از دانشجویان خارجی به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی نام برد و افزود: تنوع دانشجویان از ملیتهای مختلف به رشد و توسعه دانشگاه کمک شایانی می کند.

وی با بیان اینکه کار تبادل استاد، دانشجو و کارمندان دانشگاه کردستان با دانشگاه‌های اروپایی آغاز شده است، اضافه کرد: امسال مجوز اعزام ۱۶دانشجو، ۶ استاد و سه کارمند را داریم.

وی تاکید کرد: دوره های تحصیلات تکمیلی مشترک با ساز وکارهایی در دست انجام است.

مدیر پیشین دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه کردستان هم در این جلسه به اقدامات انجام گرفته در ۲ حوزه تحصیل دانشجویان بین‌المللی و ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان اشاره کرد و افزود: جذب دانشجوی خارجی از سال ۹۴ در دانشگاه کردستان با پذیرش هشت دانشجو شروع شد.

عبدالله حسن زاده با بیان اینکه رشته زبان و ادبیات فارسی بیشترین تعداد دانشجو با ۲۰۱ نفر را دارد، گفت:، ۵۳ نفر در مقطع کارشناسی، ۴۱۶ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۳ نفر از دانشجویان خارجی در مقطع دکترا تحصیل می‌کنند.

امروز ساختمان مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در دانشگاه کردستان هم راه اندازی شد.

از سال ۹۶ تاکنون در این مرکز ۳۷ دوره برای دانشجویان خارجی برگزار و ۳۸۵ نفر دانش‌آموخته زبان فارسی فارغ التحصیل شده‌اند.

این مرکز علمی در راستای بی‌نیازی دانشجویان استان کردستان  از لحاظ آموزش زبان فارسی از دیگر استانها، افزایش کیفیت تحصیلی دانشجویان و جذب دانشجوی خارجی و بین‌المللی تاثیر گذار است.