سیدعباس صالحی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد افزود: بر اساس نتایج این بررسی، سرانه مطالعه در کشور نسبت به سال ۹۴ تغییری نداشته که این آمار با توجه به افزایش بیش از حد استفاده از تلفن همراه، مبین کاهش نیافتن سرانه مطالعه است.
وی شوراهای فرهنگ عمومی در استانها را به مثابه قرارگاههای فرهنگی دانست که باید مباحث روز فرهنگی هر استان را رصد و در خصوص مسائل تصمیم سازی کنند.
صالحی یکی از مهمترین کارکردهای شورای فرهنگ عمومی را بررسی مسائل نظام خانواده و آسیبهایی که نهاد خانواده را به عنوان سنگ زیربنای جامعه تهدید میکند، دانست و ادامه داد: رصد و پایش فرهنگ عمومی از وظایف اصلی شوراهای فرهنگ عمومی است.
صالحی همچنین در خصوص ظرفیت های فرهنگی استان یزد گفت: استان یزد یک شبکه قابل توجه از ظرفیتهای فرهنگی دارد که از نظر سابقه تاریخی و تمدنی، سابقه علمی جایگاه رفیعی در فرهنگ کشور به خود اختصاص داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرهنگ به عنوان زمین و آسمان حیات اجتماعی یاد کرد و از شوراهای فرهنگ عممی خواست دغدغه های لازم را در خصوص مباحث مختلف فرهنگی داشته باشند.
استاندار یزد نیز در این نشست قدرت مانور استانها در زمینه اعتبارات فرهنگی را بسیار محدود دانست و ادامه داد: هم اکنون بخش هایی از اعتبارات فرهنگی سهم قابل توجهی می برند که هیچگونه پاسخی به افکار عمومی در خصوص چگونگی هزینه اعتبارات دریافت شده، نمی دهند.
محمدعلی طالبی افزود: نظام بودجه ریزی فرهنگی در مجلس و دولت نیازمند تجدید نظر است زیرا در شرایط موجود با توجه به بودجه این بخش، برای امور فرهنگی دستگاهها مجبور به متوسل شدن به اعتبارات دیگر می شوند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد نیز گفت: فرهنگ عموومی کشور در حال لطمه خوردن است و دشمن تلاش می کند تا اخلاق دینی در جامعه کمرنگ شود.
آیت الله محمدرضا ناصری افزود: دشمن در زمینه تغییر ذائقه جوانان برنامه های متعددی را در دستور کار قرارداده که کاهش تمایل به ازدواج و نگهداری از حیوانات از مظاهر آن است.