سید «علی آقازاده» روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تا پیش از افزایش قیمت بنزین برخی افراد جامعه به دلیل عدم استفاده از وسایل نقلیه شخصی از یارانه این حامل انرژی بهرهمند نمیشدند که با اجرای این طرح منابع مالی ناشی از درآمد آن بین افراد کم درآمد و طبقه متوسط جامعه تقسیم میشود.
وی ادامه داد: ۲۵ میلیون خانوار در کشور وجود دارد که ۱۸ میلیون آن معادل دو سوم خانوارهای کشور از درآمد ناشی از درآمدهای مالی افزایش قیمت بنزین بهره مند میشوند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بر این اساس ۶۰ میلیون نفر از مردم کشور از این ماه علاوه بر دریافت ۴۵۵ هزار ریال یارانه، درآمد حاصل از سهمیهبندی بنزین را نیز دریافت می کنند که مجموع دریافتی خانواده های یک نفره به یک میلیون و پنج هزار ریال، ۲ نفره یک میلیون و ۹۴۰ هزار ریال، سه نفره ۲ میلیون و ۷۴۵ هزار ریال، چهارنفره به سه میلیون و ۵۴۰ هزار ریال و پنج نفره چهار میلیون و ۳۲۵ هزار ریال افزایش می یابد.
آقازاده خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت بنزین جلوگیری از افزایش بهای خدمات عمومی و کالاهای ضروری در دستور کار دولت قرار داشته و نیاز است رسانهها به عنوان یار دوازدهم دولت با اطلاع رسانی دقیق و صحیح، همکاری لازم را برای اجرای این طرح با دولت داشته و از بروز خسارتهای مادی و معنوی در جامعه جلوگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون مسئولی در نظام مقدس جمهوری اسلامی وجود ندارد که با اجماع نظام مخالف باشد و مخالفت برخی مسئولان با اجرای افزایش قیمت بنزین برخلاف تصمیم نظام و تبلیغاتی است و این افراد در فضای انتخاباتی سیر کرده و باید در آینده با آنان صحبت شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: مخالفت مسئولان با تصمیم نظام پذیرفته نبوده و هر مسئولی که با طرح و اجماع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مخالف کند باید با آن برخورد شود.
آقازاده خاطرنشان کرد: رسانه ها و افرادی که از جایگاه اجتماعی و فرهنگی برخوردار هستند، می توانند نظرات خود را درباره افزایش قیمت بنزین ارایه کنند ولی از مسئولان انتظار میرود سخنان آنان در راستای طرحها و تصمیمات نظام باشد.
وی یاد آور شد: افزایش قیمت بنزین بر اساس ۲ سال کار کارشناسی اجرا شده و تمام نقاط ضعف و قوت این طرح توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است.
استاندار مرکزی گفت: افزایش قیمت بنزین مقرر بود تابستان امسال اجرایی شود که به دلیل برخی جوسازیها و فضای سنگین در جامعه، دولت مجبور به عقب نشینی شد.
آقازاده افزود: رسانه ها، مردم و مسئولان باید به گونهای عمل کنند که زمینه برای اجرای این طرح در جامعه فراهم شود.
وی با یادآوری اجرای طرح افزایش قیمت بنزین از ۲۴ ساعت گذشته اظهار داشت: استان مرکزی دیروز، روز آرامی را پشت سر گذاشت و امروز صبح برخی تنشها در شهرستان های اراک، محلات، ساوه و خمین مشاهد شد که به همت مردم و مسئولان این تنشها برطرف شد و اکنون تمام شهرستانهای استان آرام هستند
استاندار مرکزی گفت: نیاز است رسانهها با جلوگیری از انتشار اخبار غیر واقع؛ به نشر اخبار و اطلاعات درست بپردازند و فضای مجازی و نشریات از بروز هرگونه تنش در جامعه و استان جلوگیری کنند.
آقازاده ادامه داد: اکنون برخی افراد از بیرون کشور خط و اطلاعات دریافت میکنند و نیاز است رسانهها میدان را از این افراد گرفته و اطلاعات درست و واقعی را منعکس کنند.
برقراری نظم و امنیت عمومی وظیفه پلیس است
فرمانده انتظامی استان مرکزی در این نشست برقراری نظم و امنیت عمومی را از جمله مهمترین وظایف نیروی انتظامی دانست و گفت: عبور و مرور و تردد خودروها مهمترین حق مردم در جامعه بوده و پلیس وظیفه دارد با افرادی که با ایجاد راه بندان و تشویش اذهان عمومی قصد ایجاد مزاحمت برای مردم را دارند برخورد کند.
سرهنگ «حسن مفخمی شهرستانی» افزود: قانون برای همه افراد جامعه مساوی بوده و هر فرد با هر لباس باید تابع قانون باشد.
وی ادامه داد: تخریب اموال عمومی، ایجاد آلودگی صوتی و عدم رعایت حقوق شهروندان برخلاف قانون و جرم بوده و پلیس وظیفه دارد با این گونه افراد برخورد کرده و امنیت را در جامعه برقرار کند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: برخی اخبار پایه و اساس نداشته و نیاز است رسانهها برای جلوگیری از بروز مشکل در جامعه در صورت اطمینان از اخبار و اطلاعات نسبت به انتشار آنها اقدام کنند.
سرهنگ شهرستانی گفت: شهروندان انتظار دارند از اخبار صحیح و واقعی مطلع شوند و برای جلوگیری از سوء استفاده دشمنان، انتقال این اطلاعات باید توسط رسانهها و مطبوعات داخلی انجام شود.
وی اظهار داشت: سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی از اشراف کافی در جامعه برخوردار بوده و افرادی را که قصد ایجاد نا آرامی در جامعه را داشته باشند، شناسایی و با آنان برخورد میکنند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: افرادی که قصد دامن زدن بر تنش های جامعه را داشته باشند در کوتاهترین زمان شناسایی و با آنان برخورد می شود.
سرهنک شهرستانی یاد آور شد: ۳۰۰ نفر امروز در مرکز اراک خودروهای خود را رها کردند که تنها پلاک ۱۴ دستگاه خودرو توسط پلیس کنده و بقیه هدایت شدند.
وی ادامه داد: افرادی که پلاک خودروی آنان کنده شده است اعمال قانون شده و مراحل قانونی برای دریافت خودروی آنان انجام می شود.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی از قطب های مهم صنعتی و کشاورزی کشور است.
اعتراضها به اصلاح قیمت بنزین که بر اساس مصوبه شورای هماهنگی سرا قوا از دقایق اولیه بامداد جمعه ۲۴ آبان به اجرا گذاشته شد، در شهرهای مختلف اشکال متفاوت داشت.
در برخی شهرها این اعتراضها تنها در حد تجمع بود و در برخی شهرها با ایجاد ترافیک همراه شد.
علی ربیعی سخنگوی دولت، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه از شامگاه جمعه تاکنون در اظهار نظرهایی جداگانه تاکید کردهاند که موضوع تغییر بهای بنزین مصوبه شورای عالی اقتصادی سران قوا و تصمیم همه اجزای نظام است همچنین دولت با توجه به دغدغه هایی که درباره معیشت مردم وجود دارد موظف است تا تمام پولی را که از این مسیر به دست میآید در قالب یارانهای جداگانه به حدود ۶۰ میلیون نفر از مردم ایران پرداخت کند و مهمترین مساله دولت در این اصلاح قیمت، اصلاح نظام پرداخت یارانه به نفع همه مردم بوده است. دولت تاکیدکرده است که به سرعت سازوکار پرداخت یارانه اصلاح قیمت بنزین اعلام میشود و ۶۰ میلیون ایرانی از آن بهرهمند خواهند شد.