مسکو – ایرنا - معاون انستیتو تاریخ و سیاست دانشگاه دولتی روسیه معتقد است: تغییر حکومت بولیوی با کنار گذاشتن «اوو مورالس» که دارای گرایش‌های ضدآمریکایی بود، بخشی از سیاست‌های واشنگتن برای کنترل منطقه آمریکای لاتین است.

«ولادیمیر شاپووالوف» روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: آمریکا در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای روی کار آوردن حکومت‌های طرفدار خود در کشورهای آمریکای لاتین کرده است.

وی افزود: در ماه فوریه گذشته شاهد بودیم که آمریکا از «خوان گوایدو» به عنوان رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا حمایت کرد اما این تلاش‌ها با هشیاری مردم ونزوئلا و دولت این کشور به رغم حمایت گسترده کشورهای غربی از این سیاستمدار طرفدار آمریکا نتیجه‌ای نداد.

شاپووالوف با بیان اینکه حوادث اخیر بولیوی را باید بخشی از نقشه بزرگ واشنگتن در منطقه خواند، اضافه کرد: آمریکا می‌خواهد کنترل منطقه آمریکای لاتین را به دست گیرد و تغییر حکومت در بولیوی در این راستا صورت گرفته است.
کارشناس روس با اشاره به اینکه آمریکا در منطقه آمریکای لاتین با تهدید شکل‌گیری اتحاد ضدآمریکایی مواجه شده است،  افزود: نباید این واقعیت را از یاد برد که چند سال پیش در چند کشور در امریکای لاتین حکومت‌های چپ‌گرا روی کار آمدند که آن را می‌توان گرایش به چپ خواند.  
وی خاطرنشان کرد: این روند دمکراتیک بود که به صورت مستقیم با وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشورهای آمریکای لاتین ارتباط داشت. نیروهای سیاسی چپ‌گرا که در این کشورها به قدرت رسیدند گرایش‌های شدید ضدآمریکایی داشتند.
کارشناس روس در بخش دیگری از مصاحبه گفت: آمریکا در بولیوی یک کودتای حکومتی با استفاده از فناوری انقلاب رنگی به راه انداخت.

وی ادامه داد: اگر حوادثی که در بولیوی رخ داد با آنچه که در سال ۲۰۱۴ در اوکراین بوقوع پیوست را مقایسه کنیم، نقاط مشترک زیادی خواهیم یافت.  
شاپووالوف گفت: اولا متهم کردن مورالس رئیس جمهوری (مستعفی) بولیوی به جعل نتایج انتخابات یک شیوه معمول در انقلابهای رنگی است. این گونه اتهامات در مورد ادوارد شواردنادزه، لئونید کوچما و ویکتور یانوکوویچ روسای جمهوری سابق گرجستان و اوکراین هم رخ داد.

وی افزود: ثانیا اعتراضات عمومی با شرکت جوانان با شعارهای آزادیخواهانه برپا شده بود. علاوه بر آن مداخله خارجی گسترده صورت گرفت.
معاون انستیتو تاریخ و سیاست دانشگاه دولتی روسیه گفت: اما یک وسیله که در جمهوری‌های شوروی سابق بکار گرفته نشد اما در بولیوی از آن استفاده شد ارتش این کشور بود که در فرآیند سیاسی شرکت داشت.
اوضاع در بولیوی به‌دنبال استعفای روز یکشنبه «اوو مورالس» رئیس جمهوری این کشور همچنان ناآرام است و رسانه‌های این کشور از درگیری بین حامیان رئیس جمهور مستعفی و مخالفان خبر می‌دهند.
پس از انتخابات ریاست جمهوری بیستم اکتبر (۲۸ مهر)، مخالفان مدعی تقلب در انتخابات شدند و درگیری‌های خشونت‌آمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی کناره‌گیری مورالس را خواستار شد و در نهایت او ، استعفایش را اعلام کرد.