به گزارش شبکه تلویزیونی "الجزیره" قطر، الجبوانی به دولت هادی هشدار داد که کشور را به شورای انتقالی جنوب که از آنان به شبه نظامیان تعبیر کرد، تحویل ندهد.
وی گفت: ائتلاف سعودی و امارات با این که در حل مشکلات مرزی با حوثی ها (انصارالله) شکست خوردند، اما اینک میخواهند که در عدن پیروز شوند.
الجبوانی بازگشت نخست وزیر دولت مستعفی کشورش با پشتیبانی نیروهای نظامی متفرقه یمنی را کودتا علیه این دولت خواند و گفت: اعتراض مردم مهره در شرق یمن علیه سعودی، نتیجه درگیری جوانان این منطقه با نیروهای عربستان است و دولت هادی هرگز عزت خود را در این موضوع زیر پا نخواهد گذاشت.
سرانجام پس از ماهها کشمکش و درگیری مسلحانه میان نیروهای وفادار به «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن (وابسته به عربستان) و شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) در جنوب یمن، 14آبان ماه با میانجیگری سعودیها، توافقی میان نیروهای شورای انتقالی جنوب و نیروهای منصور هادی در ریاض به امضا رسید.
امضای این توافق با حضور چهرههایی همچون «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن در ریاض صورت گرفت. از مهمترین بندهای توافق ریاض میتوان به استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.
شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار پیشین عدن از سوی منصور هادی و با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال مجدد بخش جنوبی یمن اعلام شد.
ائتلاف کشورهای عربی به سردمداری عربستان از ۲۶ مارس۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت یمن را هدف حملههای خود قرار دادهاند. این در حالی است که پس از گذشت بیش از چهار سال و نیم از این جنگ، ائتلاف سعودی هیچ دستاوردی در یمن کسب نکرده است.