تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه تهران گفت: بنیاد حامیان دانشگاه تهران علاوه بر جذب خیرین و افزایش تعداد بیشتر بورسیه‌ها، در نوع نگرش و فعالیت‌های خود نیز نوآوری داشته است و باید همین موضوع در برنامه‌های زندگی و دانشگاه الگو قرار گیرد.

محمود نیلی احمدآبادی در پنجمین گردهمایی بنیاد حامیان دانشگاه تهران اظهار کرد: خیرین و نیکوکاران از سرمایه های دانشگاه تهران هستند و هر کدام در جامعه جزو شخصیت‌های محوری و مهم محسوب می‌شوند.

وی افزود: حضور دانشجویان فرهیخته، بانشاط و شایسته دانشگاه در پنجمین گردهمایی بنیاد حامیان مایه شعف و شادی است، این مراسم بی‌شک در تاریخ خواهد ماند و خود نطفه حرکت‌های بسیار بزرگتری را به دنبال دارد.

به گفته نیلی احمدآبادی، دانشگاه همچنان محل خلاقیت، نوآوری، یادگیری و یاددادن است، اینکه گفته می‌شود محل خلاقیت و نوآوری نه صرفا در حوزه های تکنولوژی و تبدیل دانش دانشگاه به محصول، بلکه در قالب بنیاد حامیان دانشگاه تهران و بورسیه بنیاد، یک امر کاملا نوآورانه و خلاقانه است.

وی عنوان کرد: تشکیل بنیاد حامیان از دانشگاه تهران آغاز شد، پیش از آن تشکیل بنیاد حامیان هیچ سابقه ای در کشور نداشته است.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بنیاد حامیان با کمک، تکیه و اعتماد به  افراد بیرون از دانشگاه کار خود را آغاز کرد، گفت: خیرین و نیکوکاران پذیرفتند که به دانشگاه کمک کنند و دانشگاه بهترین محل برای پشتیبانی و توسعه است، از سوی دیگر بنیاد حامیان نهادی است که به طور خودجوش به شکل یک سمن و کاملا نوآورانه کار خود را ادامه می دهد.

نیلی احمدآبادی افزود: پس از تشکیل بنیاد در دانشگاه تهران در سطح کشور هم این امر توسعه یافته و امروز مشاهده می‌شود که به یک رویه تبدیل شده است. گاهی برخی گمان می‌کنند که یک پدیده نوین به صورت ناگهانی رخ داده  است، در حالی که هزاران نفر سالها فعالیت کردند تا امروز نتیجه محصول دیده شود.

وی گفت: دانشگاه تهران کمترین نقش را در مدیریت بنیاد حامیان داشته است،‌اما سعی کرده بسترساز فعالیت این انجمن باشد.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه حضور دانشجویان و خیرین در بنیاد حامیان دانشگاه تهران در سال‌های گذشته یک آرزو بود، یادآور شد: این آرزو امروز محقق شد، از این رو می توان انتظار داشت که اهداف و آرزوهای بزرگ و گسترده‌تر نیز محقق شود.

نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه دانشگاه محل یادگیری و یاد دادن است، اظهار کرد: دانشجویان آینده ساز هستند و کشور در دستان آنها قرار دارد، هر جامعه‌ای محصول سازندگی است که دانشجویان و جوانان نسل قبل آن را شکل داده اند، پس قطعا آینده کشور را دانشجویان شکل می‌دهند.

وی با بیان اینکه اکنون بهترین زمان برای یادگرفتن و یاددادن است، عنوان کرد: بخشی از یادگیری دانشجویان در کلاس‌های درس، آزمایشگاه‌ها و شرکت در مراکز رشد انجام می‌شود، اما بخشی دیگر از آن که به جامعه و مسئولیت اجتماعی برمی گردد و در همین فضاهای خیریه آموخته می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: انسان هیچ زمانی از یادگرفتن بی نیاز نیست، در هر مقطع و در هر سطحی وظیفه داریم آموخته های خود را به دیگران بیاموزیم تا  دانش و علم هم در همه حوزه ها گسترش یابد.

دانشگاه تهران ۱۹۹ دانشجوی خیر دارد

محمود کمره ای، ریس هیات مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران در ادامه مراسم درباره فعالیت‌های بنیاد اظهار داشت: در پنج سال گذشته انواع بورسیه های بنیاد در دو بخش بورسیه برتر و دانشجویان متقاضی بوده است. در بخش بورسیه برتر دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، بین الملل، دانشجویان نابینا و حمایت از ایده های کارآفرین قرار می‌گیرند.

رئیس هیات مدیره بنیاد حامیان در ادامه به روند رو به رو رشد بورسیه دانشگاه تهران توسط خیرین دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۴ بورسیه دانشجویان برتر با ۵۰۰ دانشجو آغاز شد و این درحالی است که در دوره پنجم یعنی در سال ۹۸ تعداد بورسیه ها به ۲۰۰۹ در بخش متقاضی رسیده است.

به گفته کمره‌ای، امسال برای اولین بار بورسیه دانشجویان برتر با اولویت کار داوطلبانه اجرایی شد که با استقبال تعداد بسیاری از دانشجویان همراه بود  و  ۹۵۶ دانشجو اولویت کار داوطلبانه را انتخاب و اعلام آمادگی کردند.

وی در ادامه عنوان کرد: امسال برای اولین بار بورسیه فرهنگی هم اضافه شد و یکی از خیرین ۲۵ دانشجوی برتر را با عنوان بورسیه فرهنگی شهید محسن حججی بورسیه کرد.

رئیس هیات امنای بنیاد حامیان دانشگاه تهران گفت‌: نوع دیگر بورسیه که امسال اضافه شده، بورسیه کامل دانشجویان بیوتکنولوژی است که امسال ۶ هزینه نفر از دانشجویان این گروه توسط یک تیم خیر تقبل شده است.

کمره‌ای همچنین با اشاره به تاثیر حمایت خیرین نیک اندیش از دانشجویان خاطر نشان کرد که در زمان حاضر ۱۹۹ دانشجو  خیر دانشگاه هستند.

جمع‌آوری ۱۰ میلیون تومان در پویش دکتر حافظی

رئیس هیات امنای بنیاد حامیان دانشگاه تهران در ادامه درباره پویش بورسیه دکتر حافظی نیز گزارشی ارائه کرد و گفت: تعداد مشارکت کنندگان تاکنون ۵۳ نفر اعم از دانشجویان، دوست داران دانشگاه، خیرین بوده که مبلغ کل مشارکت هم ۱۰ میلیون تومان است.

کمره ای افزود: با ۱۰ میلیون تومان جمع آوری شده تاکنون پنج دانشجو بورسیه می‌شوند.

در پنجمین گردهمایی بنیاد حامیان دانشگاه تهران که شنبه شب در تالار فردوسی این دانشگاه برگزار شد،‌ از حدود ۱۲۰ دانشجوی افتخارآفرین بورسیه برتر دوره چهارم دانشگاه تهران تقدیر شد.