علیاصغر فرمانی روز یکشنبه در مجمع سالیانه هیات بیماران خاص و پیوند اعضای قم در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان قم، افزود: توسعه زیرساختهای ورزشی مرتبط با رشتههای این هیات از جمله اولویتهای هیات بیمارانخاص و پیوند اعضای قم میباشد که دراین زمینه مجموعه مناسبی از زیرساختها در مجموعه ورزشی هفتتیر ایجاد شدهاست.
وی اظهار داشت: ایجاد زمینها و سالنهای استاندارد پتانک، اسکواش و همچنین تنیس روی میز در مجموعه ورزشی هفتتیر و همچنین وجود خوابگاههایی در این مجموعه ورزشی ظرفیت لازم برای اخذ میزبانی از رویدادهای ملی را در این استان فراهم کردهاست.
فرمانی ادامه داد: فعالسازی ایستگاه دارت در پنج بوستان قم و همچنین ایجاد ۲ مجموعه پرتاب دیسک برای بیماران خاص استان از جمله زیرساختهای ایجادشده در قم است.
وی با اشاره به عملکرد این هیات، گفت: اعزام به اردوی تیم ملی، اعزام به مسابقات کشوری رشتههای مختلف، برگزاری مسابقهها و جشنوارههای مختلف فرهنگی ورزشی از جمله اقدامهای این هیات در سال ۹۸ بوده است.
فرمانی با بیان اینکه ۶ گروه بیماری زیرمجموعه این هیات وجود دارد که هرگروه شامل ۱۰ رشته ورزشی است گفت: مسابقات تالاسمی و همچنین برگزاری جشنواره اماس و بیماریهای هموفیلی، تجلیل از قهرمانان سال ۹۶ از جمله اقدامهای این هیات در سال ۹۷ بودهاست.
وی ادامه داد: کسب ۹ مدال طلا، ۲ نقره و پنج برنز نتیجه تلاش ورزشکاران این هیات در مسابقات کشوری طی سال ۹۷ در رشتههای مختلف از جمله بولینگ، پتانک و شنا بوده است که سهم بانوان ۹ مدال و آقایان ۷ مدال میباشد.
رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای قم، با بیان اینکه بیماران خاص زیر پوشش هیچ نهادی قرار نمیگیرند گفت: ورزشکاران این هیات همگی جزو بیماران خاص هستند که با انواع بیماری دست و پنجه نرم میکنند که دغدغه اصلی آنها تامین هزینههای درمان آنهاست.
فرمانی با بیان اینکه برخی ورزشکاران زیرمجموعهای این هیات ۶ ماه است که توان تامین داروهای خود را نداشتهاند، ادامه داد: پیش از این کمیته هماهنگی میان انجمنها و کمیتههای مختلف ذیل استانداری تشکیل و موضوعهای مرتبط با بیماران خاص پیگیری میشد که این کمیتهها چند سالی است که به طور کامل منحل شدهاست.
رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای قم، ثبت رکورد کشوری آزاد در رشته تیراندازی توسط یکی از ورزشکاران استان را از جمله دستاوردهای مهم این هیات در سال جاری دانست و گفت: در سال جای نخستین دوره مسابقات استعدادهای برتر در رشته بیماران خاص کشور برگزار شد که تیم اعزامی قم موفق به کسب ۲ مدال طلا ، ۲ نقره و ۳ برنز شدند.
فرمانی، با بیان اینکه بیماران خاص شرایط بسیار متفاوت از سایر هیاتها دارند، ادامه داد: تمام اعضای این هیات خود از جمله بیماران خاص و پیوند عضو هستند که این موضوع شرایط خاصی را برای فعالیت این هیات ایجاد کرده است که توجه به این تفاوتها در تامین بودجه و اعتبارها ضروری است.
رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای قم، با تاکید بر اینکه دغدغه اصلی ورزشکاران این هیات تامین هزینههای درمان است گفت: تمام آموزشها و اعزام ورزشکاران به مسابقات مختلف ملی به صورت رایگان برگزار میشود.
فرمانی، با بیان اینکه این هیات، از جمله هیاتهایی است که هیچگونه درآمدی ندارد، گفت: برخلاف سایر هیاتها که برای برگزاری دورههای آموزش و اعزام به مسابقات از ورزشکاران هزینهای دریافت میشود، در این هیات به دلیل شرایط خاص بیماران هزینهای دریافت نمیشود.
۲۰۰ ورزشکار بیمه شده در ۶ گروه بیماری های خاص زیر مجموعه این هیات در قموجود دارد. حدود ۱۸۰ بیمار تالاسمی، یک هزار و ۸۰۰ بیمار ام اس، حدود ۲۰۰ هزار بیمار دیابتی، ۲۰۰ بیمار هموفیلی و یک هزار بیمار دیالیزی در قم ساکن هستند.