بیرجند - ایرنا - مسئول دفتر بازرسی و نظارت بر انتخابات شورای نگهبان در خراسان جنوبی گفت: هر انتخابات چند رکن دارد و رقابت یکی از ارکانی است که بسیاری از تخلفات در این حوزه شکل می‌گیرد.

حجت الاسلام علی محمدی روز یکشنبه در نخستین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی خراسان جنوبی که با حضور رئیس کل دادگستری استان برگزار شد افزود: وقتی رقابت بین نامزدها است، ۹۵ درصد تخلفات انتخاباتی در حوزه رقابت رخ می‌دهد.

وی اظهار داشت: نامزدها و هوادارانشان که نیروهای عادی یا وابسته به تشکیلات هستند، با یکدیگر رقابت دارند که ما باید بیشتر توان خود را در این حوزه متمرکز کنیم تا بتوانیم جلو تخلفات را بگیریم.

وی گفت: سلامت انتخابات یکی دیگر از ارکان انتخابات است که به اجرا و نظارت بستگی دارد و اگر حوزه اجرا و نظارت وظیفه خود را به درستی انجام دهند انتخابات درست برگزار می‌شود.

مسئول دفتر بازرسی و نظارت بر انتخابات شورای نگهبان در خراسان جنوبی یادآور شد: امنیت انتخابات هم رکن دیگر انتخابات بوده که برعهده نیروهای انتظامی و امنیتی است که همیشه به وظیفه خود به خوبی عمل کرده‌اند.

وی رکن دیگر انتخابات را مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: باید زمینه حضور حداکثری مردم که نظر مقام معظم رهبری است، فراهم شود.

محمدی اظهار داشت: برخورد با تخلف انتخاباتی باید جدی باشد و نباید تخلفی رخ دهد و مدت‌ها بعد پیگیری شود بلکه به به آن تخلف باید به روز رسیدگی شود.

وی گفت: نباید نسبت به کوچکترین جرم انتخاباتی اغماض کرد و از این ستاد تقاضا داریم پیشگیری را به موقع و سریع انجام دهد تا اگر کسی زمینه خلاف در او باشد آن زمینه از بین برود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: نباید جرمی مرتبط با انتخابات در استان رخ دهد اما اگر کسی تخلف از قانون داشت، برخورد قاطع و سریع با تخلفات مدنظر است.

حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا افزود: با توجه به ابلاغ گام دوم انقلاب، انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی اهمیت بیشتری دارد و در گذشته اهتمام و هدف همه برگزاری انتخاباتی پرشور با حضور حداکثری مردم و بدون هرگونه تخلف و جرم انتخاباتی است.

وی اظهار داشت: با توجه به نتایج موثر ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی که در ادوار گذشته برگزار می‌شد، ریاست قوه قضاییه در شهریور ماه سال جاری با بخشنامه آنچه را در ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرکز و استان‌ها باید رصد شود، ابلاغ کردند و وظایف ستادهای استانی پایش و رصد مداوم اقدامات و فعالیت‌های انتخاباتی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه با هدف پیشگیری از جرائم انتخاباتی است.

معاون اجتماعی و  پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: ایجاد هماهنگی بین نهادها و دستگاه‌های عضو ستاد برای پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی و تبیین برنامه‌های پیشگیرانه و اجرای آنها در زمینه پیشگیری از جرائم احتمالی انتخابات و هماهنگی و تعامل با هیات‌های اجرایی و نظارت انتخابات و پیشگیری از وقوع جرائم مصرح در قانون و ارشاد و راهبری ستادهای شهرستانی و نظارت بر آنها از وظایف ستاد است.

وی گفت: با توجه به اینکه نشست ستاد مرکزی در مرکز استان برگزار می‌شود، ستادهای شهرستانی را هم با ارشاد رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی برگزار می‌کنیم.

وی یادآور شد: انعکاس فوری شرح وقایع مهم که باید به ستاد استانی واصل شود و توجیه، انذار و ارشاد تشکل‌ها و احزاب و ستادهای تبلیغاتی و اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی مدنظر است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: هرچند در خراسان جنوبی به آن معنا حوزه‌های حساس که در دیگر استان‌های کشور مطرح است، نداریم اما با یکسری از مولفه‌ها در استان، احتمال وجود حوزه‌های حساس پیش بینی می‌شود.

وی گفت: اطلاع رسانی و تشریح طبق مفاد قانون از طریق رسانه‌های جمعی با هدف ارتقای آگاهی‌های عمومی و پیشگیری از جرائم انتخابانی برای تنویر و افکار عمومی انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: دبیرخانه ستاد استانی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم زیر نظر رئیس کل دادگستری استان فعال است.

وحدانی نیا گفت: تخلف و جرائم در هر حوزه قضایی به دادستان‌ها اعلام می‌شود و در این حوزه هم انتخابات به عنوان یک حق عمومی مدنظر دادستان‌ها قرار دارد.

وی افزود: تقویم برای برگزاری جلسات تا زمان انتخابات مدنظر باشد و کسانی که در جلسه حاضر می‌شوند مسئولان دستگاه‌های عضو ستاد یا عضو دارای اختیارات معرفی شود.

وی گفت: امیدواریم در عین رقابتی که بین نامزدها داریم یک رفاقت و همدلی و اخلاق مداری را نیز شاهد باشیم و نامزدها از هرگونه تخریب علیه یکدیگر پرهیز کنند تا انتخابات خالی از هرگونه تخلف برگزار شود.