سنندج - ایرنا - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کامیاران گفت: جنگل‌کاری ۷۵۰ هکتار از اراضی حوزه سد گاوشان در قالب طرح بوم سازگان زاگرس آغاز شد.

وریا رحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح حفظ آب و خاک منطقه، کمک به اقتصاد خانوار، پایش، احیا و توسعه‌ جنگل‌های زاگرس است.

وی افزود: این عملیات شامل اجرای عملیات بیولوژیک در سطح مراتع ، احیا و غنی‌سازی جنگل با بذر و نهال، توسعه جنگل با بذر و نهال گونه‌های جنگلی بومی و مقاوم به تغییر شرایط اقلیمی، نگهداری ذخیره گاه‌های جنگلی، عملیات‌های بهداشتی و پرورشی، تغییر الگوی مصرف سوخت، ممیزی اراضی و حدنگاری، پیشگیری ، کنترل و اطفاء حریق  و همچنین اجرای سایر طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح شهرستان‌های جنگلی استان است.

رحیمی محل اعتبار این طرح را صندوق توسعه ملی اعلام کرد و افزود: زالزالک، بنه، سماق، پسته و بادام تلخ از جمله درختان استفاده شده در این طرح هستند که با استقبال بهره برداران منطقه مواجه شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری کامیاران یادآور شد: نزدیکی به سد گاوشان برای آبیاری نهال‌های غرس شده و مشارکت بهره برداران محلی در انجام پروژه موفقیت این جنگل کاری را تضمین کرده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای ۲ طرح جنگل کاری و آبخیزداری اختصاص یافته است، اضافه کرد: اجرای این پروژه‌ها هم اکنون ادامه دارد و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده تلاش می‌شود تا پایان سال تمام شود.

رحیمی با بیان اینکه اجرای این طرح می‌تواند درآمد پایدار به صورت تعاونی برای مردم منطقه ایجاد کند، گفت: طرح آبخیزداری و آبخوان داری از دیگر طرح‌های مهم در حال اجرای حوزه سد گاوشان است که نقش مهمی در تغذیه آب سفره‌های زیر زمینی و جلوگیری از ورود انواع رسوبات به داخل دریاچه سد و کاهش سیلاب دارد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری بخش بیومکانیکی عملیات بانکت بندی در سطح وسیعی در حال اجراست، تاکید کرد: پروژه‌های منابع طبیعی علاوه بر منافع مردمی در زمینه زیست محیطی و اصول پدافند غیر عامل نیز بسیار مفید هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.