به گزارش ایرنا، «حاج خلیل حمدان» عضو هیات رئیسه جنبش امل لبنان به نمایندگی از «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور در این سخنرانی گفت: ما نقش جمهوری اسلامی ایران را در تحکیم پایههای وحدت و رودررویی با دشمن صهیونیستی بهمنظور حفظ مقدسات و دفاع از مسجدالأقصی تقدیر می کنیم.
وی ادامه داد: این مسئله جزو اصول انقلاب ایران از ابتدای آن و با رهبری امام راحل(ره) بوده است. انقلاب ایران دائماً بر مواجهه با ظلم و طغیان تأکید کرده است تا آزادی فلسطین در رأس آزادسازی مقدسات و حمایت و دفاع از فلسطین و مسجدالأقصی بنیانِ مواجه با طغیان گران باشد.
حمدان تصریح کرد: اگر امروزه مرور زمان باعث شده است که سازمانهایی از پذیرفتن وضع حاکم در فلسطین؛ یعنی اشغال مسجدالأقصی و فلسطین و بخشی از خاک کشورهای عربی، سرباز بزنند؛ این امر بهمثابۀ اذعان به سیاستی است که مبتنی بر اصرار این سازمانها به همۀ امکانات انسانی و اقتصادی و سیاسی را برای ایجاد فتنههای داخلی با برافروختن جنگهای داخلی و افزودن نزاع به کار می گیرند. آنها این اقدامات را به بهانۀ آزادسازی مقدسات انجام میدهند.
تلاش های آمریکا برای خسارت زدن به ایران تنها برای جلب رضایت اسرائیل است
این مقام لبنانی با اشاره به تحریم ایران از سوی آمریکا، گفت: تلاشهای پیدرپی امریکا برای خسارت زدن به ایران تنها برای جلب رضایت اسرائیل است تا جمهوری اسلامی ایران را در موضع تاریخی و محکم خود برای مبارزه با دشمن صهیونیستی متوقف کند.اما نگرش حکیمانۀ رهبر جمهوری اسلامی ایران و مسئولان ایرانی و مردم ایران و نیروهای نظامی ایران، تأکید میکند که سیاستهای دشمنانۀ نیروهای استکبار جهانی سبب تسلط و چیرگی آنان بر امتها نیست.
وی تاکید کرد: این همایشها باید تلاش کنند که چهرۀ اصیل اسلام را به همۀ دولتهای جهان ارائه کنند؛ بهگونه ای که متضمن اسلام حقیقی باشد. مضمونِ تمدنی و فرهنگی و انسانیِ این اسلام اصیل آن را از تلاشهای اسلام تروریسم جدا میکند. اسلامِ تروریسم با زور رسانههای مشکوک و اموال حرام تبلیغ می شود.
حمدان با تاکید بر ضرورت وحدت اسلامی، تصریح کرد: این وحدت امری است ضروری که ما را در مواجهات و چالشهای آینده با عقل گشوده پیروز میکند.
حفظ وحدت اسلامی مشی امام موسی صدر بود
عضو هیات رئیسه جنبش امل لبنان ضرورت حفظ وحدت را مشی موسی صدر دانست و گفت: این راه و روش امام سید موسی صدر است که وحدت را میان مسلمانان و مسیحیان تحکیم بخشید. او این کار را بر زمینۀ احترام متقابل و با کنار زدن فرقهگرایی و پذیرفتن دیگری انجام داد. او کاری کرد که همه این وحدت را بپذیرند و با وحدت موضع با خطر صهیونیستی مبارزه کنند؛ خطری که تجزیۀ لبنان آن را تثبیت میکرد. بله، این امام موسی صدر است که جامعۀ مقاوم را و نیروهای کارآمد آن در میدان جهاد را بنیان نهاد. امام صدر دست مردم را گرفت و أمل (افواج المقاومه اللبنانیه – گروه های مقاومت لبنانی) را با شهید دکتر مصطفی چمران تأسیس کرد. میدانهای جهاد لبنان شاهدِ حضور چمران با قهرمانان و مجاهدان جنبش أمل بودند. این مقاومت آغاز شد؛ مقاومتی که شهدا و مجروحان فراوانی در تپههای جنوب و خلده و بقاع و ضاحیه جنوبی تقدیم کرده است. این راه با امام صدر آغاز شد و با رئیس نبیه بری استمرار مییابد. تأکید داریم که انتخابِ خط مقاومت در پرتوِ قاعدۀ الماسیِ ارتش و مردم و مقاومت به راه خود ادامه میدهد.
زبانِ گفتگو در رویارویی با چالشها سلاح ما در فتنههاست
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اوضاع لبنان گفت: طرحی که امروز لبنان را هدف قرار داده، البته با تأکید بر عادلانه بودن مطالبات، جدا از آن چیزی نیست که در عراق و منطقۀ عربی در جریان است. اما باید آگاهانه و با تأنی و تأمل با این مرحله مواجهه شویم؛ و الا بمبهای احمق ها شدیدتر از بمبهای عاقلان است. بله، زبانِ گفتگو در رویارویی با چالشها سلاح ما در فتنهها و توطئههای جهان و دولتمان است.
تاکید بر دفاع از مسجدالاقصی
حمدان ادامه داد: وحدتِ اسلامی سنگ بنای دفاع از مسجد الأقصی به مثابۀ تکیهگاه است؛ همانگونه که شعار این همایش است. ما در لبنان و جنبش أمل همچنان تحت راهبری امام غایب، سید موسی صدر، هستیم که گفت:« قدس قبلۀ ما و تجلیگاه ارزشهای ما و تجسم وحدتِ ما و مبدأ معراج پیامبر ماست؛ قدس برای ماست و مشکل آن مشکل ماست.»
وی تاکید کرد: وظیفۀ خدمت به قدس اشغالشده همانند وظیفۀ خدمت به جنوبی که در آن زندگی می کنیم، واجب است.
سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از ۲۳ آبان تا ۲۵ آبان ماه به مدت سه روز در تهران برگزار بود و امروز با انتشار بیانیه ای با حضور آیت الله سید محمود رئیسی به کار خود پایان داد.
همچنین ۲۵۰ نفر از علمای اهلسنت کشور نیز در این کنفرانس حضور دارند.
دیدار میهمانان سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حضور در نماز جمعه تهران، حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) از جمله برنامه های این دوره کنفرانس اسلامی بود.