ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت: مردم ایلام در مساله بنزین همانند موضوع اربعین سربلند بیرون آمدند و خواسته و نگرانی خود را به صورت مسالمت‌آمیز، منطقی و عاقلانه بیان کردند.

قاسم سلیمانی‌دشتکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مردم استان ایلام بدون ایجاد هر گونه خسارت و آسیب به اموال عمومی یا افراد دیگر و بدون تحمیل هزینه به خودشان و نظام، با هوشمندی اعتراض خود نسبت به سهمیه‌بندی بنزین را به گوش مسئولان رساندند و این حرکت آنها ارزشمند، قابل تقدیر و بحق است.

وی اعتراض مسالمت‌آمیز مردم ایلام را نشانه عقلانیت آنها برشمرد و افزود: مسئولان و شخص بنده نیز از مردم استان و خواسته‌های معقولانه آنها حمایت می‌کنیم و با هرگونه گرانی خودسرانه در صنوف مختلف به بهانه سهمیه‌بندی بنزین برخورد قاطع و جدی می‌شود.

استاندار ایلام تاکید کرد: موضوعات و نگرانی‌های مرتبط با مساله سهیمه‌بندی بنزین در استان ایلام به مسئولان ارشد کشور منعکس می‌شود و وضعیت استان به طور مکرر در حال رصد و بررسی است تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

وی اضافه کرد: چندین جلسه ستاد تنظیم بازار برگزار شده و هماهنگی‌های لازم با صنوف و اتحادیه‌های مختلف، تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت و دادستانی برای مقابله با گرانی‌های احتمالی انجام شده است.

سهمیه بندی بنزین در گرانی اجناس نقشی ندارد

سلیمانی‌دشتکی یادآور شد: عمده نگرانی مردم بعد از سهمیه‌بندی به خاطر ترس از گرانی اجناس و کالاها یا حامل‌های انرژی است در حالیکه گرانی بنزین هیچ نقشی در گرانی صنوف مختلف ندارد چرا که بنزین حوزه تولید و تغییر قیمت کالاها را تحت تاثیر سهمیه‌بندی خود قرار نمی‌دهد و فقط در حوزه خدمات نقش دارد.

وی با بیان اینکه مصرف بنزین عمومیت ندارد و همه جامعه مصرف کننده بنزین نیستند، افزود: برای خودروهای عمومی چون آمبولانس، انواع تاکسی، ون، وانت، موتورسیکلت، ... سهمیه مشخص شده و حتی کسانی که هنوز کارت سوخت دریافت نکرده‌اند تا ۶ ماه سهمیه آنها محفوظ است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه طرح سهمیه‌بندی بنزین ناگهانی و بدون اطلاع‌رسانی گسترده انجام شد مردم چندان به اهداف و مزایای این طرح واقف نشدند و در این میان رسانه‌های بیگانه و معاند از خلا اطلاع‌رسانی و عدم اشراف مردم به موضوع سهمیه‌بندی بنزین به نفع خود استفاده، موج تبلیغات منفی ایجاد و احساسات مردم را تهیج و تا حدودی در برخی نقاط خواسته‌های آنها را مدیریت کردند و اعتراض‌های مردمی شکل دیگری به خود گرفت.

استاندار ایلام گفت: دولت، استانداران را مختار کرده است تا نواقص استان خود در حوزه سهمیه‌بندی را با ارائه طرح‌های معقول و قابل اجرا، مدیریت کنند و در استان ایلام هم با رصد مداوم و لحظه‌ای بازار بر قیمت کالاهای مختلف نظارت مستمر و جدی می‌شود.

۶۰ درصد جامعه از عواید یارانه پنهان بنزین بی‌نصیب بودند

وی اظهار داشت: یارانه پنهان حاصل از توزیع بنزین به رقم ۳۷۰ هزار میلیارد تومان در سال تا قبل از سهمیه‌بندی سوخت بیش از پنج برابر بودجه عمرانی کل کشور بود که ۶۰ درصد جامعه از این رقم کلان بی‌بهره بودند.

وی توضیح داد: طبق آمار، ایران دارای ۲۵ میلیون خانوار در کشور است که هفت میلیون خانوار به علت تمکن مالی و قرار گرفتن در دهک‌های بالا یارانه نمی‌گیرند که بیشترین ماشین‌های کشور را این هفت میلیون خانوار دارند و در مقابل ۱۸ میلیون خانوار یارانه بگیر معادل بیش از ۶۰ درصد خانوارها ماشین کمتری دارند و از رقم کلان یارانه پنهان بنزین به مقدار ۳۷۰ هزار میلیارد تومان درطول سال بهره‌مند نیستند.

وی یادآور شد: تا قبل از تحریم‌های جدید آمریکا و مشکلات به وجود آمده ناشی از تحریم‌ها، دولت پرداخت یارانه‌های بنزین را تقبل کرد اما با توجه به رقم کلان این یارانه دولت دیگر توان پرداخت آن را ندارد ضمن اینکه بیشتر اقشار جامعه این یارانه را دریافت نمی‌کردند.

سلیمانی‌دشتکی یادآور شد: قیمت تمام شده بنزین بیش از ۵۰ هزار ریال است در حالیکه قیمت فروش این ماده سوختی در جایگاه‌های عرصه سوخت ۱۰ هزار ریال بود و کسری قیمت تمام شده معادل ۴۰ هزار ریال را دولت تامین می‌کرد که از این یارانه پنهان خانوارهای دهک‌های پایین و فاقد ماشین بی‌بهره بودند.

مزایای سهیمه بندی بنزین/از افزایش درآمد ارزی کشور تا جلوگیری از قاچاق سوخت

وی در مورد اهداف و مزایای سهمیه‌بندی بنزین هم گفت: واقعیت این است که قیمت بنزین در ایران با منطقه خلیج فارس تفاوت فاحش داشت و همین قیمت ارزان سوخت موجب قاچاق سوخت به کشورهای خلیج فارس و کسب سود کلان برای قاچاقچیان شده بود که با افزایش نرخ و سهمیه‌بندی سوخت، قاچاق بنزین نیز کاهش چشمگیر خواهد یافت.

استاندار ایلام افزود: عواید و درآمد حاصل از سهمیه‌بندی بنزین در قالب کمک‌هزینه به خانواده‌ها داده می‌شود و در واقع با قطع یارانه پنهان بنزین، همه اقشار از مزایای مالی آن بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ درصد تولید بنزین کشور به خارج صادر می‌شد، اظهار داشت: در پی سهمیه‌بندی بنزین با توجه به کاهش مصرف داخلی، کاهش آلودگی‌های زیستی و مدیریت حمل و نقل عمومی و با افزایش میزان صادارات بنزین حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد به درآمد ارزی ملی افزوده می‌شود.

سهمیه بندی بنزین یک اقدام کارشناسی شده است

سلیمانی‌دشتکی یادآور شد: موضوع سهمیه‌بندی بنزین یک مبحث طولانی مدت و مربوط به ماه‌های متمادی بررسی و مطالعه کارشناسی است و کارشناسان این حوزه چندین سال بر روی اجرای درست این طرح کار کرده‌اند.

وی اضافه کرد: سند اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین در برنامه ششم توسعه قید شده است و در قانون یارانه‌های مجلس نیز مصوب شد ولی با توجه به حساسیت موضوع شیوه اجرای درست آن با توجه به اینکه برای مردم بار مالی داشت سخت و حساس بود.

استاندار ایلام تاکید کرد: اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین مصوبه سران هر سه قوه بود و مقام معظم رهبری نیز آن را مورد تایید قرار دادند و دادستان کل کشور هم از اجرای آن حمایت کرد و در نتیجه طرح سهمیه‌بندی بنزین به مرحله اجرا درآمد.

مواضع نمایندگان ایلام منطقی و کارشناسی بود

وی در باره مواضع برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم گفت: برخی نمایندگان مخالف دولت با نطق‌های تند و مغالطه‌آمیز خود و ارائه طرح ۲ فوریتی غیرکارشناسی بر موج احساسات مردم سوار شدند ولی مواضع نمایندگان استان ایلام منطقی و کارشناسی و بر اساس مطالعه واقعیت‌ها بود و البته در این میان کلام رهبری برای همه حجت است.  

آغاز سهمیه‌بندی بنزین بر اساس تصمیم سران سه قوه از بامداد جمعه ۲۴ آبانماه تاثیری بر جایگاه‌های سوخت استان ایلام نداشته و روال عادی و آرام سوختگیری با شرایط جدید در پمپ بنزین‌های استان ایلام جریان دارد.

بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از شهرستان‌های مختلف این شرایط در تمامی مناطق استان ایلام حکمفرماست و هیچگونه ازدحام و شلوغی در جایگاه‌های سوخت دیده نمی‌شود.

مردم ایلام همچون دیگر مناطق کشور با تصمیم سران سه قوه در خصوص سهمیه‌بندی بنزین همراهی کرده و در حال وفق دادن خود با شرایط جدید سوختگیری هستند.

اعتراض‌ها به اصلاح قیمت بنزین که بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی سران قوا از دقایق اولیه بامداد جمعه ۲۴  آبان به اجرا گذاشته شد در شهرهای مختلف اشکال متفاوت داشت که در برخی شهرها این اعتراض‌ها تنها در حد تجمع بود و در برخی شهرها با ایجاد ترافیک همراه شد.

 علی ربیعی سخنگوی دولت، محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس جمهوری و محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه از شامگاه جمعه تاکنون در اظهارنظرهایی جداگانه تأکید کرده‌اند که موضوع تغییر بهای بنزین مصوبه شورای عالی اقتصادی سران قوا و تصمیم همه اجزای نظام است.

همچنین دولت با توجه به دغدغه‌هایی که درباره معیشت مردم وجود دارد موظف است تا تمام پولی که از این مسیر به دست می‌آید در قالب یارانه‌ای جداگانه به حدود ۶۰ میلیون‌ نفر از مردم ایران پرداخت کند و مهمترین مسأله دولت در این اصلاح قیمت، اصلاح نظام پرداخت یارانه به نفع همه مردم بوده است.

دولت تأکید کرده است که به سرعت ساز و کار پرداخت یارانه اصلاح قیمت بنزین اعلام می‌شود و ۶۰ میلیون ایرانی از آن بهره‌مند خواهند شد.