تهران- ایرنا- نتایج تیمی ایران و چین در جام جهانی شمشیربازی موجب شد تا این ۲ تیم در جایگاه ششم و هفتم جام قرار گیرند و سرنوشت صعود به المپیک ۲۰۲۰ توکیو به زمان دیگر موکول شود.

خرده گرفتن به جایگاه ششمی تیم ملی شمشیربازی ایران در جام جهانی، شاید کمی سختگیرانه باشد، زیرا تیم سابر ایران در این مرحله برابر مجارستانی قرار گرفت که در نهایت به یک پای فینال جام جهانی در مصر تبدیل شد و به عنوان نایب قهرمانی رسید.

تیم مجارستان پس از غلبه بر ایران با گذر از تیم ملی ایتالیا به فینال صعود کرد. با وجود آینکه ایران نتوانست در جام جهانی مصر به جمع چهار تیم صعود کند، اما می‌توان نتایج شمشیربازان ایرانی را در این تورنمنت، مثبت ارزیابی کرد، زیرا سابریست‌ها با کسب ۳۰ امتیاز از آوردگاه مصر توانستند خود  را تا رده پنجم برترین تیم‌های جهان بالا بکشند.

اما چرا با وجود کسب این امتیاز و جایگاه پنجم ایران در رده‌بندی جهانی، سابریست‌ها نتوانستند از تورنمنت مصر سهمیه توکیو ۲۰۲۰ را کسب کنند؟ برای پاسخ به این پرسش لازم است ابتدا شیوه توزیع سهمیه در این رشته مورد بررسی قرار گیرد. بنا بر اعلام فدراسیون جهانی (fie) چهار تیم نخست رده‌بندی به طور مستقیم جواز حضور در آوردگاه توکیو را کسب خواهند کرد و بهترین تیم آسیایی نیز به سرزمین آفتاب خواهد رفت. اگر بخواهیم قدرت‌های شمشیربازی آسیا را مورد بررسی قرار دهیم باید گفت براساس رده‌بندی کنونی (fie)، کره جنوبی قهرمان مسابقات مصر و تیم رنکینگ یک جهانی بدون‌شک یکی از حاضران در توکیو است.

در کنار این تیم سه تیم ژاپن، ایران و چین نیز مدعی به شمار می‌روند. ژاپن به خاطر میزبانی صعودش از پیش قطعی شده است و رقابت بین ۲ تیم چین و ایران برای کسب سهمیه در گرفته است؛ رقابتی که در جام جهانی مصر ادامه داشت و این ۲ تیم در جایگاه ششم و هفتم جام قرار گرفتند. ایران در جام جهانی مصر در دور نخست استراحت داشت و در دور دوم ژاپن را با نتیجه نزدیک ۴۴ بر ۴۵ از پیش رو برداشت و در دور سوم به تیم مجارستان نایب قهرمان بازی‌ها باخت؛ باختی که موجب شد تا ایران به جمع چهار تیم صعود نکند و در نهایت ششم شود.

تیم کشورمان در نهایت برای تعیین رتبه خود مقابل فرانسه به برتری ۴۵ بر ۴۴ دست یافت و سپس مقابل آلمان با حساب ۴۵ بر ۳۸ شکست خورد و با ایستادن در رتبه ششم به کار خود پایان داد.

در آن سو چین نیز در قامت یک مدعی ظاهر شد و تیم‌های آمریکا و فرانسه را از پیش رو برداشت اما در مرحله یک‌هشتم نهایی باخت و به جایگاه هفتم بسنده کرد؛ جایگاهی که موجب شد تا نتایج این تیم به سدی در برابر صعود ایران به المپیک تبدیل شود. تیم سابر ایران باید در تورنمنت هایی که پیش از توکیو ۲۰۲۰ برگزار می‌شود نتایج بهتری نسبت به مردان سرزمین اژدهای زرد کسب کند.

حال باید منتظر ماند تا مشخص شود چه تیمی قرار است از آسیا جواز حضور در توکیو ۲۰۲۰ را کسب کند. بدون‌شک تیم ایران در شرایط کنونی یکی از جدی‌ترین گزینه ها به شمار می‌رود؛ گزینه‌ای که می‌تواند با حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شگفتی‌ساز شود. تیم ایران برای صعود به المپیک ۲۰۲۰ توکیو سه تورنمنت مهم دیگر پیش رو دارد. مطابق تقویم فدراسیون جهانی این رشته، مسابقات جام جهانی لهستان که از دوازدهم تا چهاردهم بهمن‌ماه برگزار می‌شود یکی از این گزینشی‌ها است.

همچنین مسابقات جام جهانی ایتالیا هفدهم تا نوزدهم اسفندماه در شهر پادووا این کشور برگزار می‌شود و در نهایت فروردین ماه سال ۱۳۹۹ سابریست‌های ایران باید در مسابقات جهانی شمشیربازی که در مجارستان برگزار می‌شود، شرکت کنند. پس از مسابقات مجارستان فدراسیون جهانی جمع‌بندی لازم را انجام خواهد داد تا برترین ها را برای حضور در توکیو ۲۰۲۰ انتخاب کند.

براساس دستورالعمل فدراسیون جهانی این رشته، چهار تیم اول رنکینگ جهانی اسلحه سابر سهمیه المپیک را به صورت مستقیم دریافت می‌کنند. چهار تیم بعدی هم از میان تیم های پنجم تا شانزدهم رنکینگ جهانی انتخاب خواهند شد. بدین ترتیب که تیم‌های اول هر قاره صاحب سهمیه می‌شوند. 

رقابت‌های جام جهانی مصر از ۲۳ تا ۲۵ آبان‌ماه در قاهره برگزار شد. تیم ملی شمشیربازی سابر  ایران با ترکیب مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی به مربی‌گری پیمان فخری در این مسابقات حاضر شد.