به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در ابتدای جلسه درس خارج فقه درباره مسائل پیشآمده پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، مطالبی بیان کردند. بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله خامنهای فرمودند: قبل از اینکه بحث را شروع بکنیم من عرض بکنم که در این یکی دو روز حوادثی بهدنبال مصوبه سران کشور، سران قوا اتفاق افتاد؛ دیشب پریشب در برخی از شهرهای کشور متأسفانه مشکلاتی هم درست شد تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد. از این کارها هم در این یکی دو روزه شد.
رهبر معظم انقلاب بیان داشتند: سران قوا به پشتوانه کارشناسی تصمیمی برای کشور گرفتهاند، باید به آن تصمیم عمل شود؛ این یک نکته. نکته دوم اینکه یقیناً بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران یا ناراحت میشوند یا به ضرر ایشان است یا خیال میکنند به ضررشان است. به هر تقدیر ناراضی میشوند لکن آتش زدن به فلان بانک این کار مردم نیست کار اشرار است؛ کار اشرار است این را باید توجه داشت.
بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که بیانات آیت الله خامنه ای در ابتدای درس خارج فقه درباره حمایت از تصمیم روسای قوای سه گانه در مورد بنزین بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی داشته است.
لزوم پیروی از درسهای عبرت آموز رهبری معظم انقلاب و سیاستهای راهبردی ایشان در مواجهه با ناآرامیها از جمله مهمترین محورهای مورد توجه در رسانههای کشور بوده است.
رسانههای اصلاح طلب
روزنامه ایران: سخنان مقام معظم رهبری پیامی روشن برای کسانی است که گمان میکنند در هر زمینهای حق اظهار نظر و صدور دستورالعمل اجرایی دارند. ایشان چهل سال است با این مسائل کما بیش از نزدیک آشنا هستند، ولی در مقام تصمیمگیری معتقدند که باید بهکارشناسی ارجاع شود، بدیهی است انتظار میرود که سایرافراد در اتخاذ موضع و اظهار نظر دقت کافی نمایند.
لزوم پیروی از درسهای عبرت آموز رهبری معظم انقلاب
روزنامه آرمان ملی در مطلبی به نگارش محمد محمودی تحلیلگر مسایل سیاسی نوشت: سخنان بسیار هوشمندانه روز گذشته رهبر معظم انقلاب درباره موضوع افزایش قیمت و مدیریت مصرف بنزین در کشور در حالی ایراد شد که تندروها بازهم به مثابه برجام، بهانحراف افتادند و گذشته از خالی کردن پشت دولت در یکی دو روز گذشته، به جداسازی خرج نظام و مجلس و حتی رئیس قوه قضائیه از این تصمیم ملی و جمعی پرداختند که خوشبختانه رهبری معظم انقلاب این فتنه خطرناک را در نطفه خفه کردند و با درایت کمنظیر خود، درس ضرورت اجماع عمومی و همبستگی ملی را در گردنههای تاریخی به افکار افراطی دادند. تا همگان بدانند مبنای تصمیمات بزرگ کشور از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تا برجام و بنزین، افکار تفرقه افکنانه تندروها نبوده، نیست و نخواهد بود. بلکه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام ارکان موظفند که فراتر از منافع باندی و گروهی به منافع ملی کشور بیندیشند و نه تنها در بزنگاههای مهم، جا خالی نکنند بلکه همه باید ایثارگرانه سینه خود را مقابل هزینهها سپر کرده و از سیبل کردن یکدیگر بشدت بپرهیزند که تفرقهافکنی جز شکست جمعی ارمغان دیگری نخواهد داشت.
پیامهای سخنان مقام معظم رهبری
روزنامه ایران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مینویسد: ایشان به صراحت اعلام کردند که در این باره نظر کارشناسی ندارند. این پیامی روشن برای کسانی است که گمان میکنند در هر زمینهای حق اظهار نظر و صدور دستورالعمل اجرایی دارند. ایشان چهل سال است با این مسائل کما بیش از نزدیک آشنا هستند، ولی در مقام تصمیمگیری معتقدند که باید بهکارشناسی ارجاع شود، بدیهی است انتظار میرود که سایرافراد در اتخاذ موضع و اظهار نظر دقت کافی نمایند. در سخنان رهبرمعظم انقلاب این پیام آشکار وجود داشت که میان اعتراض و تخریب باید تمایز جدی قائل شد. هر تصمیمی میتواند موجب خوشحالی یا اعتراض عدهای شود، تا اینجا بحثی نیست و شکی وجود ندارد، ولی عبور کردن از این مرحله و تخریب بانک و آتشزدن اتوبوس جز خیانت به مردم نتیجه دیگری ندارد، باید میان این دو مسأله تفاوت گذاشت. بههمان میزان که در مقابل تخریب باید برخورد کرد، باید حق اعتراض را به رسمیت شناخت. این دو رفتار دو روی یک سکه هستند. پس از اتفاقات سال ۹۶ این گزاره بهطور جدی مطرح شد که حق اعتراض مسالمتآمیز و مدنی به رسمیت شناخته شود و زمینههای آن فراهم شود، چند هفتهای در این باره صحبت و سپس به فراموشی سپرده شد.
قدردانی از رهبر معظم انقلاب
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود در جلسه علنی مجلس از ورود رهبر انقلاب اسلامی به مسایل مهم قدردانی کرد.
خبرگزاری ایلنا عنوان کرد: محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری با تقدیر از حمایت رهبر انقلاب اسلامی از تصمیم سران قوا در اصلاح قیمت بنزین گفت: حمایت ارزشمند مقام معظم رهبری نشان میدهد شجاعت و تدبیر در زمان تصمیمگیری برای انجام جراحیهای اقتصادی با هدف حمایت از معیشت مردم و بهبود شرایط اقتصادی کشور یکی از مطالبات رهبر انقلاب است.
تارنمای فرارو گزارش داد: آقای علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه در نطق پیش از دستور خود در صحه علنی مجلس، گفت: از رهبر معظم انقلاب اسلامی به خاطر سخنان حکیمانه ایشان که مسیر حرکت اصلی مردم و مسئولان را در حوادث اخیر روشن نمودند، قدردانی میکنیم.
رسانههای اصولگرا
روزنامه جوان: قانون گرایی و احترام به تصمیمات قانونی و ایجاد امنیت و مقابله با هر عامل ناامن کننده جامعه، سیاست راهبردی رهبری معظم انقلاب در مواجهه با پدیدههای سیاسی – اجتماعی است.
لزوم پاسخ درخور به توصیههای رهبر معظم انقلاب
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در بخشی از یادداشت روز این روزنامه نوشت: در این میان نکته مهم دیگری نیز هست و آن اینکه رهبر معظم انقلاب در جلسه درس خارج یادشده فرمودند: ...اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم. من این را گفتم، حمایت هم میکنم. سران قوایند، نشستند با پشتوانه کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم. حضرت آقا به کار کارشناسی شما اعتماد کردهاند و انتظار آن است که شما هم با انجام مو به موی توصیههای حضرتش به این اعتماد پاسخی شایسته و درخور بدهید. از جمله آنکه همه توان خود را برای پیشگیری از افزایش قیمت کالا و خدمات که در بیانات ایشان آمدهاست به کار گیرید و مردم را با گرانی افسار گسیخته و موج تورم احتمالی دیگر به حال خود رها نکنید و صدالبته صداقت با مردم و دوری از زندگی اشرافی نیز از لوازم آن است.
موضعگیری دلسوزانه مقام معظم رهبری
روزنامه رسالت در سرمقاله خود مینویسد: یکی از ارزندهترین درسهای ماجرای اخیر، نحوه موضعگیری رهبر معظم انقلاب اسلامی و دلسوزی ایشان است. امامی که در ماجرای پایان جنگ، تمام تبعات و مسئولیت پایان جنگ را شخصا پذیرفت و جام زهر نوشید، اینک خلفی دارد که جور بسیاری از کمکاریها و ضعف مسئولان را میکشد و در برابر آتش فتنهای که دیگران باعث اش شدهاند، یکتنه میایستد. ایشان حتی دیروز صبح در ابتدای درس خارج فقه خود، مواضع خود را صریحا بیان کرده و پای تصمیم سران قوا ایستادند تا با یکپارچه کردن حرف و عمل مسئولان، در ادامه روز، هیچ مسئول و مقامی در هیچ کجا و بهویژه مجلس، باعث تضعیف مصوبه سران قوا نشود.
حمایت مشروط آیت الله خامنهای از طرح افزایش قیمت بنزین
روزنامه سیاست روز نوشت: دولت وعده داده که پس از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین نظارت و کنترل دقیق و شدیدی را بر بازار و عرضه کالاها و خدمات به مردم خواهد داشت تا افزایش قیمتی پس از اجرای تصمیم اتفاق نیفتد. نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز روز گذشته در درس خارج فقه بر آن تاکید کردند. رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند؛ مسئولان هر چه میتوانند دقت و مراقبت کنند تا مشکلات این طرح (سهمیه بندی) برای مردم هر چه ممکن است کم شود. ایشان تاکید کردند که اجرای این طرح به گرانی کالاها منجر نشود. حضرت آیت الله خامنه ای در سخنان خود نظر مثبت و یا منفی درباره طرح دولت و تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن اعلام نکردند اما براساس آنچه که در زمان تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی با محوریت سران سه قوه فرموده بودند از تصمیمات این شورا حمایت میکنند، اما این حمایتها قطعاً و قاعدتاً مشروط است. مشروط به این که تصمیمات و اقدامات این شورا با محوریت سران سه قوه، زیانی به مردم وارد نکند، همانگونه که این شرط در سخنان روز گذشته ایشان در درس خارج فقه مطرح شد.
به گزارش تارنمای مشرق نیوز، امین اسدی، فعال رسانهای در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: رهبر انقلاب فرمودند که سران قوا تصمیمی گرفتند و باید به آن عمل شود. کاملا این جمله درست است چون اگر مسئولین در مورد این تصمیم کوتاه بیایند، دیگه هر آشوبگری برای هر قانونی یک بحران در جامعه درست میکند. در ضمن آقا چندین بار تاکید کردند که مسئولان قول دادند که کالاها گرون نشود.
سیاستهای راهبردی رهبری در مواجهه با ناآرامیها
روزنامه جوان نوشت: اینکه رهبر انقلاب با این ادبیات صریح میفرمایند: گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت میکنم. بدان مفهوم است که قانون گرایی باید مبنای عمل آحاد یک کشور چه مخالف یا موافق با تصمیمات حکومتی باشد. این سخن و نگاه رهبری نشئت گرفته از تجربهای است که بارها در دوران حیات جمهوری اسلامی آن را شاهد بوده و تجربه کرده ایم که نحوه مواجهه رهبری در فتنه ۸۸ از مصادیق بارز آن است. قانون گرایی و احترام به تصمیمات قانونی و ایجاد امنیت و مقابله با هر عامل ناامن کننده جامعه، سیاست راهبردی رهبری معظم انقلاب در مواجهه با پدیدههای سیاسی – اجتماعی است. سیاستی که منبعث از آموزههای دینی و ارزشگذاری به نعمت امنیتی است که کتاب خدا و پیامبرش بر آن تأکید داشتهاند. چراکه توجه به امنیت و احترام به قانون، شاه بیت یک حکمرانی سالم است.
به گزارش خبرگزاری فارس، کمیل خجسته در یادداشتی نوشت: هفته پیش اردوغان خبر داد که میخواهند حوادث عراق را به ایران سرایت بدهند. رهبری قبل از این اتفاقات و در دیدار پدافند دو مرتبه به فتنه جدید هشدار داد و در کنارش ما هنوز دور نشدهایم از تجربه آشوبهای دی ۹۶ و تابستان داغ ۹۷. تجربه نشان داده است رهبری در میدان است. آنجا که خلاء است شجاعانه وارد میدان میشود. دو خلا بزرگ این روزها را بر غبار فضا میافزود. اول اینکه موضع رهبری موجب شد تا صف مسئولین و نخبگان یکپارچه شود تا مسئله واقعی حل شود و رخنه از بین برود. رخنه بسیار خطرناک است. در اطراف کشورمان تجربهاش را دیدیم. فرض کنید مجلس امروز طرح سوال از رییسجمهور را پیش میکشید؟ طرح دو فوریتی لغو آن را به صحن میآورد؟ چه میشد؟ درون حاکمیت بحث و جدلهای زمانبر دوای درد مردم نبود و از آن طرف هم جماعت آشوب نقطه تمرکزی برای تجمع پیدا میکردند و تازه اول شکلگیری آشوب گسترده بود و در پی آن به خطر افتادن کسب و کارهای مردم، برهم خوردن امنیت که مقدمه هر اقدامی است.
خبرگزاری تسنیم گزارش داد: رهبر انقلاب در سخنرانی خود از یک طرف نگرانیهای مردم را کاملاً بهرسمیت شناختند و تأکید کردند که مسئولان باید دقت کنند، مواظبت کنند و هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند... الآن گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی، خب، این برای مردم خیلی مشکلات درست میکند، باید مراقبت کنند و همچنین قاعدهی اعتراض را پذیرفته گفتند که یقیناً بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران میشوند یا ناراحت میشوند یا بهضررشان است یا خیال میکنند بهضررشان است به هر تقدیر ناراضی میشوند، اما از سوی دیگر بلافاصله اعتراض را از شرارت و ایجاد ناامنی تمیز داده و حساب معترضان را از اشرار جدا کردند و به همه تأکید کردند که اعتراض نباید با ناامنی و آشوب و آتشزدنها و خسارت به اموال یکی تلقّی شود. این جداسازی و تمیزدادنها، منطبق با قواعد عقلی است؛ چه آنکه اولاً امنیّت مهمترین موهبتی است که بدون حضور در سایه آن نمیتوان هیچ مسئلهای و بهخصوص هیچ انتقادی را بهنحو منطقی و اصولی پیگیری کرد و محصول ناامنی، حرکت از یک وضعیت بد مفروض به وضعیتی قطعاً بهمراتب بدتر است.