علیرضا کاظمی روز دوشنبه در آئین آغاز به کار رسمی و رونمایی از چارچوب و نقشه راه «کانون یاریگران زندگی» در مدارس کشور در دبیرستان شهدای هفتم تیر منظقه ۶ تهران اظهارداشت: البته به دلیل شرایط خاص حاکم بر فضای عمومی جامعه این دانشآموزان در معرض آسیبهای مختلف هستند که باید آگاهی، دانش و مهارتهای آنان افزایش پیدا کند.
وی گفت: این دانشآموزان ممکن است ناخودآگاه برای ایجاد آرامش کاذب به سمت مواد مخدر سوق پیدا کنند، امروز مواد مخدر الگوهایش تغییر کرده و بنابراین آگاهسازی از عوامل آسیبزای این حوزه برعهده کانون یاریگران زندگی است.
کاظمی با اشاره به شکلگیری کانون یاریگران زندگی در مدارس کشور افزود: این کانون امسال در قالب طرحی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۲۰ درصد مدارس اجرا میشود و خرسندیم که این ستاد در کنار رویکردهای درمانی و مبارزه با این بلای خانمان سوز، رویکرد پیشگیرانه را در اولویت قرار داده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش اظهارداشت: اگر قرار است تحولی در حوزه فرهنگی کشور انجام شود، جایگاه آن در آموزش و پرورش به عنوان محور توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و تمام برنامهریزیها در این نهاد زمانی ارزش پیدا میکند که در مدرسه و جامعه دانشآموزی اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه باید در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی تمام نهادهای عمومی و غیرعمومی به عنوان یاریگر به همنوعان خود کمک کنند، افزود: مهمترین حرکت راهبردی راهاندازی کانون یاریگران زندگی در مدارس است که پرچم شکلگیری این کانون امروز با دستان دانشآموزان برافراشته میشود.
کاظمی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد فردای روشن، درخشان و مبرا از آسیبهای اجتماعی داشته باشیم باید مدارسی پاک و سالم در اختیار داشته باشیم و باید حساسیتهای لازم را در دانشآموزان ایجاد کنیم.
طرح کانون یاریگران زندگی از ۲۲ تا ۲۸ آبان به مناسبت هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی در مدارس کشور اجرا می شود.