تبریز - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه اصلاح قیمت بنزین از سال‌های گذشته همواره مطرح بوده است، گفت: تعهد دولت بازگشت عایدات حاصل از افزایش قیمت بنزین به مردم ویژه اقشار کم‌درآمد است.

داود بهبودی امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه اقتصاد ما وابسته به نفت استٰ، اصلاح شاخص قیمت حامل‌های انرژی همواره مطرح بوده، ولی به دلیل برخی فشارهای اجتماعی هیچگاه تحقق نیافته است.

وی افزود: از اوایل سال جاری بارها در ارتباط با افزایش قیمت بنزین و به هنگام سازی کارت سوخت اطلاع رسانی و صحبت شده بود که این اصلاح قیمت در راستای اصلاح ساختار اقتصادی کل کشور، کاهش وابستگی به نفت اصلاح الگوی مصرف و کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی ضروری است.

بهبودی گفت: از قبل افزایش قیمت بنزین در یک سال نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد عاید دولت می‌شود و تعهد دولت این است که کل این عایدات به حدود ۱۸ میلیون خانوار کم درآمد کشور اختصاص یابد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: براساس طرحی که دولت ارائه کرده، علاوه بر پرداخت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خانوارهای تک نفری ماهانه ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، پنج نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوارهای پنج نفر و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان پرداخت می‌شود.

وی تشریح کرد: متوسط میزان مصرف بنزین در ایران ۸۲ میلیون  نفری روزانه حدود ۱۰۰ میلیون لیتر است، یعنی هر فرد روزانه ۱.۲۵ لیتر سوخت مصرف می‌کند که خروجی آن آلایندگی محیط زیست و در نهایت از بین رفتن سوخت است.

بهبودی اضافه کرد: برای کنترل این امر یکی از موثرترین ابزار اصلاح و واقعی سازی قیمت‌ها است در واقع فرصتی فراهم می‌شود کالای ارزشمند بنزین را به جای هدر دادن به انواع دیگر انرژی تبدیل و استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مردم از ابتدای سال جاری فشار تورمی شدیدی را تحمل کرده و در جامعه زمینه تورمی جدید وجود ندارد؛ تمام تلاش دولت این است که افزایش قیمت بنزین تبدیل به عارضه و فشار اقتصادی بر مردم نشود و در جهت اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت اثرگذار باشد.