رشت- ایرنا - مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گیلان گفت: تا کنون؛  ۱۳هزار و ۶۳۲ هکتار از اراضی کشاورزی سنتی و مدرن گیلان زیر پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته است.

شاه نظری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حدود دو هزار و ۷۲۲ هکتار از اراضی باغی و زراعی  استان به طول بیش از یکصد کیلومتر آبیاری کم فشار اجرا شده است.
وی تصریح کرد :در راستای حمایت همه جانبه دولت تدبیر و امید از تولیدات داخلی و به ویژه  تولیدات کشاورزی استان، در سال ۹۸ نیز اعتبارات مناسبی برای اجرای سامانه های نوین آبیاری به باغ ها  و مزارع اختصاص یافت.
وی  با اشاره به اینکه برنامه ریزی های  انجام شده از محل اعتبارات یاد شده،  اجرای  این سامانه ها در باغ ها  و مزارع در اقصی نقاط استان در دستور کار جدی این مدیریت قرار داد،  گفت: سهم کمک های دولت در این بخش تا سقف ۸۵ درصد به صورت بلاعوض می باشد.
وی اجرای سامانه های نوین آبیاری را موجب افزایش  ۸۵ درصد راندمان مصرف آب عنوان و خاطرنشان کرد: مهم ترین اهداف این قانون حفاظت از خاک و صیانت از آن از نظر فرسایش، حاصلخیزی، قاچاق خاک، تخریب، آلودگی و هر گونه سوء استفاده از آن است

به گزارش ایرنا، یکی از اهدافی که در جهت کاهش نیازهای آبی در بخش کشاورزی دنبال می شود، افزایش بهره وری آب است. افزایش بهره وری از روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از مهمترین آنها کاهش آب مصرفی در واحد سطح و عملکرد ثابت محصول در همان واحد می باشد. مهمترین ابزار دستیابی به این هدف از طریق تغییر شیوه های آبیاری و مدرن سازی به عنوان سخت افزار و مدیریت و بهره برداری مناسب به عنوان نرم افزار خواهد بود و به همین دلیل توسعه روش های نوین آبیاری یکی از رویکردهای برنامه ریزان کشور بوده است.

در استان گیلان میزان هدر رفت آب از اراضی، با توجه به نوع پوشش کانال‌های انتقال و توزیع آب و کیفیت طراحی آن‌ها و همچنین عدم لحاظ کردن آب خروجی از کرت به عنوان تلفات (زیرا در اراضی پایین دست در آبیاری کرت دیگر استفاده‌ می‌شود) متغیر است. به گفته کارشناسان این حوزه؛ میزان هدر رفت آب در این بخش بسیار محسوس است و برنامه‌ریزی و مدیریت برای کاهش آن می‌بایست در دستور کار متولیان این امر قرار گیرد و لازم است برای کاهش تلفات آب، بهبود ساختار شبکه آبیاری و زهکشی سپیدرود، توسعه شبکه مدرن آبیاری، ارتقاء سازه‌های کنترل و تنظیم آب، پوشش‌دار کردن کانال‌های انتقال و توزیع آب، مدیریت زهکش‌ها برای استفاده مجدد از آب خروجی از اراضی به خصوص با نصب سازه‌های کنترلی جهت ذخیره آب در زهکش و استفاده از آن در مواقع نیاز مورد توجه باشد.

گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.سد سفید رود ۷۵ درصد آب استان در بخش کشاورزی و سد آیت الله بهجت ۷۰ درصد آب جمعیت شهری و شرب در گیلان را تامین می کنند.