«داوود نصرارکن» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ذخائر بانک خون این پایگاه با کاهش خون و فرآوردههای خونی مواجه شده و برای جبران این کاهش نیاز است افراد از همه گروههای خونی با مراجعه به پایگاه انتقال خون این شهرستان برای اهدای خون مراجعه کنند.
وی افزود: با توجه به مصرف بخشی از خونهای ذخیره شده توسط بیماران نیازمند، هماکنون این پایگاه به تمام گروههای خونی برای ذخیره و مصرف بیماران احتیاج دارد.
وی با بیان اینکه علاقمندان به اهدای خون، هنگام مراجعه به این پایگاه باید کارت شناسایی معتبر به همراه داشته باشند، اضافه کرد: پایگاه انتقال خون مهاباد در تمامی روزهای هفته به جز ایام تعطیل از ساعت ۷:۴۵ صبح تا ۱۳:۳۰ آماده دریافت خون از مردم است.
وی گفت: خونهای اهدایی مردم این شهرستان علاوهبر تامین نیاز خونی این شهرستان به سایر مراکز بیمارستانی شهرستانهای جنوب آذربایجانغربی نیز ارسال میشود.
«نصرارکن» در خصوص شرایط اهدای خون نیز بیان کرد: داوطلبان اهدای خون باید حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال سن داشته باشند و وزن آنها نیز حداقل ۵۰ کیلوگرم باشد.
سال گذشته در مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ داوطلب اهدای خون در مهاباد موفق به اهدای خون شدند.
اداره انتقال خون مهاباد تأمین کننده خون موردنیاز مراکز بیمارستانی شهرستانهای جنوب آذربایجانغربی از جمله میاندوآب، تکاب، شاهیندژ، بوکان، نقده، سردشت، پیرانشهر و تکاب است.
سازمان انتقال خون ایران در مرداد ۱۳۵۳ با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خونرسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تأمین خون و فرآوردههای سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند، به خصوص مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی به وجود آمد؛ از آن تاریخ به بعد، سالروز تأسیس سازمان انتقال خون در نهم مرداد ماه، به عنوان روز اهدای خون نامگذاری شده است.
یکی از مهمترین فواید اهدای خون نجات زندگی انسانها و بهبود سلامت جسمانی خود فرد است؛ بر اساس تحقیقات انجام شده، اهدای خون به طور منظم سبب مصونیت فرد در برابر بیماریهای قلبی و عروقی میشود؛ بنابراین میتوان گفت اهدای خون نه تنها برای افراد سالم زیانی ندارد، بلکه سبب جلوگیری از ابتلای آنها به برخی از بیماریها نیز خواهد شد.
مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شدهاست.