بیروت - ایرنا - بیش از یک ماه از آغاز تظاهرات اعتراض آمیز در لبنان می گذرد، اما در پی استعفای نخست وزیر هنوز شخصی برای تشکیل کابینه معرفی نشده و رکود بر صحنه سیاسی این کشور سایه انداخته است.

کارکنان برخی موسسات لبنان از جمله مخابرات اعتصاب کرده اند و بانک ها نیز که از ابتدای اعتراضات تعطیل شده بود، در هفته سوم فعالیت خود را از سر گرفتند، اما اندکی بعد بار دیگر به مدت ده روز تعطیل اعلام شد و امروز ( سه شنبه) بار دیگر منابع خبری لبنان از بازگشایی بانک ها خبر دادند.

گفته می شود کارمندان بانک امروز به منظور سروسامان دادن امور در شعب حضور می یابند و فردا بانک ها به روی مردم گشوده خواهد شد.

مسدود کردن و بازگشایی راهها به صحنه معمول و هر روز در بیروت تبدیل شده به گونه ای که مرتبا روز گزارش هایی از مسدود بودن برخی راههای ارتباطی در نقاط مختلف پایتخت و سپس بازگشایی آن می رسد.

از تظاهرات به شکلی که در هفته های گذشته رخ داد، خبر چندانی نیست و بیشتر اعتراضات به شکل تحصن در مقابل برخی موسسات مانند بانک ها در جریان است و امروز نیز  همزمان با بازگشایی بانک ها، نگرانی در خصوص تحصن مردم و بروز برخی مشکلات و برخوردها وجود دارد.

همچنین جلسه قانونگذاری پارلمان لبنان در حالی قرار است ظهر امروز تشکیل شود که "نبیه بری" رئیس پارلمان هفته گذشته اعلام کرد که به دلیل شرایط امنیتی جلسه پارلمان به سه شنبه هفته آینده (امروز) موکول می شود.

وی که دیروز اوضاع کنونی لبنان را به کشتی در حال غرق شدن توصیف کرد، همچنان بر مکلف کردن "سعد حریری"  به تشکیل کابینه اصرار دارد.

در این میان انصراف "محمد الصفدی" که برای تشکیل کابینه معرفی شده بود، بحث و اتهام زنی بین "جریان آزاد ملی" به ریاست "جبران باسیل" وزیر خارجه دولت پیشبرد امور و "جریان المستقبل" به ریاست حریری را به دنبال داشت به گونه ای که برخی محافل سیاسی لبنانی در خصوص سوق یافتن روند امور به سمت صف بندی شدید سیاسی هشدار دادند.

در این شرایط پرواضح است که لبنان با آتش داغ سیاسی و اقتصادی روبه رو است که هر روز بیشتر زبانه می کشد.

اما در خصوص تکاپوی مردمی، ظهر دیروز نشستی بین برخی شخصیت ها و گروههای فعال در اعتراضات در هتل "کومودور" در بیروت برگزار شد؛ نشستی که دست اندرکاران آن پوشش رسانه ای گفت و گوها و رایزنی های آن را ممنوع اعلام کردند و به این ترتیب به هیچ رسانه ای اجازه پوشش داده نشد.

حزب موسوم به "فراکسیون ملی و ائتلاف ملی" و گروه  "بیروت شهر من است" از جمله گروههای شرکت کننده در نشت دیروز بودند که چند ساعت به طول انجامید و شرکت کنندگان در این نشست در پایان، تشکیل دولت انتقالی را خواستار شدند.

به نوشته روزنامه "الاخبار"، در پایان نشست دیروز فعالان تکاپوی مردمی، تاکید شد که لبنانی ها باید هوشیار و صبور باشند و بدون خستگی با هرگونه تلاش برای از بین بردن انتفاضه و یا ایجاد تفرقه و منحرف کردن آن از مسیر اصلی اش، مقابله کنند و مانع از سوق یافتن کشور به سمت جنگ داخلی و هرج و مرج شوند و در برابر دخالت های سیاسی و خارجی بایستند و این حاصل نمی شود مگر با تشکیل دولت انتقالی ملی که مورد رضایت انتفاضه و مردم باشد و با شفافیت کامل کار کند.