قم - ایرنا - رئیس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و با خوب ارزیابی کردن عملکرد کادر اجرایی بیت و یکمین جشنواره تئاتر استان گفت: نقد منصفانه اهالی هنر قم موجب ارتقای جشنواره تئاتر قم می شود و از این نقدها برای شناسایی و رفع مشکل‌ها و ارتقای جشنواره استقبال می‌کنیم.

حسن دلیر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر اینکه نقدها باید باهدف اصلاح مشکل‌ها و بهبود جشنواره دوره آینده تئاتر استان باشد افزود: هنرمندان استان در صورتی که نقدی به نحوه برگزاری این جشنواره دارند می‌توانند برای آسیب‌شناسی و رفع این مشکل‌ها،‌نقطه نظرات خود را به معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ارائه دهند.

‌ وی با تاکید بر اینکه نقدهای وارده به روند اجرایی این جشنواره نباید جنبه تخریبی داشته باشد اظهار داشت: این جشنواره از نظر اجرایی دارای نظم خوبی بود ضمن اینکه اضافه شدن بخش‌های جدید به این جشنواره مانند نمایشگاه پوستر تئاتر و مسابقه عکس تئاتر بر جذابیت و جامعیت بیست و یکمین جشنواره تئاتر استانی قم افزود.

دلیر، ادامه داد: گزارش تصویری و عکاسی از تئاتر نقش مهمی در مستندسازی این هنر دارد که برای ترغیب عکاسان استان برای فعالیت در این بخش و همچنین نمایش آثار ممتاز عکاسان استان با موضوع تئاتر، نخستین مسابقه عکس تئاتر به عنوان یکی از بخش‌های جانبی این جشنواره برگزار شد.

رئیس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم اظهار داشت: انجمن‌های عکس و هنرهای نمایشی قم از جمله انجمن‌های هنری فعال و اصلی در استان است که برگزاری نمایشگاه تئاتر عکس می‌تواند عاملی برای نزدیکی این ۲ رشته در قم باشد.

وی، استفاده از چهره‌های صاحب‌نام تئاتر استان به عنوان داور را از جمله دیگر ویژگی‌های مثبت این جشنواره دانست و ادامه داد: داوران این جشنواره دارای سال‌ها سابقه فعالیت در هنرنمایشی و از نظر تخصصی و فنی چهره‌های شناخته‌شده تئاتر قم بودند.

دلیر، با اشاره به تنوع موضوعی آثار راه‌یافته به مرحله پایانی این جشنواره گفت: تنوع موضوعی راه‌یافته به مرحله نهایی این جشنواره بسیار زیاد و دارای موضوع‌های مختلف از دفاع مقدس،‌تاریخی،آسیب‌های اجتماعی و مذهبی داشته است که این داوران را برای انتخاب و مقایسه آثار برتر دچار مشکل کرد.

رئیس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بیان کرد: در صورتی که جشنواره پیرامون یک موضوع خاص باشد، داوری و امکان مقایسه آثار راحت تر خواهد بود.

مرحله‌نهایی بیست‌ویکمین جشنواره‌تئاترقم که از ۲۱ آبان‌ماه آغاز شده بود در ۲۴ آبان‌ماه با معرفی نفرات برتر در بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.

نمایش «بمانی رفتی، بمانی رفته ای» به کارگردانی محمدرضا شاهمردی با موضوع خودشناسی و توجه به تاریخ و ادبیات کهن ملی، نمایش «وداع با اسلحه» به کارگردانی شاهین سلطانی با موضوع ارزش‌های دفاع مقدس، نمایش «مهندس واشینگ کلوز» به کارگردانی ابوالفضل بلغندر با موضوع اجتماعی ارزش‌های انسانی و همچنین نمایش «اشک خدا» با کارگردانی مرضیه بنی علی با موضوع آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر از جمله آثار راه‌یافته به مرحله نهایی این جشنواره بود.

نمایش «پنج متری اول، بن بست سوم» به کارگردانی احمد شریفی فرد با موضوع نقش خانواده ناسالم در ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی و لاابالی‌گری و اعتیاد، نمایش «رأس ساعت پنج» به کارگردانی مهناز رود ساز با موضوع جنایت منافقین در بمب‌گذاری حرم امام رضا (ع) و کرامات امام رضا (ع) و همچنین نمایش «غسال خان» به کارگردانی رضا جعفری و با موضوع تاریخ انقلابی ایران و مبارزات ستارخان از دیگر آثار راه‌یافته به مرحله نهایی بیست و یکمین جشنواره تئاتر استانی قم بود.