به گزارش صفحه عربی تارنمای شبکه رادیو تلویزیون «دویچه وله» آلمان، بسمه ۴۵ ساله کوچک ترین دختر شاه دوم سعودی و از جایگاه ویژه ای در حکومت آل سعود برخوردار است.
وی وبلاگ نویس، نویسنده، روزنامه نگار و فعال رسانه ای سعودی در زمینه حقوق بشر و منتقد تبعیض علیه زنان عربستانی است و در ارتباط با تحولات جهان عرب و شرایط حاکم بر این کشورها از نظر سیاسی ، اجتماعی و دینی دارای دیدگاه های خاص خویش است.
گزارش های رسیده حاکی است که ناپدید شدن این شاهزاده سعودی با شعله ور شدن اختلافات داخلی در درون خاندان آل سعود و کشیده شدن پای برخی از شاهزاده ها به دادگاه عربستان همزمان شده است.
گفته می شود بسمه به همراه یکی از دخترانش در ریاض پایتخت عربستان در بازداشت خانگی بسر می برد.
یکی از نزدیکان این شاهزاده سعودی که به دلایل امنیتی خواست نامش فاش نشود، در گفت وگو با شبکه رادیو تلویزیون دویچه وله آلمان گفت: بسمه اخیرا آزادانه به مکالمات تلفنی نمی توانست پاسخ دهد، زیرا تماس هایش شنود می شد.
وی افزود: شاهزاده بسمه همواره از انجام اصلاحات قانونی و مسائل بشردوستانه در عربستان و در نقاط مختلف منطقه اعلام حمایت کرده و در همین خصوص گفت و گوهایی با رسانه ای مختلف جهان انجام داده است.
وی اضافه کرد: بسمه در ماه مارس سال جاری میلادی به اتهام تلاش برای فرار از عربستان به همراه یکی از دخترانش بازداشت شد، در حالی که قرار بود جهت معالجه به سوئیس سفر کند و به رغم تبرئه شدن از این اتهام، همچنان به دلایل ناشناخته ای تحت اقامت اجباری قرار دارد.
بر اساس این گزارش، بسمه که مادر پنج فرزند است، در سال ۲۰۰۶ با انتشار مقالاتی در رسانه های عربستان به طور علنی خواستار «انجام اصلاحات» در این کشور شد که در واقع با دیدگاه و رویکرد حکمرانان سعودی در تضاد است.
وی طی سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ در لندن اقامت کرد و به یک شخصیت معروف رسانه ای تبدیل شد و در بسیاری از سناریوهای بین المللی تشکیل شده جهت بررسی فساد و مسائل بشردوستانه و عدم مساوات در توزیع ثروت در نقاط خاورمیانه شرکت کرد.
شاهزاده بسمه در دوم بهمن ۹۶ در گفت وگو با شبکه « بی بی سی» عربی گفت: تغییرات شکل گرفته توسط بن سلمان شتاب زده است و مردم عربستان از نظر اجتماعی آمادگی پذیرش چنین تغییراتی را ندارند. همه اقدامات بن سلمان شتاب زده و فاقد اصول و پایه های قانونی لازم است.
وی در این مصاحبه افزود: من با شیوه های خشن و پیچیده در تحولات سیاسی و اقتصادی در تمامی کشورهای جهان مخالفم و معتقدم تغییرات باید به شکل پلکانی و تدریجی همراه با دیپلماسی شکل گیرد. به عنوان مثال اعطای آزادی رانندگی به زنان بدون فراهم آوردن مقدمات لازم آن تحقق یافت.
این شاهزاده سعودی همچنین قبل از آن در مصاحبه با روزنامه « ایندیپندنت » انگلستان گفته بود که مبارزه برای احقاق حقوق زنان عربستان چیزی فراتر از دستیابی به حق رانندگی است. هدف ما تحقق بخشیدن به حقوق انسان ها به دور از جنسیت گرایی است.
۱۴۸۷