دهلی نو-ایرنا- داده های کشتیرانی هند نشان داد که واردات نفت هند از کشور های عضو سازمان اوپک در ماه اکتبر با ۷۳ درصد کاهش به کمترین سطح خود از سال ۲۰۱۱ تاکنون رسید.

شبکه خبری "ان دی تی وی" روز سه شنبه گزارش داد: هند که به صورت سنتی ۸۰ درصد از نیاز خود به نفت را از طریق واردات از کشور های عضو سازمان اوپک تامین می کرده است، سعی کرده منابع تامین نفت خود را گسترده تر کند.

هند به عنوان سومین کشور بزرگ وارد کننده نفت، در ماه اکتبر ۴.۵۶ میلیون بشکه نفت خام در روز  نفت وارد کرده است. این مقدار ۳.۳ درصد کمتر از واردات نفت هند در مدت مشابه در سال گذشته است.  از این مقدار ۳.۴۳ میلیون بشکه نفت خام مربوط به واردات نفت هند از کشور های عضو سازمان اوپک بوده است.

در ماه سپتامبر، به دلیل  حمله پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی و کاهش شدید تولید نفت این کشور، تولید نفت سازمان اوپک به کمترین مقدار خود در هشت سال گذشته رسید.

در ماه اکتبر، عراق  بزرگ ترین کشور صادر کننده نفت به هند بود  درحالی که عربستان در جایگاه دوم قرار گرفت.

احسان الحق یک تحلیل گر مسائل نفتی در شرکت "اینفینیتیو" گفت: عربستان سعودی قیمت رسمی فروش خود را افزایش داده است. این امر سبب شد تا تعدادی از مشتریان نفتی این کشور به عراق و سایر تولید کنندگان نفتی رجوع کنند.

عربستان سعودی قیمت رسمی فروش نفت خود را در ماه اکتبر ۰.۶۰ دلار افزایش داد درحالی که قیمت رسمی نفت عراق ۰.۳۰ دلار اعلام شده بود.

هند برای جبران کاهش واردات نفت از عربستان سعودی، خرید این محصول از کشورهایی چون نیجریه، کویت و مکزیک را افزایش داده است.

همچنین دهلی نو در ماه اکتبر حدود ۳۳۶ هزار بشکه نفت خام در روز از آمریکا وارد کرد که این مقدار ۷.۵ درصد از مقدار کل واردات نفت هند محسوب می شود. در ماه اکتبر، نیجریه و آمریکا به ترتیب سومین و چهارمین منبع نفتی هند بوده اند.

هند خواهان کاهش قیمت های گران نفت برای کشور های آسیایی است. اما اوپک معتقد است که این قیمت برای تمام خریداران نفت به صورت یکسان و بر اساس بازار تعیین می شود.

این کشور به سازمان اوپک فشار آورده است تا قیمت های این محصول را حفظ کند. دهلی نو همچنین به سازمان اوپک اعلام کرده است که قیمت های غیر واقعی که از اصول بازار به دور هستند به کشور های وارد کننده نفت صدمه می زنند.

مجموع تقاضای نفت خام هند حدود ۴.۶ میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار می‌دهد.

این کشور به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی  احتیاج دارد.