تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷

بیرجند - ایرنا - بسیاری از شهروندان پس از سهمیه‌بندی و اصلاح قیمت بنزین، تمایل بیشتری به استفاده از سوخت سی.ان.جی و دوگانه‌سوز کردن خودروها پیدا کرده‌اند اما این روند در خراسان جنوبی با افت و اخیزهایی مواجه است.

اولین شنبه پس از اجرای طرح سهمیه‌بندی و اعلام نرخ‌های جدید بنزین شلوغی جایگاه‌های سی. ان .جی و مراکز تخصصی نصب مخازن این سوخت در مرکز خراسان جنوبی حکایت از تمایل بیشتر مردم به استفاده از گاز طبیعی به جای بنزین داشت اما افزایش قیمت قطعات، بر بازار این کسب و کار تاثیر گذاشت.

مشاهدات خبرنگاران ایرنا از برخی مراکز نصب مخازن CNG در بیرجند نشان می‌دهد که روزهای اول هفته جاری این مراکز با صف‌‎هایی از تقاضا برای نصب مخازن و تجهیزات CNG مواجه بودند اما این صف‌ها در روزهای اخیر کمتر شد و اغلب کسانی که در این مراکز پشت نوبت انتظار بودند، برای تعمیر سیستم گازسوز خودرو مراجعه کرده‌اند.

یک شهروند بیرجند که خودروی سمند دوگانه کارخانه را در صف تعمیر یکی از مراکز نصب مخزن سی. ان. جی داشت، به خبرنگار ایرنا گفت: از سال ۸۷ تاکنون هر خودرویی که معامله کرده‌ام دوگانه بوده است و همیشه هم از گاز استفاده می‌کنم.

قاسمی افزود: معمولا برای روشن کردن خودرو از سنسور بنزین استفاده می‌کنم که در همین حد ۳۰ لیتر بیشتر مصرف ندارم.

وی از بروز برخی شایعات درخصوص افزایش قیمت قطعات سی. ان .جی خبر داد و گفت: چند روز پیش در همین مرکز صف زیادی برای نصب مخزن گاز بود اما شنیده شده که لوازم پیدا نمی‌شود یا اگر هست قیمت آن افزایش یافته است.

یکی از فعالان مراکز خدمات فنی خودروهای گازسوز نیز گفت: تقاضای گازسوز کردن خودروها در ۲ روز پیش زیاد بود اما چون قطعات تا حدودی افزایش قیمت داشته، تقاضا کمتر شده است.

نوازی با بیان اینکه پیش از این سیستم کامل گازسوز با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای پراید نصب می‌شد اضافه کرد: در همین روزهای اخیر این قیمت به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه تمام قطعات سفارش روز و از تهران یا مشهد است گفت: یک عدد کلید را که تاکنون ۴۰ هزار تومان می‌فروختیم امروز باید با قیمت ۸۰ هزار تومان خریداری کنیم.

نوازی بازرسی‌ها را در ثابت ماندن قیمت‌ها تاثیرگذر دانست و اظهار داشت: فعلا که قیمت برخی لوازم که از تهران باید سفارش دهیم افزایش داشته و برای همین استقبال مردم کم شده و منتظر هستند که شاید قیمت‌ها به روال قبل برگردد.

وی با اشاره به وجود پنج مرکز مجاز نصب تجهیزات دوگانه سوز در خراسان جنوبی گفت: برخی مراکز غیرمجاز، تجهیزات LPG را نصب می‌کنند که اداره کل استاندارد آن را قبول نداشته و از طرفی خطرات زیادی برای استفاده کنندگان دارد.

یکی دیگر از فعالان نصب تجهیزات گازسوز در بیرجند با اشاره به افزایش تقاضا از روز شنبه تاکنون افزود: تنها مشکل فعلی بازار افزایش قیمت ناگهانی تجهیزات است.

نارمنجی با بیان اینکه گاهی در بازار مشهد حتی قطعات عرضه هم نمی‌شود گفت: تا روز شنبه در تهران نیز نمی‌توانستیم سفارش قطعات بدهیم اما اکنون سفارش انجام می‌شود ولی به شرط واریز نقدی پول و با افزایش قیمتی که لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه سفارش‌ها ۲ روز بعد از تهران به بیرجند می‌رسد اظهار داشت: تاریخ مصرف برخی مخازن موجود در بازار به پنج سال نمی‌رسد در صورتی که عمر مفید این مخزن‌ها به ۱۵ سال هم می‌رسد.

مردم دست نگه دارند

اما یکی دیگر از فعالان مراکز نصب سی. ان. جی در بیرجند تاکید جدی دارد که مردم عجله نکنند و فعلا دست نگه دارند.

علیرضا علیزاده گفت: قطعا قیمت‌ها به حالت قبل بر می‌گردد چون هم نظارت‌ها زیاد شده و هم انبارها باز نشده که قیمت مشخص شود لذا این افزایش قیمت مقطعی است.

او گفت: رگلاتور که یکی از قطعات اصلی دوگانه کردن خودرو است تا هفته گذشته ۱۷۱ هزار تومان بود و قیمت آن در روزهای اخیر افزایش صعودی داشته است.

علیزاده با اشاره به مزایای سوخت سی. ان. جی از لحاظ قیمت مناسبت‌تر و آلودگی کمتر نسبت به بنزین اما توصیه کرد: شهروندان به دنبال خرید هیجانی از دیوار و قطعات دست دوم نباشند چون به عنوان مثال تاریخ تولید و انقضای مخزن بسیار مهم بوده و بعدها ممکن است دچار مشکل شوند.

وی با بیان اینکه اتحادیه مراکز نصب سی. ان. جی به صورت کشوری و فقط در تهران است گفت: مشکلات را در بازرسی که سازمان صنعت، معدن و تجارت روز شنبه انجام داد، گزارش کرده‌ایم و منتظر برگزاری جلسه‌ای هستیم که این مشکلات از طریق تهران پیگیری شود.

معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود این مشکل و گزارش‌هایی که تاکنون ارایه شده است گفت: کارشناسان برای بررسی موضوع افزایش قیمت قطعات خدمات CNG اعزام شده‌اند.

علی تهوری که با همکارانش روزهای پرکاری دارند افزود: بعد از اعلام نظر کارشناسان راهکارهای لازم به مردم اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت قطعات مربوط به خراسان جنوبی نیست اظهار داشت: این موضوع بعد از کارشناسی به استان مبدا اعلام می‌شود تا از این طریق بتوان مشکل را پیگیری کرد.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی هم گفت: ۱۱۱ جایگاه سوخت‌گیری در استان با ۷۹۵ نازل فعال است که از این تعداد ۲۴ جایگاه با ۱۳۸ نازل، سوخت سی. ان .جی را به مردم عرضه می‌کند.

قربانعلی مردانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر با توجه به تعداد جایگاه‌های سی. ان. جی موجود به طور میانگین از یک سوم ظرفیت توان جایگاه‌های استان استفاده می‌شود.

براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، از بامداد جمعه ۲۴ آبان بنزین برای تمام وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه‌بندی شد.

قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای به ازای هر لیتر ۳۰۰۰ تومان خواهد بود، همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شده است.