تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۶

همدان - ایرنا - فوق تخصص نوزدان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۱۰ درصد نوزدان استان نارس متولد می‌شوند که این آمار در بیمارستان فاطمیه شهر همدان ۱۲ درصد است.

دکتر مهناز بصیری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نوزاد نارس به نوزدای گفته می شود که زودتر از اتمام هفته ۳۷ ام بارداری به دنیا آمده باشد بنابراین به دلیل مشکلاتی که متوجه نوزادان نارس می شود باید از زایمان زود رس جلوگیری کرد.

وی افزود: عواملی همچون بیماری مادر، عفونت ها، اختلالات دستگاه تناسلی مادر، بیماری های مزمن قلبی و ریوی، فشار خون بارداری، پارگی زودتر از موعد کیسه آب، بی توجهی به توصیه های کمک بارور در زمینه پرهیز از دوقلو و چند قلو زایی موجب تولد نوزاد نارس می شود.

فوق تخصص نوزدان بیان کرد: به منظور پیشگیری از زایمان زودرس، تمامی مادران باردار زیر نظر دقیق متخصص زنان و مامایی در بیمارستان و مراکز  بهداشتی قرار می گیرند و در صورت هر گونه تولد زودهنگام، اقدام های لازم از سوی پزشکان نوزادان صورت می گیرد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا استان همدان یادآوری کرد: میانگین تولید نوزاد نارس در جهان ۱۰ درصد و در ایران نیز این رقم است اما در بیمارستان فاطمیه شهر همدان این رقم ۱۲ درصد ثبت شده است.

بصیری علت بالا بودن آمار تولد نوزادان نارس در بیمارستان فاطمیه شهر همدان را ارجاع باردارای های پرخطر سایر مراکز درمانی به این بیمارستان تخصصی عنوان کرد و گفت: در غیر اینصورت آمار بیمارستان فاطمیه نیز همانند میانگین کشوری خواهد بود.

وی شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان را تولد نارس عنوان کرد و گفت: ۴۰ تا ۴۵ درصد از نوزدانی که زیر ۲۸ هفته با وزن کمتر از یک کیلوگرم به دنیا آمده اند فوت می کنند و شانس و امید به زنده ماندن نوزدانی که بیش از این زمان و وزن یک هزار و ۵۰۰ گرم به دنیا بیایند بیشتر است.

فوق تخصص نوزدان گفت: بیمارستان فاطمیه شهر همدان دارای ۲ بخش مراقبت های ویژه نوزادان با ظرفیت ۳۵ تخت است که با توجه به میزان موالید این تعداد تخت کافی نیست.

دکتر بصیری ادامه داد: سیاست دانشگاه علوم پزشکی همدان مبنی بر این است که با توسعه بیمارستان فاطمیه، در ساختمان جدید یک طبقه برای مراقبت ویژه نوزادان اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه هزینه بستری در بخش مراقبت های ویژه بالا است از انجمن های خیریه و خیران خواست نسبت به کمک به تجهیز و توسعه این بخش همت کنند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکید کرد: میزان مرگ و میر نوزدان به عنوان یکی از شاخص های پیشرفته بودن یک کشور محسوب می شود بنابراین می توان با سرمایه گذاری در این بخش در جمع کشورهای پیشرفته قرار گرفت.

بصیری درباره تولد نوزدان در تاریخ های خاص و رُند گفت: این قبیل اقدام ها نشان از بی فرهنگی خانواده ها است چرا که تولد زودرس تنها باید با تجویز پزشک باشد در غیر اینصورت آسیب های فراوانی برای مادر و فرزند به همراه دارد.